פאנקייק

רכיבים

עבור 10-12 פאנקייקס בקוטר 8 ס״מ
שימוש ברינגים בקוטר 8 ס״מ

 

280 גרם קמח (2 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (2 כפיות שטוחות)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
240 גרם חלב (1 כוס)
200 גרם יוגורט (1 גביע)
120 גרם ביצים (2 ביצים בגודל L)
5 גרם מחית או תמצית וניל (1 כפית שטוחה)

לשימון הרינגים ולטיגון- 30 גרם חמאה

להגשה-
סירופ מייפל ופירות טריים

אופן הכנה
  1. בקערה מערבבים היטב את הקמח ואבקת האפייה. במקביל, בקערה נפרדת (או במד ליטר), מערבבים את שאר המרכיבים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה (זה בסדר אם יש מעט גושים קטנים).
  3. משמנים רינגים בעזרת חמאה, מחממים מחבת מצופה ציפוי לא דביק ומשמנים אותה במעט חמאה.
  4. מציבים את הרינגים על המחבת ויוצקים לתוכם בלילה עד ל-3/4 גובה. מטגנים למשך 3-5 דקות, חשוב לטגן על אש בינונית-נמוכה. כאשר מתחילות להיווצר בועות על החלק העליון של הבלילה ניתן להפוך בזהירות את הפנקייק בעזרת מרית.
  5. מטגנים את הצד השני למשך כ-3 דקות נוספות. על מנת לוודא שהפנקייק מוכן יש ללחוץ על חלקו העליון בעזרת האצבע ולהרגיש שהוא מתנגד ללחיצה.
  6. מחלצים בזהירות את הפנקייק מהרינג בעזרת סכין חדה. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל ופירות טריים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
8 תגובות
כתיבת תגובה
  • מיכל

    היי
    האם יש תחליף ליוגורט?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      אפשר להשתמש במי קוקוס או חלב סויה

  • נטלי חסין

    אלוף!!! כל מתכון שלך יותר מוצלח מקודמו!!!❤️
    תמשיך להעשיר אותנו ❤️

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף לשמוע נטלי! תודה גדולה

  • שני

    היי:) באיזה גובה רינג השתמשת?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני,
      בגובה 2 ס"מ.
      בהצלחה!

  • אביה

    היי אלון, אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה באותה הכמות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אביה, כן זה יעבוד 🙂

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות