רכיבים
5 מנות ברינגים עגולים בקוטר 7/8 ס״מ
או 2-3 מנות בכוסות
עבור הפנקוטה
3 גרם ג׳לטין+15 גרם מים
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם סוכר לבן
¼ מקל וניל או ½ כפית מחית וניל
לרוטב פטל
100 גרם מחית פטל אדום
15 גרם מיץ לימון
15 גרם סוכר לבן
1/3 חבילת תותים שטופים וחצויים
אופן הכנה
פנקוטה
- מערבבים ג׳לטין עם מים ומשהים כ-10 דקות במקרר עד להתמצקות הג׳לטין.
- בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר ווניל.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הג׳לטין.
- מערבבים היטב עד לאיחוד ומסננים.
- אוטמים רינגים מצד אחד עם ניילון נצמד ומניחים אותם על משטח ישר וקשיח (שאפשר לנייד). כמו כן אפשר ליצוק את הפנקוטה לתוך כוס או כלי עמוק אחר.
- יוצקים לתוכם את תערובת הפנקוטה עד לגובה 1-1.5 ס״מ.
- מכסים את הרינגים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות.
רוטב פטל
- בסיר מביאים לרתיחה את כל החומרים.
- מעבירים לקופסה ומקררים.
הגשה
- מחלצים את הפנקוטה הקפואה מהרינגים על ידי חימום החלק החיצוני שלהם בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
- יוצקים כף רוטב פטל על צלחת ומשטחים אותו בתנועה מעגלית.
- מניחים את הפנקוטה על הרוטב ומסדרים עליה את חצי התותים באופן הרצוי.* ניתן להגיש את הפנקוטה קפואה או להמתין 15-20 דקות עד שהפנקוטה תפשיר מחוץ למקרר.
אתה משתמש באבקת ג’לטין או גרגרים?
הי אופיר,
באבקה