פש מלבה

רכיבים

עבור 3 מנות

עבור האפרסקים

3 אפרסקים בשלים חצויים
20 גרם סוכר (2 כפות)
15 גרם מים (כף וחצי)
1/2 כפית מחית או תמצית וניל

גלידת וניל

550 מ״ל שמנת 38% (2 מיכלים+ 3 כפות)
400 גרן חלב מרוכז (1 פחית)
1 כפית מחית או תמצית וניל

לרוטב פטל

50 גרם מחית פטל ( 3 כפות)

אופן הכנה

אפרסקים מבושלים

  1. במחבת מציבים את כל החומרים ומבשלים תוך כדי ערבוב, על אש בינונית, עד לריכוך האפרסקים. במידה והמים מתאדים והסוכר מתחיל להתקרמל יש להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל.
  2. מאפשרים לאפרסקים להתקרר בטמפרטורת החדר.

 

גלידת וניל

  1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת לקציפה רכה.
  2. מוסיפים את החלב המרוכז והוניל וממשיכים להקציף עד למרקם יציב (אבל לא מוקצף מדי).
  3. מעבירים לכלי ומקפיאים למשך הלילה.

הגשה

  1. בכלי הגשה מסדרים כדורי גלידה ואפרסקים. מעל מפזרים מחית פטל (מחית פטל ניתן להשיג בחנויות מתמחות או להכין לבד בבית- מחממים פטל קפוא, טוחנים ולאחר מכן מעבירים אותו דרך מסננת. המחית היא הרוטב החלק שעובר דרך המסננת).
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
4 תגובות
כתיבת תגובה
  • עדי

    הי אלון, הכנתי את הגלידה מספר פעמים ויצא מעולה! כל פעם עם תוספת אחרת…. עכשיו בא לי לגוון ולהפוך אותה לגלידת קוקוס אז קניתי חבילת חלב קוקוס, תמצית קוקוס וקוקוס טחון. ולשאלתי: האם להוסיף את החלב קוקוס עם החלב המרוכז? ואחר כך לערבב בעדינות את הקוקוס הטחון? כמה מתוק החלב קוקוס והאם עצם זה שאוסיף אותו יוריד מעט מהמתיקות (המתכון המקורי מעט מתוק לטעמי) ובכלל אם יש לך עוד טיפים אשמח לשמוע. תודה, עדי (:

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עדי!
      הגלידה הזאת נמסכת על כך שחלב מרוכז מתקרר והופך למרקם ״של גלידה״. תוספת של חלב קוקוס יפריע למרקם הזה לעבוד- ולכן אני ממליץ לא להוסיף אותו כאן.
      הייתי ממליץ במקום להוסיף תמצית קוקוס (בכמות שתרצי) ואם תרצי אז גם קוקוס טחון

  • אוראל

    היי אלון, הגלידה יצאה מושלמת!! רק קצת מתוקה מידי לטעמי. האם יש דרך לאזן את המתיקות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אוראל,
      ישנה אופציה להוסיף עוד שמנת 38% אבל זה יפגע מעט במרקם של הגלידה.
      מעבר לכך ההמלצה הכי טובה בעיני היא להוסיף תוספות חמצמצות לגלידה- למשל פירות יער

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות