סופגניות לא חלביות

רכיבים
  1. 500 גרם קמח לבן  (3.5 כוסות + כף)
  2. 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
  3. 80 גרם סוכר לבן (½ כוס פחות 2 כפות)
  4. 150 גרם ביצים (3 ביצים בגודל מדיום)
  5. 120 מ״ל משקה שיבול שועל ׳אלפרו׳
  6. 100 גרם יוגורט טבעוני  (חצי מיכל)
  7. 40 מ״ל שמן קנולה או תירס
  8. 3 גרם מלח (½ כפית)
  9. ½ כפית מחית או תמצית וניל (אופציונאלי)

אופן הכנה

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים  במשך כ-10 דקות במהירות בינונית ועד קבלת בצק חלק עם רשת גלוטן.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו במשך כשעה (במקום, ניתן גם לאפשר לבצק לשהות במקרר למשך הלילה- קחו בחשבון שבצק אשר שהה במשך הלילה במקרר לא יתפח כמו בצק ששהה מחוץ למקרר למשך כשעה- זה טבעי לחלוטין).
  3. חותכים ניירות אפיה לריבועים בגודל 10×10 ס״מ ומשמנים אותם בעזרת שמן צמחי או תרסיס שמן ניטרלי. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומכדדרים אותם לכדורים. את הכדורים מניחים על חתיכות נייר האפייה המשומנות(על מנת שיהיה ניתן להעביר אותם אחר כך בקלות לתוך שמן הטיגון). מתפיחים את כדורי הבצק עד הכפלת נפחם במשך כשעה.
  4. מחממים בסיר שמן ל-160-170 מעלות (מומלץ להשתמש במד-חום על מנת לשלוט באופן המיטבי בטמפרטורה. אם אין מדחום ניתן לקחת כף עץ ולהכניסה לתוך השמן, ברגע שנוצרות בועות קטנות סביב הכף- הטמפרטורה תהיה מתאימה לטיגון).
  5. מעבירים את הסופגניות לשמן החם ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד ועד להשחמה. מעבירים את הסופגניות המוכנות לנייר סופג ומאפשרים להן להצטנן בטמפרטורת החדר.
  6. לאחר הצינון ממלאים את הסופגניות ומפזרים אבקת סוכר- מזלפים קרם בעזרת שקית זילוף עם צנטר מיוחד לסופגניות לתוך מרכז הסופגניות. במידה ואין צנטר מיוחד ניתן לחרוץ חור בעזרת סכין חדה במרכז הסופגניה ולמלא את הקרם ללא שימוש בצנטר (כלומר להכנס עם שקית הזילוף לתוך החור ולזלף).

קרם קוקוס ושוקולד

  • 500 מ״ל משקה קוקוס ׳אלפרו׳
  • 80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 2 כפות)
  • ½ כפית מחית או תמצית וניל
  • 45 גרם קורנפלור (1/3 כוס)
  • 3 כפות מים
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. בסיר מביאים לרתיחה משקה קוקוס ׳אלפרו׳, סוכר ווניל. במקביל בקערה קטנה מערבבים היטב קורנפלור ומים עד להמסת הקורנפלור.
  2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הקורנפלור המומס לסיר וטורפים מיד.
  3. ממשיכים לבשל את התערובת על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב עם מטרפה, עד להיווצרות בועות והסמכת התערובת. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
  4. מעבירים את הקרם לקערה ומצמידים אליו ניילון נצמד (במטרה למנוע יצירת קרום).
  5. מצננים במקרר במשך שעה-שעתים ועד לקירור הקרם. לפני השימוש יש לטרוף היטב את הקרם עם מטרפה על מנת להחזירו למרקם חלק.

 

קרם אגסים ושיבולת שועל 

  • 200 גרם מחית אגסים (ניתן לקנות מחית מוכנה מחנויות אפייה מתמחות או להכין בעצמכם- לקלף, לחתוך ולטחון את האגסים במעבד מזון. לאחר מכן לסנן אותם. המחית היא החלק העובר דרך המסננת)
  • 100 מ״ל משקה שיבולת שועל ׳אלפרו׳ ללא סוכר
  • ½ כפית מחית או תמצית וניל
  • 45 גרם חלמונים (3 חלמונים מביצה בגודל לארג׳)
  • 20 גרם סוכר (2 כפות)
  • 25 גרם קורנפלור (2.5 כפות)

אופן ההכנה

  1. בסיר מביאים לרתיחה את מחית האגסים, משקה שיבולת שועל ׳אלפרו׳ ווניל. במקביל טורפים היטב בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
  2. מורידים את הסיר מהאש, מוזגים מחצית מהנוזלים החמים על תערבות החלמונים וטורפים היטב. מחזירים כל התערובת בחזרה לסיר וטורפים היטב.
  3. מבשלים את התערובת על אש בינונית-נמוכה עד לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת.
  4. מעבירים את הקרם לקערה, מצפים בניילון נצמד (חשוב שהניילון ייגע בקרם על מנת שלא ייוצר קרום). מעבירים לקירור במקרר למשך כשעה.
  5. לאחר הקירור יש לטרוף היטב את הקרם על מנת שיחזור למרקם קרמי.

קרם וניל עם ריבת פטל

  • 500 מ״ל משקה סויה ׳אלפרו׳
  • 80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 2 כפות)
  • ½ כפית תמצית או מחית וניל
  • 45 גרם קורנפלור (1/3 כוס)
  • 3 כפות מים
  • 200 גרם ריבה או קונפיטורת פטל

אופן ההכנה

  1. בסיר מביאים לרתיחה משקה סויה ׳אלפרו׳, סוכר ווניל. במקביל בקערה קטנה מערבבים היטב קורנפלור ומים עד להמסת הקורנפלור.
  2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הקורנפלור המומס לסיר וטורפים מיד.
  3. ממשיכים לבשל את התערובת על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב עם מטרפה, עד להיווצרות בועות והסמכת התערובת.
  4. מעבירים את הקרם לקערה ומצמידים אליו ניילון נצמד (במטרה למנוע יצירת קרום).
  5. מצננים במקרר במשך שעה-שעתים ועד לקירור הקרם. לפני השימוש יש לטרוף היטב את הקרם עם מטרפה על מנת להחזירו למרקם חלק.
  6. בעת מילוי הסופגניה ממלאים בקרם הוניל ולאחר מכן בריבה/קונפיטורת הפטל.

קרם שקדים

  • 500  מ״ל משקה שקדים ׳אלפרו׳
  • ½ כפית מחית או תמצית וניל (אופציונאלי)
  • 10 טיפות תמצית שקדים
  • 90 גרם חלמונים (6 חלמונים מביצה בגודל לארג׳)
  • 90 גרם סוכר (½ כוס פחות כף)
  • 45 גרם קורנפלור (⅓ כוס)

אופן ההכנה

  1. בסיר מביאים לרתיחה משקה שקדים ׳אלפרו׳,וניל ותמצית שקדים. במקביל טורפים היטב בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
  2. מורידים את הסיר מהאש, מוזגים מחצית מהנוזלים החמים על תערבות החלמונים וטורפים היטב. מחזירים כל התערובת בחזרה לסיר וטורפים היטב.
  3. מבשלים את התערובת על אש בינונית-נמוכה עד לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת.
  4. מעבירים את הקרם לקערה, מצפים בניילון נצמד (חשוב שהניילון ייגע בקרם על מנת שלא ייוצר קרום). מעבירים לקירור במקרר למשך כשעה.
  5. לאחר הקירור יש לטרוף היטב את הקרם על מנת שיחזור למרקם קרמי.ה
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
8 תגובות
כתיבת תגובה
  • יעל

    אפשר להכין את הבצק היום, לגלגל סופגניות ולהקפיא כדי לטגן ביום אחר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יעל, כן זה אפשרי:)

  • יעל

    יצאו לא מוכנות מבפנים 🙁
    להכניס לתנור ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יעל,
      קודם כל- מצטער מאוד לשמוע.

      סופגניות לא מוכנות בדרך כלל בגלל 2 סיבות אפשריות-
      1. ההתפחה לא הייתה מספיקה (ואז החלק הפנימי של הבצק לא נהיה אוורירי אלא נשאר דחוס ולא מצליח ״להתבשל״).
      2. הטיגון לא היה בחום הנכון

  • חן

    היי אלון
    יש לציין שאתה השף המוערך עלי
    בזכות התמכונים הברורים והמדוייקים שלך התחלתי לאפות – ונהנית מכל רגע
    שאלה:
    במאפי שמרים מומלץ לשים גם משפר אפיה וגם אבקת גלוטן (או: או זה או זה)?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חן!
      תודה רבה, איזה כיף לקבל הודעה כזאת!

      ככל אין חובה כזאת, אבל-
      הוספת משפר (עד 1% ביחס לכמות הקמח) תתן תוצאה טובה ונוחה יותר. בהחלט ממולץ.
      במקרה של גלוטן- ברגע שעובדים עם קמח לחם אין צורך להוסיף.

      בהצלחה

  • בר

    היי אלון 🙂 באיזה שלב מומלץ להקפיא את הסופגניות?
    וכמה זמן לפני צריך להפשיר אותן?
    * והאם זה פוגע בטעם כל תהליך ההקפאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי בר,

      אפשר להקפיא אותן אחרי הגלגול.
      לאחר מכן להפשיר למשך הלילה במקרר ואז להוציא החוצה להתפחה.
      הקפאה לא משפיעה על הטעם 🙂

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות