מאפינס אוכמניות

רכיבים

עבור 5-6 מנות

לבלילת האוכמניות

110 גרם קמח לבן (3/4 כוס+כפית)
5 גרם אבקת אפייה (כפית)
3 גרם מלח (כחצי כפית)
60 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר לבן (1/4 כוס + 2 כפות)
3 גרם מחית וניל (חצי כפית)
60 גרם ביצה (1 ביצה בגודל L)
90 גרם רוויון (1/3 כוס. ניתן להחליף בכמות דומה של שמנת חמוצה או יוגורט)
90 גרם אוכמניות טריות או קפואות (3/4 כוס)

 

לקראמבל

25 גרם חמאה קרה
25 גרם סוכר לבן (1/8 כוס)
25 גרם קמח לבן (1/4 כוס פחות כף)
25 גרם אבקת שקדים (1/4 כוס)
אופציונאלי- 1/4 כפית קינמון טחון

 

אופן הכנה

בלילת האוכמניות

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מערבבים היטב קמח, אבקת אפייה ומלח. במקביל בתוך בקערה נפרדת מציבים את האוכמניות, לוקחים כף אחת מתערובת הקמח ומוסיפים לאכמניות. מערבבים היטב לציפוי האוכמניות.
  3. בקערה שלישית מערבבים היטב חמאה רכה עם סוכר ווניל עד ליצירת מרקם קרמי. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לאיחוד. לסיום מוסיפים את הרוויון ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את כל תערובת הקמח ומקפלים לתוך התערובת הרטובה. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים. הקפידו לא לערבב את האוכמניות יותר מדי בתוך הבלילה- אחרת הם יצבעו אותה בצבע סגול.
  5. מעבירים את הבלילה המוכנה לתוך מנג׳טים. אם עושים שימוש במנג׳טים דקים יש להציב אותם בתוך תבנית מאפינס ממתכת (אחרת הם יאבדו צורה במהלך האפייה) או להשתמש במספר שכבות של מנג׳טים.

קראמבל

  1. בקערה ממוללים בעזרת הידיים את כל החומרים ליצירת פירורים (ניתן גם להכין את הפירורים בתוך מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת) ומפזרים על בלילת האוכמניות.
  2. אופים במשך 20-25 דקות ועד להזהבה של הקראמבל. בסיום האפייה קיסם שננעץ במרכז המאפינס צריך לצאת עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
17 תגובות
כתיבת תגובה
  • סלאם בשארה

    אלון היי תודה על התוכן הכייפי באינסטגרם
    יש לי שאלה האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או קמח שיבולת שועל ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי סלאם.
      לצערי זה לא מתאים במקרה הזה
      אפשר להמיר אותו בקמח כוסמין לבן/רגיל.
      בהצלחה!

  • נועם שלום

    היי זה משנה אם אופים בטורבו או בתוכנית רגילה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      טורבו אופה אחיד יותר, אבל אפשר בהחלט גם בתכנית רגילה. בהצלחה!

  • - רותם אדר

    היי אלון , האם צריך להפשיר את האוכמניות לפני או ישר מהקפאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותם!
      אפשר להשתמש ישירות מהקפאה

  • הדר שני

    שלום אלון,
    האם ניתן במקום אוכמניות להשתמש בתערובת פירות יער?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הדר, בהחלט כן 🙂

  • יערה

    היי, תודה על מתכון מעולה! השתמשתי באוכמניות טריות, החלפתי 50% מהקמח הלבן בקמח כוסמין, והוספתי לבלילה גרידת לימון. יצא ממש טעים!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יערה!
      איזה כיף לשמוע כל הכבוד:)

  • שני זהר

    היי ,
    האם ניתן להקפיא?
    והכם כני יכולה להכין אותם ערב לפני ההגשה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני,
      כן וכן 🙂

  • מור

    היי אלון, על מנת להכין את המתכון שיתאים לעוגה בקוטר 24, כמה להכפיל את הכמויות? תודה 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מור!
      לצערי לא ניסיתי להכין את המתכון בתבנית גדולה, אלא רק בתבניות אישיות ולכן אני לא יודע לומר לצערי

  • אילנית

    היי אשמח לדעת לכמה זמן המאפינס יגול להישמר בקופסא אטומה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אילנית
      הוא יישמר כמה ימים בודדים.
      ניתן אם את מעדיפה להקפיא אותו עד חודש בקופסה אטומה

  • מורן

    היי אלון!
    2 שאלות אם אפשר, התערובת של הסוכר חמאה וביצה אמורה לצאת גרגירית? מעכת לקרם עם כף את החמאה והסוכר ואז הוספתי ביצה, ושאלה שניה, הקראמבל לא עבד לי, יצא לי כמו בצק רך ולא פירורים, שקלתי הכל עם משקל, לא היה לי אבקת שקדים אז טחנתי פרוסות שקדים, יכול להיות שבגלל זה?

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות