עבור 5-6 מנות
110 גרם קמח לבן (3/4 כוס+כפית)
5 גרם אבקת אפייה (כפית)
3 גרם מלח (כחצי כפית)
60 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר לבן (1/4 כוס + 2 כפות)
3 גרם מחית וניל (חצי כפית)
60 גרם ביצה (1 ביצה בגודל L)
90 גרם רוויון (1/3 כוס. ניתן להחליף בכמות דומה של שמנת חמוצה או יוגורט)
90 גרם אוכמניות טריות או קפואות (3/4 כוס)
25 גרם חמאה קרה
25 גרם סוכר לבן (1/8 כוס)
25 גרם קמח לבן (1/4 כוס פחות כף)
25 גרם אבקת שקדים (1/4 כוס)
אופציונאלי- 1/4 כפית קינמון טחון
פטיסרי מודרני הוא התשוקה שלי והוא מוכיח שקינוחים יכולים להיות גם יפים וגם טעימים. סדנה שכולה שילובים של טכניקות, טעמים, צבעים וצורות שמרגש להכין ולאכול.
קראו עודלאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עוד
אלון היי תודה על התוכן הכייפי באינסטגרם
יש לי שאלה האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח שקדים או קמח שיבולת שועל ?
הי סלאם.
לצערי זה לא מתאים במקרה הזה
אפשר להמיר אותו בקמח כוסמין לבן/רגיל.
בהצלחה!
היי זה משנה אם אופים בטורבו או בתוכנית רגילה?
טורבו אופה אחיד יותר, אבל אפשר בהחלט גם בתכנית רגילה. בהצלחה!
היי אלון , האם צריך להפשיר את האוכמניות לפני או ישר מהקפאה?
הי רותם!
אפשר להשתמש ישירות מהקפאה
שלום אלון,
האם ניתן במקום אוכמניות להשתמש בתערובת פירות יער?
תודה
הי הדר, בהחלט כן 🙂
היי, תודה על מתכון מעולה! השתמשתי באוכמניות טריות, החלפתי 50% מהקמח הלבן בקמח כוסמין, והוספתי לבלילה גרידת לימון. יצא ממש טעים!
הי יערה!
איזה כיף לשמוע כל הכבוד:)
היי ,
האם ניתן להקפיא?
והכם כני יכולה להכין אותם ערב לפני ההגשה?
הי שני,
כן וכן 🙂
היי אלון, על מנת להכין את המתכון שיתאים לעוגה בקוטר 24, כמה להכפיל את הכמויות? תודה 🙂
הי מור!
לצערי לא ניסיתי להכין את המתכון בתבנית גדולה, אלא רק בתבניות אישיות ולכן אני לא יודע לומר לצערי
היי אשמח לדעת לכמה זמן המאפינס יגול להישמר בקופסא אטומה?
הי אילנית
הוא יישמר כמה ימים בודדים.
ניתן אם את מעדיפה להקפיא אותו עד חודש בקופסה אטומה
היי אלון!
2 שאלות אם אפשר, התערובת של הסוכר חמאה וביצה אמורה לצאת גרגירית? מעכת לקרם עם כף את החמאה והסוכר ואז הוספתי ביצה, ושאלה שניה, הקראמבל לא עבד לי, יצא לי כמו בצק רך ולא פירורים, שקלתי הכל עם משקל, לא היה לי אבקת שקדים אז טחנתי פרוסות שקדים, יכול להיות שבגלל זה?
היי אלון האם שומרים את המאפינס בקירור או בחוץ ? בנוסף האם שמנת חמוצה 27% זה מסתדר מבחינת אחוזי השומן במקום רוויון ?
הי שי,
אני שומר בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.
לגבי החלפת הרוויון- התוצאה תצא טעימה (כמובן לא אותו הדבר אבל זה בהחלט יכול לעבוד).
בהצלחה!