רכיבים
עבור 8-10 יחידות
לבצק
250 גרם בצק עלים על בסיס חמאה (טרי או מופשר)
למלית
100 גרם גבינה קשה מגורדת (גאודה, צהובה, תום, קשקבל וכד׳)
100 גרם גבינת פטה 16%
1 חלמון מביצה L
אופציונאלי- תיבול לפי הטעם עם תבלינים או עשבי תבלין
להברשה
1 חלמון מביצה L
30 גרם חלב (2 כפות)
אופציונאלי לפיזור – שומשום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
- מקמחים היטב את בצק העלים ומרדדים אותו לעובי 3-5 מ״מ.
- עבור בורקסים משולשים חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10×10 ס״מ, לצורה עגולה קורצים את הבצק עם חותכן לגודל 10 ס״מ (כל הגדלים הם אופציונאלים וניתן להגדיל או להקטין אותם, אך חשוב להקפיד שעבור צורה משולשת שומרים על צורה של ריבוע, ועבור צורה עגולה יש צורך בשני עיגולים עבור מאפה אחד- אחד לבסיס ואחד לשכבה העליונה).
- טורפים היטב חלמון עם חלב ומברישים את מסגרת הבצק בתערובת.
- מכינים את מלית הגבינות- מערבבים את כל המרכיבים ומציבים כפית מהמילוי במרכז כל בצק.
- סוגרים את הבורקסים- בבורקסים המשולשים סוגרים את הבצק על עצמו ליצירת הצורה המשולשת. עבור צורה עגולה מציבים עיגול נוסף על עיגול הבסיס. מהדקים את פאות הבצקים ומקפידים לא ״למעוך״ את אזורי החיבור בין שכבות הבצקים (אחרת שכבות הבצק לא יפתחו יפה במהלך האפייה).
- מברישים את הבורקסים בשכבה דקה של תערובת החלמון-חלב. במידה ורוצים לקבל צבע חזק יש להעביר את הבורקסים למשך 2-3 דקות במקפיא (כך שכבת הביצה תתייבש מעט) ואז להבריש בשכבה נוספת של התערובת.
- אופציונאלי- מפזרים שומשום או חורצים בזהירות את הבצק באופן הרצוי. אופים במשך 20-30 דקות ועד להזהבה של הבורקסים.
אשמח לדעת איך עשית את החריצים בבצק? האם לפני או אחרי המילוי?
ודבר נוסף – האם ניתן לקרוץ עיגולים ולקפל לחצי לקבלת צורה של חצי עיגול כמו בתמונה?
תודה 🙂
הי יעל,
את החריצים ביצעתי לאחר הברשת הבצק בביצה (לאחר המילוי).
לגבי צורת חצי העיגול- בהחלט כן, כמו שכתבת 🙂