מלבי

רכיבים

עבור 4-5 מנות אישיות

למלבי

250 מ״ל חלב
250 מ״ל שמנת 38%
60 גרם סוכר (1/4 כוס+כף)
1/4 כפית מחית /תמצית וניל
35 גרם קורנפלור (3.5 כפות)
2 כפיות מים

לסירופ

50 גרם סוכר (1/4 כוס)
30 גרם מים (2 כפות גדושות)
5-10 טיפות תמצית מי ורדים
מעט צבע מאכל אדום

להגשה

קוקוס טחון
פיסטוק קלוי קצוץ

אופן הכנה

למלבי

  1. לפני ההכנה מסדרים את כוסות ההגשה וכן כלי מזיגה ומסננת (את הבלילה המוכנה מסננים מיד לתוך כלי המזיגה ולאחר מכן מוזגים את המלבי לכוסות ההגשה- ולכן חשוב שהם יהיו מוכנים).
  2. בסיר מביאים לרתיחה חלב, שמנת, סוכר ווניל. במקביל בקערה קטנה מערבבים היטב קורנפלור ומים עד להמסת הקורנפלור.
  3. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הקורנפלור המומס לסיר וטורפים מיד.
  4. ממשיכים לבשל את התערובת על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב עם מטרפה, עד להיווצרות בועות והסמכת התערובת.
  5. מיד מסננים את התערובת לתוך כלי מזיגה ומוזגים לתוך כלי ההגשה. מצננים במשך 10-15 דקות בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מניילנים ומעבירים לקירור של שעה-שעתיים במקרר ועד לקירור מוחלט של התערובת.

לסירופ

  1. בסיר מביאים לרתיחה את הסוכר והמים.
  2. מוסיפים 5-10 טיפות של מי ורדים (ניתן להוסיף עוד לפי הטעם) ומעט צבע מאכל אדום. מצננים את הסירופ.

להגשה

  1. בסמוך להגשה מוזגים סירופ על המלבי ומפזרים קוקוס ופיסטוקים קלויים קצוצים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות