רכיבים
עבור 14-15 לחמניות
עבור הבצק
500 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות)
8 גרם שמרים יבשים (1 כף)
300 מ״ל חלב (1 ורבע כוסות)
60 גרם דבש (3 כפות)
10 גרם מלח (1 כפית)
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית השוקולד
200-250 גרם שוקולד חלב או מריר
להברשת הבצק
60 גרם ביצה (1 ביצה בגודל L)
30 גרם חלב (2 כפות)
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מציבים את כל החומרים יחד. חשוב להקפיד שהמלח והשמרים לא יגעו ישירות אחד בשני.
לשים את כל המרכיבים עם וו לישה במשך כ-10 דקות על מהירות בינונית. בסיום הלישה הבצק צריך להיות חלק וכן לעבור ׳מבחן רשת גלוטן׳- יש למתוח חתיכה מהבצק בעדינות לעובי דק והבצק צריך לא להקרע. אם הבצק נקרע צריך להמשיך ללוש אותו. - מכסים את קערת המיקסר עם מגבת או שקית פלסטיק ומתפיחים אותו בטמפרטורת החדר עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה).
- שוקלים מהבצק חתיכות במשקל 60 גרם. משטחים מעט את הבצק ומצבים במרכז שוקולד: כ-15 גרם שוקולד לכל חתיכה(במידה ומדובר בפתיתי שוקולד), או 2-3 קוביות שוקולד(אם מדובר בטבלת שוקולד) .
*אם רוצים ליצור מלית שוקולד בצורת חצי כדור-ניתן להמיס את השוקולד בפולסים במיקרוגל, למזוג לתבניות שקעים מסיליקון בקוטר 3-4 ס״מ, ולאחר מכן להקפיא את השוקולד עד להתייצבות. באופן הזה השוקולד יתקבל בצורת חצי כדור ויהיה נוח לשימוש. - סוגרים את כדור הבצק עם השוקולד ומכדררים כל כדור לצורה הדוקה ועגולה. מציבים את הבצקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעבירים את הבצקים להתפחה עד להכפלת הנפח- ניתן להתפיח מכוסה בטמפטרות החדר (כשעה-שעה וחצי) או לחמם את התנור ל-50 מעלות ומיד עם הכנסת המגש לכבות לחלוטין את התנור. באופן הזה הבצק ייחשף לסביבה חמימה ויכפיל את נפחו מהר יותר (במשך כ-30-45 דקות).
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
- טורפים היטב ביצה עם חלב ומברישים את כדורי הבצק. אופים במשך כ-20-25 דקות ועד להזהבת הבצק.
היי נראה משגע, יש אפשרות לעשות את הלחמניות ללא מילוי או לחילופין מילוי אחר מומלץ?
הי רוני!
כן בהחלט אפשר להכין ללא מילוי.
בהצלחה!
היי אלון נראה מדהים! חושב שיעבוד גם בלישה ידנית ללא מיקסר?
הי זיו!
אכן כן 🙂
היי אלון! נראה מעולה
אפשר להחליף את הקמח לכוסמין?
הי ענבר,
מודה שלא ניסיתי.
בכל מקרה- אם תרצי לנסות, הייתי ממליץ להשתמש בקמח כוסמין רגיל (ולא מלא).
בהצלחה!
היי אלון.
האם ניתן לעשות את המתכון פרווה? מים במקום חלב ומרגרינה/שמן במקום החמאה?
הי נירית!
בהחלט כן
בהצלחה!
אפשר להחליף את הדבש בסוכר ?
הי עדן,
כן זה אפשרי אבל האפקט שהדבש יוצר בבצק (המרקם והלחות שהוא אחראי עליהם) לא יבואו לידי ביטוי עם סוכר רגיל.
היי אלון, יש אפשרות להכין את הלחמניות בגרסה מלוחה וללא מילוי?
הי ניצן,
לצערי לא. הן די ניטרליות בטעם כלומר כמעט ולא מתוקות על אף העובדה שיש בהן דבש.
מעבר לזה- ניתן כמובן להכין אותן ללא מילוי
הי, שאלה
8 גרם שמרים זה כף
ו-10 גרם מלח זה כפית?
אכן כן (לגבי המלח- כפית לא שטוחה)
הכנתי ויצאו מדהים!!!
אבל למה המילוי היה נראה מעט למרות ששמתי מלא מטבעות שוקולד של לובקה. בקושי הצלחתי לסגור.
לאחר האפיה חשבתי שאפתח וישפך לי השוקולד ובמקום זה היה נראה יותר בצק משוקולד וכן השוקולד נהפך לגרגירי כזה… למה?
הי רונית,
השוקולד של לובקה מגיעה במטבעות וברגע שהוא נמס-הנפח שלו הופך להיות קטן יותר. לפעם ההבאה ממליץ להמיס את השוקולד לתוך תבנית שקעים מסיליקון בקוטר 3.5-4 ס״מ, לקרר ואז להשתמש בכדור השוקולד- כך תקבלי תוצאה עם נפח משמעותי יותר.
לגבי הגרגריות של השוקולד- נשמע הוא מעט ״נשרף״ לך, יכול להיות שהשוקולד הזה רגיש במיוחד לחום. ממליץ בפעם הבאה לשלב איתו גם שוקולד מריר (או להשתמש רק בשוקולד מריר) שעמיד יותר לחום.
בהצלחה!
תודה רבה על המענה 🙂
אין ספק שאנסה את המלצותייך בפעם הבאה. הבצק פשוט מושלם ונוח לעבודה.
תבורך 🙂
נראה מדהים, האם אפשר להתפיח לילה במקרר ?
הי אלינה, בהחלט כן 🙂
[…] מבוסס על מתכון של הקונדיטור וסוג של מנטור עבורי, אלון שבו, שקצת עשיתי בו שינויים והתאמות. הלחמניות יוצאות סופר […]
היי,
מתכון מעולה , מכינה אותו כבר כמה פעמים…
שאלה, האם ניתן להכין את הבצק היום ולהכין את הלחמניות מחר? אם כן באיזה שלב להכניס למקרר (אחרי התפחה ראשונה או לפני) והאם זה משנה משהו בסדר ההכנה לאחר מכן?
תודה ❤
הי לילך,
איזה כיף לשמוע!
כן תוכלי להכין היום את הבצק ולהעביר אותו למקרר למשך הלילה ולהמשיך מחר.
שלום.
אני רוצה להכין את הלחמניות .. 1) האם אפשר להמיר חמאה בשמן? זה לא יגרע מהמירקם? אם כן כמה שמן?
2) האם אני יכולה במילוי לעשות ככה: ליקנות מימרח שוקולד לשים כף על עיגול בצק שטוח ומעל הכף מימרח לשיםקובית שוקולד כך שאם זה מיתקרר אז המיקרם יהיה סביר..
3) האם אפשר להקפיא את הלחמניות?
הי חיה!
1. אני חייב להודות שלא ניסיתי עם שמן ולכן לא אדע לומר.
2. בהחלט כן 🙂
3. אכן כן- הן קופאות מעולה.
בהצלחה!