עוגיות מדלן

רכיבים

עבור 2 תבניות מדלן

לבלילת המדלן

120 גרם ביצים (2 ביצים לארג׳)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
40 גרם חלב (40 מ״ל חלב)
125 קמח (כוס פחות כף וחצי)
5 אבקת אפייה (חצי שקית אבקת אפייה)
גרידה מחצי תפוז (אפשר להמיר גם בלימון)
150 חמאה מומסת

 

להברשת המדלן

25 מ״ל מיץ תפוזים
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות 2 כפות)

 

 

אופן הכנה
  1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים וסוכר עד ליצירת תערובת תפוחה ובהירה (כ-5 דקות בעוצמה גבוהה).
  2. ממשיכים ידנית- מוסיפים לקציפה חלב וגרידת תפוז מערבבים רק עד לאיחוד.
  3. בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח ואבקת אפייה. מוסיפים את האבקות בהדרגה לקציפה ומקפלים בזהירות.
  4. ממיסים חמאה ומקפלים לתערובת.
  5. מקררים במקרר למשך 3 שעות לפחות (מומלץ לקרר למשך הלילה ועד 3 ימים). מומלץ להעביר את התערובת לשקית זילוף ולקרר את המסה כשהיא כבר בשקית הזילוף.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות בתכנית טורבו ומזלפים את התערובת לתבניות המדלן (אם משתמשים בתבניות מתכת צריך לשמן אותן היטב עם חמאה רכה. תבניות סיליקון צריך לשמן קלות עם חמאה מומסת) בנפח 3/4 מנפח שקעי המדלן.
  7. אופים כ-15 דקות ועד להזהבה של העוגיות. מיד עם הוצאת המדלנים מהתנור צריך להפוך את התבנית ולחלץ את אותם.
  8. במקביל לאפייה מערבבים מיץ תפוזים עם אבקת סוכר. מיד עם תום האפייה מברישים את העוגיות בכמות נדיבה של תערובת.
    *מומלץ לאפות ולצרוך את העוגיות סמוך למועד ההכנה.
    *את העוגיות מומלץ לשמור בתוך קופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
20 תגובות
כתיבת תגובה
  • מימי כהן

    תודה אלון על כל המתכונים.שאלה.האם אפשר להמיר 25 גרם אבקת שקדים לתוך הבלילה של המדלן מתוך ה125גרם קמח.תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מימי,
      מודה שלא ניסיתי ולכן אני לא יודע לומר

  • דקלה ברדה

    היי אלון, תודה על כל המתכונים המעולים והקלים לאחרונה, האם אפשר להחליף את התפוזים בלימון ולהוסיף סוכר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      בשלב הסירופ? מאמין שכן- אבל לפני שתוסיפי סוכר כדאי לטעום 🙂

  • מור אזולאי

    היי אלון, בשלב מספר 1 – הקציפה צריכה לצאת כמו שמכינים מקרונים? מרנג יציב?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מור,
      מקציפים פה ביצים שלמות ולא חלבונים ולכן הקצף שונה )קצף של ביצים שלמות לא יכול אף פעם להיות יציב לחלוטין)

  • סמירה בללו

    היי אלון
    לאיפה מוסיפים את הגרידת תפוז? לא רשום…

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי סמירה,
      תודה ששמת לב, אעדכן את המתכון. בשלב הוספת החלב (למרות שבאופן עקרוני אפשר בכל אחד מהשלבים 🙂

  • קרצ'מר דייזי

    היי אלון. בסירטון של הגלסג’ הוורוד הוספת מעט אבקה לבנה בנוסף לצבע הוורוד. במתכון כתוב אבקת חלב. האם זה משנה?
    2- האם כמות הג’לטין לא גדולה מדי? אני לא רוצה שהגליז יהיה אלסטי. ממתינה לתשובה. תודה.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דייזי,
      יכול להיות שכתבת את השאלות בקשר למתכון הלא נכון? (זה מתכון למדלן)

  • אילת

    היי אלון, האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אילת,
      לא ניסיתי ולכן לא אוכל לומר בוודאות

  • קרן

    היי, ניתן לקרר במקפיא במקום במקרר למשך פחות זמן?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי קרן,
      אפשר לנסות לקצר ככה את משך הקירור אך התוצאה המיטבית מתרחשת לאחר קירור במקרר

  • ירון דותן

    שלום אלון,
    אתר מאוד מושקע ויפה
    האם מדובר בתבניות של 12 שקעים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ירון!
      אכן כן
      בהצלחה!

  • קורל בן צבי

    האם אפשר לשים פצפוצי שוקולד?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי קורל,
      בהחלט כן

  • Dina

    הי,יש לי ארוע בשבוע הבא והרבה דברים להכין האם ניתן להכין את העוגיות כמה ימים מראש ולהקפיא?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דינה,
      זה אפשרי אך פחות מומלץ (מאבד מהאיכות).
      בהצלחה!

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות