מוס שוקולד

רכיבים

עבור 7-8 מנות

מוס שוקולד

250 גרם שמנת מתוקה 38%
250 גרם שוקולד מריר
375 מ״ל שמנת מתוקה 38% עבור ההקצפה

תוספות

קראמבל
פירות טריים

אופן הכנה
  1. בקלחת מביאים לרתיחה 250 גרם שמנת, במקביל מסדרים שוקולד בתוך קערה בינונית (אם מדובר בטבלת שוקולד יש לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות).
  2. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד ומערבבים את המרכיבים היטב (בעזרת לקקן או מטרפה) עד ליצרת תערובת אחידה.
  3. מקציפים 375 גרם שמנת לקציפה רכה במרקם יגורט ומקפלים לתוך תערובת השוקולד: תחילה מוסיפים שליש מהשמנת המוקצפת ומערבבים לתערובת השוקולד ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בזהירות עד ליצירת תערובת אחידה.
  4. מעבירים למקרר למשך 4 שעות או לחילופין לשעה במקפיא.
  5. להגשה- מציבים מוס על צלוחית הגשה, מפזרים קראמבל ופירות טריים חתוכים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
8 תגובות
כתיבת תגובה
  • מיכל

    היי אלון
    המוס יוצא מעולה,תודה!
    אם אני מכינה ברינג 20, זה יחזיק בלי ג’לטין?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיכל,
      זה יחזיק אבל לא יהיה מאוד יציב בחיתוך (כלומר הפרוסות לא יחתכו בצורה מושלמת)

  • היי אלון המוס עובר הקפאה?

    היי אלון המוס עובר הקפאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי!
      אכן כן 🙂

  • אדית צור

    היי אלון! אני רוצה לחלק מראש לצנצנות אישיות. אתה ממליץ להקפיא או לשמור בקירור? וכמה זמן זה שורד בבקשה, תודה.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אדית,
      אפשר לשמור בקירור (עד 5 ימים) או במקפיא (עד חודש).
      בהצלחה!

  • מוריאל

    היי, האם ניתן להפוך את המתכון לפרווה? יעבוד עם שמנת צמחית/ קרם קוקוס?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מוריאל!
      באופן אישי לא ניסיתי ולכן אני לא יודע לומר בוודאות, אבל אני יכול להעריך שכן

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות