טארט פיסטוק ותותים

רכיבים

רינג בקוטר 22×2 ס״מ

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L

מלית פיסטוק לאפייה

100 גרם חמאה רכה
100 גרם פיסטוק טבעי טחון
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה M
15 גרם רום
30 גרם קורנפלור

קרם פיסטוק לזילוף

3 גרם ג׳לטין +15 גרם מים
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
30 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת

ריבת תות

50 גרם ריבת תות

20 תותים

לקישוט

10 גרם פיסטוק גרוס

אופן הכנה

קרם פיסטוק לזילוף

  1. מערבבים יחד את הג׳לטין והמים עד להתמצקות הג׳לטין (כ-10 דקות). במקביל מסדרים שוקולד לבן ומחית פיסטוק בכוס מדידה.

  2. בסיר מביאים שמנת לרתיחה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הג׳לטין. מערבבים עד להמסת הג׳לטין.

  3. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק, מחכים דקה להמסת השוקולד וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.

  4. מסננים לתוך קופסה ומעבירים לקירור של 4 שעות לפחות במקרר.

לבצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לפירורים דקים.
  2. מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק ראשוני.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ”מ, לקוטר שיהיה גדול ב-4-5 ס״מ מקוטר תבנית הטארט.
  5. משמנים את הרינג בחמאה, מסירים עודפי קמח בעזרת מברשת ומעבירים את הבצק לתבנית הטארט. מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית. מעבירים את הבצק למקפיא למשך 10 דקות לפחות.

מלי הפיסטוק לאפייה ואפייה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מערבבים את כל החומרים יחד (ניתן גם לעשות זאת במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון) לתערובת אחידה.

  3. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף (לא חובה) ומזלפים עד ל-1/3 גובה הקלתית.

  4. אופים למשך 25-30 דקות ועד להשחמה של הבצק הפריך ומלית הפסיטוק. מצננים.

הרכבת הקינוח

  1. מורחים ריבת תות בשכבה אחידה על שכבת הפיסטוק האפוי.

  2. מסדרים את התותים בצורה אקראית על שכבת הריבה.

  3. מקציפים את קרם הפיסטוק שהתקרר לקציפה רכה (יש להמנע מהקצפת יתר- אחרת הקציפה ״תישבר״).
    מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר 10-12 מ״מ.

  4. מזלפים קרם פיסטוק בין התותים.

  5. מפזרים פיסטוק גרוס על הטארט ומגישים.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
38 תגובות
כתיבת תגובה
  • אהרן מרום

    ערב טוב שאלה לי אליך: מה יכול לגרום לבצק של הטארט להיות רך מדי ולא אחיד אלה נפרד בקלות?
    תודה על התשובה ושנה טובה ומבורכת

    הוסיפו תגובה
  • אלון שבו

    הי אהרן,
    הכוונה היא שהבצק לאחר האפייה יוצא רך ולא פריך?

    הוסיפו תגובה
  • פז

    שלום,
    מה יכולה להיות הסיבה לכך שכשאני אופה בצק פריך בתבנית הדפנות שלו “צונחות” ולא אחידות?.
    תודה.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי פז מה שלומך?

      האם את מקפידה למקם את הבצק על התבנית כך שהוא יהיה ממש צמוד הן לתבנית והן למשטח של התבנית (כך שתיווצר זווית של 90 מעלות ללא מרווחים)?
      הרבה פעם מיקום לא טוב של הבצק הוא הגורם לבעיה

    2. פז

      שלומי מצויין, תודה !
      חייבת לומר שמאוד התלהבתי לראות סוף סוף מתכונים כל כך מיוחדים באינטרנט. עשה לי חשק להכין ולהכין כל היום..
      אני מקפידה על על המיקום וכל זה, ובכל זאת לא מצליחה.. אנסה לעבוד על זה יותר להבא.. יש עוד סיבה שיכולה לגרום לזה?
      תודה רבה על התשובות המהירות..
      יום מתוק!!

  • עדי מימון

    שלום,
    רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הרום במשהו אחר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי!

      כן בהחלט את יכולה להחליף אותו בכל אלכוהול או ליקר שאת רוצה,
      ואפילו להשמיט אותו אם את מעדיפה.

      המון בהצלחה!

