עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח

רכיבים

רינג או תבנית בקוטר 20 ס״מ

250 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמן (קנולה או חמניות)
180 גרם ביצים (3 ביצים בגודל לארג׳)
150 גרם סוכר (3/4 סוכר)
80 מ״ל רוויון (1/3 כוס)
50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
45 גרם תחליף קמח (מומלץ) או קמח תפוחי אדמה (1/3 כוס)
8 גרם אבקת אפייה (כפית וחצי)

 

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית רגילה.
  2. בקערה ממיסים שוקולד בפולסים במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים ביצים, סוכר, רוויון ושקדים וטורפים היטב.
  4. מערבבים את תחליף הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתערובת.
  5. אוטמים רינג עם רדיד אלומיניום ונייר אפייה ומשמנים עם שמן או חמאה. מעבירים את הבלילה לרינג ואופים במשך 30-45 דקות או עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר.
    *לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור אמור להיווצר במרכזה שקע. במידה ורוצים לפלס את העוגה ניתן לדחוס את צדדי העוגה בעזרת קלף או לקקן כשהעוגה עדין חמה.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
6 תגובות
כתיבת תגובה
  • לינדה וויזמן

    האם יש אפשרות למשהו אחר במקום רוויון?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לינדה,

      כן אפשר יוגורט או חלב סויה

  • אלה פלד

    האם יש אפשרות להחליף למשהו אחר את השקדים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלה,
      אפשר להחליף בכל אגוז טחון אחר באותה הכמות

  • מיכל אברהם

    הי אלון, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיכל,
      כן זה אפשרי.
      אבל אני חייב לומר שבניגוד להעדפה הברורה שלי בחמאה באופן כללי- פה התוצאה מוצלחת יותר עם שמן.
      בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות