150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L
100 גרם חמאה רכה
100 גרם פיסטוק טבעי טחון
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה M
15 גרם רום
30 גרם קורנפלור
3 גרם ג׳לטין +15 גרם מים
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
30 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
50 גרם ריבת תות
10 גרם פיסטוק גרוס
מערבבים יחד את הג׳לטין והמים עד להתמצקות הג׳לטין (כ-10 דקות). במקביל מסדרים שוקולד לבן ומחית פיסטוק בכוס מדידה.
בסיר מביאים שמנת לרתיחה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הג׳לטין. מערבבים עד להמסת הג׳לטין.
יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק, מחכים דקה להמסת השוקולד וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.
מסננים לתוך קופסה ומעבירים לקירור של 4 שעות לפחות במקרר.
בקערה מערבבים את כל החומרים יחד (ניתן גם לעשות זאת במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון) לתערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לשקית זילוף (לא חובה) ומזלפים עד ל-1/3 גובה הקלתית.
אופים למשך 25-30 דקות ועד להשחמה של הבצק הפריך ומלית הפסיטוק. מצננים.
מורחים ריבת תות בשכבה אחידה על שכבת הפיסטוק האפוי.
מסדרים את התותים בצורה אקראית על שכבת הריבה.
מקציפים את קרם הפיסטוק שהתקרר לקציפה רכה (יש להמנע מהקצפת יתר- אחרת הקציפה ״תישבר״).
מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר 10-12 מ״מ.
מזלפים קרם פיסטוק בין התותים.
מפזרים פיסטוק גרוס על הטארט ומגישים.
לאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עודאף פעם לא נמאס ממקרונים. הצטרפו אליי לסדנה שעושה כבוד לעוגיה הצרפתית
קראו עוד
ערב טוב שאלה לי אליך: מה יכול לגרום לבצק של הטארט להיות רך מדי ולא אחיד אלה נפרד בקלות?
תודה על התשובה ושנה טובה ומבורכת
הי אהרן,
הכוונה היא שהבצק לאחר האפייה יוצא רך ולא פריך?
שלום,
מה יכולה להיות הסיבה לכך שכשאני אופה בצק פריך בתבנית הדפנות שלו “צונחות” ולא אחידות?.
תודה.
הי פז מה שלומך?
האם את מקפידה למקם את הבצק על התבנית כך שהוא יהיה ממש צמוד הן לתבנית והן למשטח של התבנית (כך שתיווצר זווית של 90 מעלות ללא מרווחים)?
הרבה פעם מיקום לא טוב של הבצק הוא הגורם לבעיה
שלומי מצויין, תודה !
חייבת לומר שמאוד התלהבתי לראות סוף סוף מתכונים כל כך מיוחדים באינטרנט. עשה לי חשק להכין ולהכין כל היום..
אני מקפידה על על המיקום וכל זה, ובכל זאת לא מצליחה.. אנסה לעבוד על זה יותר להבא.. יש עוד סיבה שיכולה לגרום לזה?
תודה רבה על התשובות המהירות..
יום מתוק!!
שלום,
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הרום במשהו אחר?
הי!
כן בהחלט את יכולה להחליף אותו בכל אלכוהול או ליקר שאת רוצה,
ואפילו להשמיט אותו אם את מעדיפה.
המון בהצלחה!
הי, אני רוצה לעשות טארלטים קטנים, אתה יודע כמה בערך ייכנסו לי בכמות של המתכון?
היי אפרת, סביב 8 יחידות. בהצלחה!
היי!! רציתי לדעת האם יש סיכוי לגרסה כשרה לפסח?
מאוד רוצה תלותיות פיסטוק ותותים.. אולי יש לך רעיון?
תודה וחג שמח..(:
היי עמית, אפשר להחליף את הקמח במתכון לקמח ׳כרגיל׳ או קמח ׳תמי׳, זה כמובן לא ייצא אותו הדבר אבל זה בהחלט ייצא טוב. המון בהצלחה!
הי! נראה מהמם! יש מקום שבו יש תמונת חתך מהקינוחים? יש הרבה מהם שמופיעים כשלם ומעניין לראות את החתך 🙂
היי שני, תודה רבה. לצערי לא, הקינוחים מופיעים בשלמותם.
היי אלון, כאן לא צריך להכניס את הבצק לפריזר לפני האפייה? תודה רבה!
הי דניאל,
בהחלט כדאי, הוספתי למתכון. תודה!
היי, מתכון נהדר. האם צריך קודם לאפות לבד את הטארט ואז להוציא לשפוך את המלית ולאפות שוב או מלכתחילה לאפות את הטארט והמילוי ביחד ?
הי רוזה,
אני אופה אותם ביחד.
אם את מעדיפה לקבל מלית פחות אפויה את בהחלט יכולה לאפות את הבצק לבד ואז להוסיף את המלית ולאפות שוב.
בהצלחה!
היי אלון ?
האם ניתן להקפיא את הקרם פיסטוק לזילוף?
תודה
מור
הי מור,
בהחלט אפשר- כמובן לפני ההקצפה.
בהצלחה!
באיזה צנתר השתמשת לזילוף?
הי אביה,
בצנטר משונן-צפוף בקוטר 12 מ״מ.
היי , תודה רבה על המתכון .
איך גורמים לתותים ( או אם אני רוצה להוסיף פירות יער ) לא ” לנזול” על הקרם של העוגה ? .
תודה רבה רבה
הי נועה,
זה בהחלט ענייןבעייתי ולכן כדאי להציב את התותים בסמוך למועד ההגשה.
היי אלון
אפשר להוסיף דובדבני אמרנה למלית?
הי טל, כן 🙂
היי, אני מעוניינת להכין את הטארט ברינג בקוטר 18 סמ, בכמה צריך להקטין את הכמויות?
תודה 🙂
הי ליאת,
תוכלי להכפיל את המתכון פי 0.7
הי אלון. נראה נהדר.
האם ניתן להכין את הפאי כולל המלית האפויה ולהקפיא ואחרי ההפשרה לקשט בתותים וקרם?
הי טלי,
אכן כן 🙂
היי אלון! את הקרם פיסטוק פשוט מקציפים כמו שהוא מהמקרר? אין צורך בהוספת שמנת?
היי אלון האם ניתן להקפיא את כל הטארט בשלמותו?
הי עומר,
זה לא פחות מתאים כי העוגה מכילה פירות טריים והם לא יקפאו טוב
את קרם הפיסטוק יש להקציף ישר מהמקרר? אין צורך להוסיף שמנת?
הי עדי,
אכן כן, להקציף ישר 🙂
היי אלון!
יש אפשרות לוותר על הג’לטין? או להחליף לקרם אחר שיתאים לזילוף? נגיד גנאש מוקצף או דיפלומט
הי!
לצערי לא- אחרת הקרם לא יצא יציב.
בהצלחה!
היי נראה מטורףףף
רציתי לשאול , לא צריך לאפות את הטארט לפני שמכניסים את המלית פיסטוק? הוא יהיה אפוי בתחתית מאה אחוז אם אני מכניסה לפני אפייה את המלית?
הי תמר,
ניתן לבצע אפייה עיוורת אם תרצי שהבצק יהיה אפוי אף יותר.
בהצלחה!