איך משייפים טארטים כך שייצאו ישרים ומושלמים? באיזה כלי הכי כדאי לגרד פירות הדר? כדי שזה ייצא כמו שצריך – אתם חייבים מיקרופלן.
המיקרופלן שהזמנתי עשה (ועדיין עושה) – עבודה מעולה.
לינק חדש יתעדכן בהמשך
הרבה פעמים מבקשים ממני לתרגם מתכונים לכוסות, צורות ועוד. אבל בקונדיטוריה, הערובה היחידה לכך שהכמויות מדודות כמו שצריך היא משקל מקצועי שפשוט עושה עבורכם את העבודה. זה הופך את הכל להרבה יותר קל, ואתכם לרגועים הרבה יותר – אפילו כשאתם מכינים את המתכון הכי מסובך. המשקל הזה אמנם קטן יחסית, אבל סופר שימושי ונכון לעכשיו הוא המשקל היחידי שאני משתמש בו.
לינק חדש יתעדכן בהמשך
כשמטמפררים שוקולד, כל מעלה חשובה. כדי לדעת שאתם נמצאים במקום המדויק, אתם חייבים שיהיה לצדכם מד-חום מעולה,
ממש כמו המד-חום הזה.
לינק חדש יתעדכן בהמשך
איך מורחים קרם או גלסאז׳ באופן אחיד? איך מרימים בזהירות פרוסה של עוגה?
כדי לעשות את כל אלו, אתם צריכים פלטה מדורגת איכותית, ממש כמו הפלטה הזו.
לינק חדש יתעדכן בהמשך
הדרך למקרונים מושלמים עוברת בסילפאט מושלם. במידה ויש לכם תנור ביתי רחב (מגש ברוחב 60 ס״מ) הסילפאט הזה יהיה מושלם עבורכם. והבונוס- הוא מגיע עם סימוני עיגולים לזילוף נוח יותר של מקרונים.
לינק חדש יתעדכן בהמשך
צנטר מושלם לזילוף יפהפה בסגנון סנט הונורה. מדובר על מציאה אמיתית בגלל המחיר הזול.
לינק חדש יתעדכן בהמשך
לאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עודשמרים: השלב הבא. המאפים המורכבים ביותר שתוכלו להכין מהבצק שכולם אוהבים.
קראו עוד
יש גם קישור לרינגים?
היי ציפי, עדיין לא הצלחתי למצוא רינגים מוצלחים ברשת, אבל אני ממשיך לנסות. בינתיים ממליץ לרכוש בארץ בשף דיפו, אצל חייק בשוק לוינסקי וכל חנות אחרת שמתמחה במוצרי אפיה.
היי אלון (: תודה רבה
יש לך המלצה לקניית רינגים?
היי תמר, עדיין לא הצלחתי למצוא רינגים מוצלחים ברשת, אבל אני ממשיך לנסות. בינתיים ממליץ לרכוש בארץ בשף דיפו, אצל חייק בשוק לוינסקי וכל חנות אחרת שמתמחה במוצרי אפיה.
תודה אלון. רכשתי את המיקרופלן. תוכל להסביר אך אתה משתמש בו לטארטים?
הי נועה,
תתחדשי! 🙂
לאחר שהטארט מוכן משתמשים במיקרופליין כדי לשייף את החלק העליון שלו ליישר אותו.
עושה פלאים 🙂
בוקר טוב,
מד החום שמופיע בקישור הוא לבשר ולא לאפייה , האם מתאים גם לאפייה?
הי דלית,
מדובר על מד החום היחיד שאני משתמש בו באופן אישי לכל עבודות הקונדיטוריה שלי כבר כמה שנים- וכאמור הזמנתי וניסיתי אותו.
תוכלי למצוא אותו (ממש זהה) בלא מעט חנויות למוצרי קונדיטוריה בארץ (רק במחיר גבוה בהרבה).
הוא מתאים כמובן גם לבשר כי הוא יכול לבדוק את הטמפרטורה שלו, אבל לדעתי הכותרת בebay כתובה ככה מטעמי שיווק לקהל האמריקאי (ככל הנראה זה השימוש בעיקרי שהוא יעשה במד חום).
שיהיה המשך יום טוב!
תודה רבה על התגובה המהירה
הזמנתי
בוקר טוב,
לגבי הסילפאט, מה הגודל שלו? לא מוצאת את הפירוט באמזון… ? תודה רבה
הי, הגודל הוא 29.5 על 42 סמ 🙂
הקישור למיקרופלן לא נפתח, יש מצב לשלוח פה
היי משום מה לא עובד לי הקישור למשקל תוכל לכתוב אולי את השם?
היי אליס,
זה הקישור ואצלי הוא נפתח: https://rover.ebay.com/rover/1/711-53200-19255-0/1?icep_id=114&ipn=icep&toolid=20004&campid=5338487957&mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fitm%2FStainless-Steel-Hand-Cheese-Grater-Nutmeg-Zester-Lemon-Citrus-Microplane-Kitchen%2F113378251023%3Fvar%3D413629129600%26hash%3Ditem1a65ded10f%3Ag%3ADYQAAOSwww9b7q6S%26frcectupt%3Dtrue
תוכלי לבדוק שוב?
הי,
הקישור נפתח אצלי, הנה הוא ליתר בטחון-
https://www.ebay.com/itm/113378251023?var=413629129600&ul_noapp=true
עשית רשימה של הציוד שבו אתה משתמש בדרך כלל (לדוגמא רינגים בגובה כך וכך וגודל כך וכך…)?
היי נועה! הרשימה הזו בהחלט מכילה ציוד שאני משתמש בו דרך קבע, אך לא את כל הציוד כי לא אצ כולו מצאתי ברשת באיכות מספקת.
היי אלון, תודה על הרשימה המפורטת,
דבר נוסף זה לא ברשימה, אבל אשמח לדעת אם תוכל לציין באיזה כיריים חשמליים אתה משתמש,/ אינדוקציה אם יש לך המלצה על משהו שמיועד לשימוש מאסיבי..
הי הדס!
למעט אינדוקציות מקצועיות, מאוד נוח להשתמש באינדוקציה של איקאה (לא יקרה במיוחד, עמידה וגם נראית מעולה)
היי הסילפאט לאפיית מקרונים רב פעמי?
ואם כן כמה פעמים אפשר להשתמש בו?
הי מעיין,
כן הוא רב פעמי. אפשר להשתמש בו עשרות ואף מאות פעמים. מוצר מוצלח ולבעיני חשוב לקונדיטורים
היי אלון,
תודה על הרשימה המפורטת! נכנסת מידי פעם לראות אם יש עדכונים 🙂
אשמח אם תוכל לשתף מה מידות הרינגים שאתה משתמש. לדוגמא בטארט שוקולד (גובה וקוטר) ואיזה מידה אתה ממליץ לטארטלטים.
תודה ותמשיך באמנות המדהימה שלך!
הי רחל!
מה שלומך?
איזה כיף לשמוע 🙂
הרינגים (קוטר וגובה) רשומים בכל מתכון בהתחלה ככה שתוכלי לראות במתכונים,
אבל באופן כללי אני משתמש ברינגים בגובה 2 ס״מ לטארטים, וממליץ לטארטלטים להשתמש בקוטר 7 או 8 ס״מ 🙂
היי אלון רשמת סליפאן לטארטים , זה משקולות אפיה?
הי אלון, האם המד חום מתאים להכנת מרנג?
הי ליאור!
בהחלט כן 🙂
היי
יש הבדל בין סילפאט למקרונים לבין סילפאט של טארטים מעבר לסימונים של המקרונים?
תודה
הי אילון, לא 🙂
הסימונים זה נטו עבור הנוחות
היי, הקישור למדחום לא עובד. יש מצב שיש עוד הצעות? 🙂
הי עדי,
תודה על העדכון.
בשלב זה אין לינק עד שיגיע המוצר החדש- חשוב לי לוודא שהמוצר שמגיע באיכות טובה 🙂
שלום אלון. דבר ראשון תודה רבה.. מידע חשוב מאד!
דבר שני, אשמח לקישור חדש למדחום/ או קישור למדחום אחר, כיוון שהנוכחי כבר לא קיים..
הי ידיד,
בינתיים לצערי אין קישור חדש בגלל שמשלוחים מחו"ל לא מגיעים כמו בעבר (בגלל הקורונה)
היי אלון!
רק רציתי להגיד לך תודה – על הרשימה הזו, על המתכונים המדהימים, על הסבלנות שלך. כיף כיף כיף!