3 אפרסקים בשלים חצויים
20 גרם סוכר (2 כפות)
15 גרם מים (כף וחצי)
1/2 כפית מחית או תמצית וניל
550 מ״ל שמנת 38% (2 מיכלים+ 3 כפות)
400 גרן חלב מרוכז (1 פחית)
1 כפית מחית או תמצית וניל
50 גרם מחית פטל ( 3 כפות)
לאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עודאף פעם לא נמאס ממקרונים. הצטרפו אליי לסדנה שעושה כבוד לעוגיה הצרפתית
קראו עוד
הי אלון, הכנתי את הגלידה מספר פעמים ויצא מעולה! כל פעם עם תוספת אחרת…. עכשיו בא לי לגוון ולהפוך אותה לגלידת קוקוס אז קניתי חבילת חלב קוקוס, תמצית קוקוס וקוקוס טחון. ולשאלתי: האם להוסיף את החלב קוקוס עם החלב המרוכז? ואחר כך לערבב בעדינות את הקוקוס הטחון? כמה מתוק החלב קוקוס והאם עצם זה שאוסיף אותו יוריד מעט מהמתיקות (המתכון המקורי מעט מתוק לטעמי) ובכלל אם יש לך עוד טיפים אשמח לשמוע. תודה, עדי (:
הי עדי!
הגלידה הזאת נמסכת על כך שחלב מרוכז מתקרר והופך למרקם ״של גלידה״. תוספת של חלב קוקוס יפריע למרקם הזה לעבוד- ולכן אני ממליץ לא להוסיף אותו כאן.
הייתי ממליץ במקום להוסיף תמצית קוקוס (בכמות שתרצי) ואם תרצי אז גם קוקוס טחון
היי אלון, הגלידה יצאה מושלמת!! רק קצת מתוקה מידי לטעמי. האם יש דרך לאזן את המתיקות?
הי אוראל,
ישנה אופציה להוסיף עוד שמנת 38% אבל זה יפגע מעט במרקם של הגלידה.
מעבר לכך ההמלצה הכי טובה בעיני היא להוסיף תוספות חמצמצות לגלידה- למשל פירות יער