חלת חלב

רכיבים

עבור כיכר אחת בתבנית אינגליש באורך 30 ס״מ

350 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים
45 גרם סוכר
7 גרם מלח
130 גרם חלב
1 ביצה לארג'
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן הכנה
  1. במיקסר עם וו לישה מציבים את כל המרכיבים. לשים במהירות בינונית במשך 10-12 דקות ועד להופעת רשת גלוטן (הבצק יהיה חלק ואפשר יהיה למתוח אותו לבצק דק מבלי שיקרע).
  2. מכסים את קערת המיקסר עם הבצק בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לנוח למשך שעה.
  3. מרדדים את הבצק לצורה עגולה בקוטר התבנית. מגלגלים את הבצק לגליל הדוק. בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לחתיכות ולסיום מצמידים את החתיכות בחזרה ליצירת צורת הגליל המקורי.
  4. מציבים את הבצק בתבנית משומנת בחמאה, מכסים במגבת ומאפשרים לבצק להכפיל את נפחו (במשך שעה-שעה וחצי).
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו, מברישים את הבצק בביצה ואופים במשך 20-30 דקות ועד להזהבת הבצק.
  6. מוציאים את הבצק מהתנור ומברישים בשכבה דקה של חמאה מומסת.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
14 תגובות
כתיבת תגובה
  • ענבל ארד

    היי,
    כאשר כתוב במתכונים שלך "שמרים", הכוונה היא לשמרים טריים או יבשים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ענבל,
      שמרים יבשים. אעדכן במתכון תודה!

  • יעל

    היי אלון,
    האם ניתן לקלוע את הבצק לצורת צמה קלאסית?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יעל,
      בהחלט כן 🙂

  • נגה בן צבי

    היי,
    אם אין לי מיקסר יש אפשרות לעשות במעבד מזון?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נגה,
      מודה שלא יצא לי להכין את המתכון במעבד מזון ולכן אני לא יודע לומר.
      מתנצל

  • עדי

    היי אלון, החלה יצאה טעימה, אך המרקם יצא דחוס מדי. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עדי,
      הסיבה נעוצה בהתפחה לא מספקת. ממליץ בפעם הבאה לתת לבצק עוד זמן התפחה- הבצק צריך להכפיל את נפחו ולהיות מאוד אוורירי למגע לפני האפייה

  • מאיה

    היי אלון! הבצק יצא לי מאוד רך ודביק כך שלא ממש הצלחתי לבצע את החיתוך שהזכרת, מה עשיתי לא בסדר..? (את הכמויות מדדתי באמצעות משקל, אז לא נראה לי שזו הבעיה)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מאיה,
      האם נוצרה רשת גלוטן?

  • מיכל דביר

    הי אלון, במידה ורוצים לעשות התפחה ראשונה ללילה במקרר, מה צריכה להיות כמות השמרים? תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיכל,
      הכמות נשארת זהה 🙂

  • אביה

    שלום!
    כשרשום ״מאפשרים לבצק לנוח למשך שעה״ הכוונה שהוא אמור לתפוח ולהכפיל את הנפח?
    וגם לא ממש הבנתי את הכתוב לגבי הצורה – אני מרדדת את הבצק לקוטר של תבנית אינגליש קייק? זה מאוד צר בשביל לגלגל אח״כ לגליל לא? נראה לי שפשוט לא הבנתי נכון אשמח להסבר

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אביה,
      כן בדרך כלל הוא יכפיל את הנפח שלו (אלא אם טמפרטורת החדר קרה אופן יחסי).

      לגבי הצורה- ממליץ להכנס להייליטיס באינסטגרם שלי זה מומחש שם 🙂

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות