רכיבים
עבור כיכר אחת בתבנית אינגליש באורך 30 ס״מ
350 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים
45 גרם סוכר
7 גרם מלח
130 גרם חלב
1 ביצה לארג'
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה מציבים את כל המרכיבים. לשים במהירות בינונית במשך 10-12 דקות ועד להופעת רשת גלוטן (הבצק יהיה חלק ואפשר יהיה למתוח אותו לבצק דק מבלי שיקרע).
- מכסים את קערת המיקסר עם הבצק בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לנוח למשך שעה.
- מרדדים את הבצק לצורה עגולה בקוטר התבנית. מגלגלים את הבצק לגליל הדוק. בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לחתיכות ולסיום מצמידים את החתיכות בחזרה ליצירת צורת הגליל המקורי.
- מציבים את הבצק בתבנית משומנת בחמאה, מכסים במגבת ומאפשרים לבצק להכפיל את נפחו (במשך שעה-שעה וחצי).
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו, מברישים את הבצק בביצה ואופים במשך 20-30 דקות ועד להזהבת הבצק.
- מוציאים את הבצק מהתנור ומברישים בשכבה דקה של חמאה מומסת.
היי,
כאשר כתוב במתכונים שלך "שמרים", הכוונה היא לשמרים טריים או יבשים?
הי ענבל,
שמרים יבשים. אעדכן במתכון תודה!
היי אלון,
האם ניתן לקלוע את הבצק לצורת צמה קלאסית?
הי יעל,
בהחלט כן 🙂
היי,
אם אין לי מיקסר יש אפשרות לעשות במעבד מזון?
הי נגה,
מודה שלא יצא לי להכין את המתכון במעבד מזון ולכן אני לא יודע לומר.
מתנצל
היי אלון, החלה יצאה טעימה, אך המרקם יצא דחוס מדי. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
הי עדי,
הסיבה נעוצה בהתפחה לא מספקת. ממליץ בפעם הבאה לתת לבצק עוד זמן התפחה- הבצק צריך להכפיל את נפחו ולהיות מאוד אוורירי למגע לפני האפייה
היי אלון! הבצק יצא לי מאוד רך ודביק כך שלא ממש הצלחתי לבצע את החיתוך שהזכרת, מה עשיתי לא בסדר..? (את הכמויות מדדתי באמצעות משקל, אז לא נראה לי שזו הבעיה)
הי מאיה,
האם נוצרה רשת גלוטן?
הי אלון, במידה ורוצים לעשות התפחה ראשונה ללילה במקרר, מה צריכה להיות כמות השמרים? תודה!
הי מיכל,
הכמות נשארת זהה 🙂