עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח

רכיבים

רינג או תבנית בקוטר 20 ס״מ

250 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמן (140 מ״ל שמן קנולה או חמניות)
180 גרם ביצים (3 ביצים בגודל לארג׳)
150 גרם סוכר (3/4 סוכר)
80 מ״ל רוויון (1/3 כוס)
50 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
45 גרם תחליף קמח (מומלץ) או קמח תפוחי אדמה (1/3 כוס)
8 גרם אבקת אפייה (כפית וחצי)

 

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית רגילה.
  2. בקערה ממיסים שוקולד בפולסים במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים ביצים, סוכר, רוויון ושקדים וטורפים היטב.
  4. מערבבים את תחליף הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתערובת.
  5. אוטמים רינג עם רדיד אלומיניום ונייר אפייה ומשמנים עם שמן או חמאה. מעבירים את הבלילה לרינג ואופים במשך 30-45 דקות או עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר.
    *לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור אמור להיווצר במרכזה שקע. במידה ורוצים לפלס את העוגה ניתן לדחוס את צדדי העוגה בעזרת קלף או לקקן כשהעוגה עדין חמה.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
18 תגובות
כתיבת תגובה
  • לינדה וויזמן

    האם יש אפשרות למשהו אחר במקום רוויון?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לינדה,

      כן אפשר יוגורט או חלב סויה

  • אלה פלד

    האם יש אפשרות להחליף למשהו אחר את השקדים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלה,
      אפשר להחליף בכל אגוז טחון אחר באותה הכמות

  • מיכל אברהם

    הי אלון, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיכל,
      כן זה אפשרי.
      אבל אני חייב לומר שבניגוד להעדפה הברורה שלי בחמאה באופן כללי- פה התוצאה מוצלחת יותר עם שמן.
      בהצלחה!

  • הלל

    הי אלון, נראה מעולה! אפשר להשתמש ברינג בגובה 2.5 סנטימטר או שהעוגה תגלוש?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הלל,
      לצערי 2.5 יצא נמוך והעוגה תגלוש

  • חן

    היי אלון,
    אם יש לי רינג בגודל 24
    בכמה עלי להכפיל את הכמויות ?
    והאם אתה ממליץ לעשות את העוגה ברינג גדול יותר
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חן, פי 1.5

  • איתי ברכה

    היי אלון, מה זה תחליף קמח? איזה תחליף, למה הכוונה? תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איתי

      תחליפי קמח כמו קמח תמי, כרגיל, מולינו וכו׳.

  • הלל

    הי אלון, איך לשמור את העוגה? במקרר? וכמה ימים היא נשמרת?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הלל!
      בעיני הכי מוצלח לשמור מחוץ למקרר בקופסה סגורה:)

  • מיטל פלג

    היי, אפשר להחליף את התחליף קמח בקמח תופח כשר לפסח? ואז כמה אבקת אפייה לשים (אם בכלל)?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיטל,
      לא ניסיתי לעבוד איתו ולכן לא אדע לומר. מתנצל

  • מיטל פלג

    מעדכנת שהכנתי עם 45 גר' קמח תופח כשל"פ ואת עמות האבקת אפייה הפחתתי ל-6 גר' ויצא מצוין. תודה על המתכונים המעולים!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה יופי, כיף לשמוע!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות