רכיבים
המתכון עבור 4-5 מנות
מרכיבים-
שברי מרנג
60 גרם חלבונים
60 גרם סוכר לבן
60 גרם אבקת סוכר
קציפת מסקרפונה
150 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם שמנת מתוקה
15 גרם אבקת סוכר
¼ מקל וניל או ½ כפית מחית וניל
לקישוט
30 תותים טריים
אופציונאלי- נשיקות מרנג
אופן הכנה
עיגולי מרנג אפויים
- מחממים תנור ל-90 מעלות בתכנית טורבו ומסדרים תבנית עם נייר אפייה.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד חלבונים עם סוכר לבן לקציפה יציבה.
- מקפלים בעדינות את אבקת הסוכר לתוך הקציפה עד להיווצרות תערובת אחידה.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים שכבה דקה (כ-2-3 מ״מ) לתוך רינג בקוטר 8-10 ס״מ. ניתן גם להעביר את המרנג לתוך הרינג בעזרת פלטה מדורגת קטנה או כף.
- מרימים את הרינג וחושפים את עיגול המרנג. מנגבים את הרינג בעזרת נייר ניגוב וממשיכים ליצור עיגולים בעזרת הרינג עם שאר כמות המרנג.
- אופים את המרנג במשך שעה וחצי לפחות ועד שהוא נותר יבש לחלוטין. מאפשרים למרנגים להתקרר ומעבירים לאכסון בקופסה סגורה.
קציפת מסקרפונה
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד את כל החומרים ליצירת קציפה יציבה.
הרכבת המנה
- מעבירים את קציפת המסקרפונה לשקית זילוף.
- מזלפים את הקציפה על דסקית מרנג. חותכים תותים טריים לעיגולים ומסדרים חלק מהתותים על קציפת המסקרפונה.
- מניחים דסקית מרנג על שכבת קציפת המסקרפונה והתותים.
- מסדרים עיגולי תותים על שכבת המרנג העליונה ומגישים מיד.
*ניתן לקשט בעזרת נשיקות מרנג.
היוש, שאלה כדי שהם ישמרו לבנים באפיה. על איזה חום לאפות? ואם אני רוצה להכין נשיקות במקום מרנג? כמה זמן האפיה? תודה 🙂
הי,
אם תאפי בחום של עד 90 מעלות הצבע צריך להשאר לבן.
לגבי הנשיקות- זה מאוד תלוי בגודל הזילוף שלך, אם מדובר על נשיקות קטנות שעה וחצי-שעתיים יספיקו,
אם הן גדולות שלוש-ארבע שעות יעשו את העבודה.
בהצלחה!
לא צריך לשים חומץ וקורנפלור?
הי אביגיל,
אני לא שם חומץ.
בנוסף אני לא מוסיף קורנפלור כי תמיד יש אחוז מסויים של קורנפלור בתוך אבקת הסוכר הקנויה
היי אלון,
האם ניתן להקפיא מרנג?
הי מור,
כן אפשרי אבל פחות מומלץ מחשש שהמרנג ייחשף ללחות.
ממליץ לאחסן מרנג בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר
היי! הכנתי ממש לפי ההוראות (פעמיים) וכל פעם המרנג נדבק לנייר אפייה לא משנה כמה זמן אפיתי.. מה יכולה להיות הסיבה ?
הי בר, יכול להיות שהתנור שלך מאוד אטום ואז האדים לא השתחררו החוצה ואפשרו למרנג להתייבש לחלוטין. ממליץ בפעם הבאה לשים כף עץ או מגבת בפתח התנור (וכך ייווצר חריץ קטן שיאפשר לאדים לצאת החוצה).
מקווה שזה יעזור והמון בהצלחה!