  • אפרת פרג'ון

    הי, אני רוצה לעשות טארלטים קטנים, אתה יודע כמה בערך ייכנסו לי בכמות של המתכון?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי אפרת, סביב 8 יחידות. בהצלחה!

  • עמית לבוביץ

    היי!! רציתי לדעת האם יש סיכוי לגרסה כשרה לפסח?
    מאוד רוצה תלותיות פיסטוק ותותים.. אולי יש לך רעיון?
    תודה וחג שמח..(:

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי עמית, אפשר להחליף את הקמח במתכון לקמח ׳כרגיל׳ או קמח ׳תמי׳, זה כמובן לא ייצא אותו הדבר אבל זה בהחלט ייצא טוב. המון בהצלחה!

  • שני

    הי! נראה מהמם! יש מקום שבו יש תמונת חתך מהקינוחים? יש הרבה מהם שמופיעים כשלם ומעניין לראות את החתך 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי שני, תודה רבה. לצערי לא, הקינוחים מופיעים בשלמותם.

  • דניאל

    היי אלון, כאן לא צריך להכניס את הבצק לפריזר לפני האפייה? תודה רבה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דניאל,
      בהחלט כדאי, הוספתי למתכון. תודה!

  • רוזה ג

    היי, מתכון נהדר. האם צריך קודם לאפות לבד את הטארט ואז להוציא לשפוך את המלית ולאפות שוב או מלכתחילה לאפות את הטארט והמילוי ביחד ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רוזה,

      אני אופה אותם ביחד.
      אם את מעדיפה לקבל מלית פחות אפויה את בהחלט יכולה לאפות את הבצק לבד ואז להוסיף את המלית ולאפות שוב.
      בהצלחה!

  • מור טרטקובסקי

    היי אלון ?
    האם ניתן להקפיא את הקרם פיסטוק לזילוף?
    תודה
    מור

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מור,
      בהחלט אפשר- כמובן לפני ההקצפה.
      בהצלחה!

  • אביה עזרן

    באיזה צנתר השתמשת לזילוף?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אביה,
      בצנטר משונן-צפוף בקוטר 12 מ״מ.

  • נועה כהן

    היי , תודה רבה על המתכון .
    איך גורמים לתותים ( או אם אני רוצה להוסיף פירות יער ) לא ” לנזול” על הקרם של העוגה ? .
    תודה רבה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נועה,
      זה בהחלט ענייןבעייתי ולכן כדאי להציב את התותים בסמוך למועד ההגשה.

  • טל

    היי אלון
    אפשר להוסיף דובדבני אמרנה למלית?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי טל, כן 🙂

  • ליאת

    היי, אני מעוניינת להכין את הטארט ברינג בקוטר 18 סמ, בכמה צריך להקטין את הכמויות?
    תודה 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ליאת,
      תוכלי להכפיל את המתכון פי 0.7

  • טלי

    הי אלון. נראה נהדר.
    האם ניתן להכין את הפאי כולל המלית האפויה ולהקפיא ואחרי ההפשרה לקשט בתותים וקרם?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי טלי,
      אכן כן 🙂

  • ניצן

    היי אלון! את הקרם פיסטוק פשוט מקציפים כמו שהוא מהמקרר? אין צורך בהוספת שמנת?

    הוסיפו תגובה
  • עומר

    היי אלון האם ניתן להקפיא את כל הטארט בשלמותו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עומר,
      זה לא פחות מתאים כי העוגה מכילה פירות טריים והם לא יקפאו טוב

  • עדי

    את קרם הפיסטוק יש להקציף ישר מהמקרר? אין צורך להוסיף שמנת?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עדי,
      אכן כן, להקציף ישר 🙂

  • אלישבע

    היי אלון!
    יש אפשרות לוותר על הג’לטין? או להחליף לקרם אחר שיתאים לזילוף? נגיד גנאש מוקצף או דיפלומט

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי!
      לצערי לא- אחרת הקרם לא יצא יציב.
      בהצלחה!

  • תמר

    היי נראה מטורףףף
    רציתי לשאול , לא צריך לאפות את הטארט לפני שמכניסים את המלית פיסטוק? הוא יהיה אפוי בתחתית מאה אחוז אם אני מכניסה לפני אפייה את המלית?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תמר,
      ניתן לבצע אפייה עיוורת אם תרצי שהבצק יהיה אפוי אף יותר.
      בהצלחה!

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות