לחמניות חלב במילוי שוקולד

רכיבים

עבור 14-15 לחמניות

עבור הבצק

500 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות)
8 גרם שמרים יבשים (1 כף)
300 מ״ל חלב (1 ורבע כוסות)
60 גרם דבש (3 כפות)
10 גרם מלח (1 כפית)
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית השוקולד

200-250 גרם שוקולד חלב או מריר

להברשת הבצק

60 גרם ביצה (1 ביצה בגודל L)
30 גרם חלב (2 כפות)

אופן הכנה
  1. בקערת המיקסר מציבים את כל החומרים יחד. חשוב להקפיד שהמלח והשמרים לא יגעו ישירות אחד בשני.
    לשים את כל המרכיבים עם וו לישה במשך כ-10 דקות על מהירות בינונית. בסיום הלישה הבצק צריך להיות חלק וכן לעבור ׳מבחן רשת גלוטן׳- יש למתוח חתיכה מהבצק בעדינות לעובי דק והבצק צריך לא להקרע. אם הבצק נקרע צריך להמשיך ללוש אותו.
  2. מכסים את קערת המיקסר עם מגבת או שקית פלסטיק ומתפיחים אותו בטמפרטורת החדר עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה).
  3. שוקלים מהבצק חתיכות במשקל 60 גרם. משטחים מעט את הבצק ומצבים במרכז שוקולד: כ-15 גרם שוקולד לכל חתיכה(במידה ומדובר בפתיתי שוקולד), או 2-3 קוביות שוקולד(אם מדובר בטבלת שוקולד) .
    *אם רוצים ליצור מלית שוקולד בצורת חצי כדור-ניתן להמיס את השוקולד בפולסים במיקרוגל, למזוג לתבניות שקעים מסיליקון בקוטר 3-4 ס״מ, ולאחר מכן להקפיא את השוקולד עד להתייצבות. באופן הזה השוקולד יתקבל בצורת חצי כדור ויהיה נוח לשימוש.
  4. סוגרים את כדור הבצק עם השוקולד ומכדררים כל כדור לצורה הדוקה ועגולה. מציבים את הבצקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מעבירים את הבצקים להתפחה עד להכפלת הנפח- ניתן להתפיח מכוסה בטמפטרות החדר (כשעה-שעה וחצי) או לחמם את התנור ל-50 מעלות ומיד עם הכנסת המגש לכבות לחלוטין את התנור. באופן הזה הבצק ייחשף לסביבה חמימה ויכפיל את נפחו מהר יותר (במשך כ-30-45 דקות).
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  7. טורפים היטב ביצה עם חלב ומברישים את כדורי הבצק. אופים במשך כ-20-25 דקות ועד להזהבת הבצק.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
22 תגובות
כתיבת תגובה
  • רוני נועם

    היי נראה משגע, יש אפשרות לעשות את הלחמניות ללא מילוי או לחילופין מילוי אחר מומלץ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רוני!
      כן בהחלט אפשר להכין ללא מילוי.
      בהצלחה!

  • זיו דוידי

    היי אלון נראה מדהים! חושב שיעבוד גם בלישה ידנית ללא מיקסר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי זיו!
      אכן כן 🙂

  • ענבר

    היי אלון! נראה מעולה
    אפשר להחליף את הקמח לכוסמין?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ענבר,
      מודה שלא ניסיתי.
      בכל מקרה- אם תרצי לנסות, הייתי ממליץ להשתמש בקמח כוסמין רגיל (ולא מלא).
      בהצלחה!

  • נירית משיח

    היי אלון.
    האם ניתן לעשות את המתכון פרווה? מים במקום חלב ומרגרינה/שמן במקום החמאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נירית!
      בהחלט כן
      בהצלחה!

  • עדן

    אפשר להחליף את הדבש בסוכר ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עדן,
      כן זה אפשרי אבל האפקט שהדבש יוצר בבצק (המרקם והלחות שהוא אחראי עליהם) לא יבואו לידי ביטוי עם סוכר רגיל.

  • ניצן

    היי אלון, יש אפשרות להכין את הלחמניות בגרסה מלוחה וללא מילוי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ניצן,
      לצערי לא. הן די ניטרליות בטעם כלומר כמעט ולא מתוקות על אף העובדה שיש בהן דבש.
      מעבר לזה- ניתן כמובן להכין אותן ללא מילוי

  • Yaron Guez

    הי, שאלה
    8 גרם שמרים זה כף
    ו-10 גרם מלח זה כפית?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      אכן כן (לגבי המלח- כפית לא שטוחה)

  • רונית

    הכנתי ויצאו מדהים!!!
    אבל למה המילוי היה נראה מעט למרות ששמתי מלא מטבעות שוקולד של לובקה. בקושי הצלחתי לסגור.
    לאחר האפיה חשבתי שאפתח וישפך לי השוקולד ובמקום זה היה נראה יותר בצק משוקולד וכן השוקולד נהפך לגרגירי כזה… למה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רונית,
      השוקולד של לובקה מגיעה במטבעות וברגע שהוא נמס-הנפח שלו הופך להיות קטן יותר. לפעם ההבאה ממליץ להמיס את השוקולד לתוך תבנית שקעים מסיליקון בקוטר 3.5-4 ס״מ, לקרר ואז להשתמש בכדור השוקולד- כך תקבלי תוצאה עם נפח משמעותי יותר.
      לגבי הגרגריות של השוקולד- נשמע הוא מעט ״נשרף״ לך, יכול להיות שהשוקולד הזה רגיש במיוחד לחום. ממליץ בפעם הבאה לשלב איתו גם שוקולד מריר (או להשתמש רק בשוקולד מריר) שעמיד יותר לחום.
      בהצלחה!

  • רונית

    תודה רבה על המענה 🙂
    אין ספק שאנסה את המלצותייך בפעם הבאה. הבצק פשוט מושלם ונוח לעבודה.
    תבורך 🙂

    הוסיפו תגובה
  • אלינה

    נראה מדהים, האם אפשר להתפיח לילה במקרר ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלינה, בהחלט כן 🙂

  • לחמניות עם שוקולד – Kochleffel

    […] מבוסס על מתכון של הקונדיטור וסוג של מנטור עבורי, אלון שבו, שקצת עשיתי בו שינויים והתאמות. הלחמניות יוצאות סופר […]

    הוסיפו תגובה
  • לילך

    היי,
    מתכון מעולה , מכינה אותו כבר כמה פעמים…
    שאלה, האם ניתן להכין את הבצק היום ולהכין את הלחמניות מחר? אם כן באיזה שלב להכניס למקרר (אחרי התפחה ראשונה או לפני) והאם זה משנה משהו בסדר ההכנה לאחר מכן?
    תודה ❤

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לילך,
      איזה כיף לשמוע!

      כן תוכלי להכין היום את הבצק ולהעביר אותו למקרר למשך הלילה ולהמשיך מחר.

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות