כיפות ״גלידת״ פטל

רכיבים

עבור 8 מנות

 

כלים מיוחדים

תבנית סיליקון בצורת חצי כדור בקוטר 8 ס״מ
רינגים עגולים בקוטר 8 ס״מ

כיפות ״גלידת״ פטל

250 גרם גבינת מסקרפונה ׳גד׳
200 גרם שמנת מתוקה להקצפה
20 גרם אבקת סוכר
70 גרם מחית פטל אדום
300 גרם חלב מרוכז ממותק

 

לתחתית קראנצ׳ שוקולד

90 גרם שוקולד חלב
60 גרם חמאה
75 גרם מחית נוגט
50 גרם פייטה 

 

אופציונלי- שכבת ג׳לי פטל

2 גרם ג׳לטין+10 גרם מים
100 גרם מחית פטל
10 גרם סוכר לבן

 

לקישוט

נשיקות מרנג או מרנג מזולף
פטל טרי

אופן הכנה

כיפות ״גלידת״ פטל

  1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים גבינת מסקרפונה ׳גד׳, שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקציפה יציבה.
  2. בקערה בינונית מערבבים מחית פטל עם חלב מרוכז. מוסיפים את התערובת לקציפה ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית כיפות מסיליקון ומעבירים להקפאה למשך הלילה.

 

לתחתית קראנצ׳ שוקולד

  1. בקערה בינונית ממיסים שוקולד חלב, חמאה ומחית נוגט על בן מארי או במיקרוגל.
  2. מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. מניילנים רינגים עגולים בקוטר 8 ס״מ ומניחים על משטח יציב. מחלקים את התערובת לרינגים ומשטחים אותה לעובי 0.5 ס״מ. מעבירים להקפאה למשך הלילה.

 

הרכבת הקינוח

  1. מחלצים את תחתית קראנצ׳ השוקולד מהמקפיא ומניחים על משטח יציב.
  2. מחלצים את כיפות ״גלידת״ הפטל ומציבים על תחתיות הקראנצ׳.
  3. מקשטים בפרי טרי ובנשיקות אפויות או זילופים של מרנג.

 

אופציונאלי- שכבת ג׳לי פטל (מכינים יום מראש)

  1. בקערה קטנה מערבבים ג׳לטין עם מים ומשהים כ-10 דקות במקרר עד להתמצקות הג׳לטין.
  2. בקלחת קטנה מביאים לרתיחה מחית פטל עם סוכר.
  3. מורידים את הקלחת מהאש ומוסיפים את תערובת הג׳לטין. מערבבים עד לאיחוד מלא של הג׳לטין בתערובת.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים מסיליקון בקוטר 4 ס״מ. מקפיאים למשך הלילה.
  5. מיד לאחר הכנת ״גלידת״ הפטל ומזיגת התערובת לתוך תבנית הכפיות, מחלצים את הג׳לי הקפוא מתבנית הסיליקון ומכניסים לתוך שכבת ״הגלידה״. מקפיאים למשך הלילה וממשיכים לפי הוראות המתכון.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות