חלת חלב

רכיבים

עבור כיכר אחת בתבנית אינגליש באורך 30 ס״מ

350 גרם קמח
7 גרם שמרים
45 גרם סוכר
7 גרם מלח
130 גרם חלב
1 ביצה לארג'
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן הכנה
  1. במיקסר עם וו לישה מציבים את כל המרכיבים. לשים במהירות בינונית במשך 10-12 דקות ועד להופעת רשת גלוטן (הבצק יהיה חלק ואפשר יהיה למתוך אותו לבצק דק מבלי שיקרע).
  2. מכסים את קערת המיקסר עם הבצק בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לנוח למשך שעה.
  3. מרדדים את הבצק לצורה עגולה בקוטר התבנית. מגלגלים את הבצק לגליל הדוק. בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לחתיכות ולסיום מצמידים את החתיכות בחזרה ליצירת צורת הגליל המקורי.
  4. מציבים את הבצק בתבנית משומנת בחמאה, מכסים במגבת ומאפשרים לבצק להכפיל את נפחו (במשך שעה-שעה וחצי).
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו, מברישים את הבצק בביצה ואופים במשך 20-30 דקות ועד להזהבת הבצק.
  6. מוציאים את הבצק מהתנור ומברישים בשכבה דקה של חמאה מומסת.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות