רכיבים
למרנג
100 גרם חלבון
150 גרם סוכר לבן
50 גרם אבקת סוכר
לשנטי וניל
250 גרם שמנת 38%
30 גרם אבקת סוכר
¼ כפית מחית או תמצית וניל
תוספות להגשה
50 גרם מחית פטל אדום
חבילת תותים
אופן הכנה
מרנג
- מחממים תנור ל-90 מעלות בתכנית טורבו.
- על בן מארי מחממים יחד חלבונים עם סוכר עד להמסת רוב הסוכר. מומלץ לא לעבור 35 מעלות בעת החימום.
- מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים עם וו הקצפה במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה יציבה מאוד (כ-7 דקות הקצפה).
- מקפלים לתוך הקציפה את אבקת הסוכר.
- מעצבים את המרנג באופן הרצוי- בעזרת זילוף או מריחה (חשוב ליצור צורה שתאפשר להציב בתוכה את הקרם והפירות), ואופים במשך 2-4 שעות (בהתאם לגודל המרנג) ועד לייבוש מלא שלו. בעת האפייה מומלץ להשאיר חריץ פתוח עם כף עץ או מגבת בדלת התנור כך שאדים יוכלו לצאת החוצה ולעזור בייבוש המרנג.
הרכבת הקינוח
- במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל חומרי שנטי הוניל יחד עד ליצירת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר.
- ממלאים את המרנג בשנטי הוניל, מסדרים תותים חתוכים ומוזגים מעט מחית פטל.
היי, מה מטרת האבקת סוכר במילוי?
הי רעות היא תורמת ליציבות ומראה חלק
היי, ניתן לעשות את הפבלובות גם בצורת ספירלה עומדת? אם כן האם זה אותו זמן אפייה?
הי מאי,
בהחלט ניתן להכין ככה. לגבי זמן האפייה- הוא משתנה מצורה לצורה אבל אני יכול לשער שזה פלוס מינוס אותו זמן.
המרנג בתנור. נראה נהדר. השאלה לגבי הקרם. מתי כדאי למלא את המרנג בקרם? מכין לארוחת ערב ולא רוצה שהמרנג יהיה רך
הי אבי,
עדיף כמה שיותר סמוך למועד ההגשה 🙂
הי
אם אני רוצה להכין מחית פרי רימון?
ובאופן כללי איך מכינים מחיות פירות?
תודה
הי רחל,
לא ניסיתי עם רימון ולכן אני לא יודע לומר אם זה יצא טוב ולא נוזלי מדי.
לגבי מחיות פרי- אפשר לטחון או לסחוט את הפרי (אם מדובר על פרי הדר או רימון) ולסנן. מה שיוצא מבעד למסננת=מחית פרי.
מה הכמות שיוצא מהמתכון הזה?
הי שיר, בערך 5-7 יחידות (תלוי בגודל הזילוף)
היי האם יש אפשרות להכין את המרנג כמה ימים מראש ולשים בקופסא אטומה?
הי רונית,
אכן כן. בקופסה אטומה מחוץ למקרר
היי, האם ניתן להפחית מכמות הסוכר?
תודה
הי ניצן,
לצערי לא, זה חלק מהכימיה של המתכון
הי אלון יקר,
אני מתכננת להכין שתי פבלבות ולמלא אותן בקרם לימון.
האם כמות הקרם מהמתכון הזה תספיק?
https://www.alonshabo.co.il/%D7%98%D7%90%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F/
מניחה שכמות הג'לטין מספקת לקרם כמילוי לפבלובה.
המון תודה!
הי שרי!
לדעתי זה יספיק.
המון בהצלחה!
מדוע מחממים את החלבון והסוכר טרם ההקצפה?
איך אוכל לדעת את הזמן הרצוי אם אין לי מדחום?
הי רויטל-
זאת על מנת להמיס ולחבר את הסוכר לחשבון.
לגבי מדחום- אפשר פשוט להכניס אצבע- זה לא צריך להיות חם 🙂