פיננסייר

רכיבים

עבור 2 תבניות שקעים מסיליקון
בצורת חצי כדור בקוטר 4 ס״מ

175 גרם אבקת סוכר (1 וחצי כוס פחות כפית)
65 גרם אבקת שקדים ( 1/2 כוס + כף)
150 גרם חלבון ( 4 חלבונים מביצה בגודל לארג׳)
1 כפית מחית וניל
65 גרם קמח ( 1/2 כוס פחות כפית)
100 גרם חמאה

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מערבבים היטב אבקת שקדים ואבקת סוכר.
  3. מוסיפים את החלבון בהדרגה ומערבבים היטב לתערובת אחידה ולאחר מכן את הוניל.
  4. מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו לתוך התערובת.
  5. מכינים את החמאה ״השרופה״- בסיר מביאים לרתיחה חמאה וממשיכים לבשל אותה תוך כדי ערבוב עד להשחמתה.
  6. מוסיפים את החמאה החמה לתערובת ומערבבים ליצירת תערובת הומוגנית.
  7. מניחים תבניות סיליקון על מגש תנור ומשמנים אותן בשכבה דקה של שמן או חמאה. יוצקים את הבלילה עד ל-3/4 מגובה השקעים.
  8. מעבירים את המגש לתנור ומנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות. אופים במשך 9-12 דקות ועד להתייצבות העוגיות.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
47 תגובות
כתיבת תגובה
  • חוה זלצמן

    היי, אני רוצה לעשות את הפיננסייר בתוספת מחית פרי או נוגט, זה אפשרי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חוה,

      בהחלט ניתן לעשות זאת-
      את הנוגט ניתן פשוט להוסיף למתכון,
      ולגבי הפרי- אני הכי ממליץ להוסיף למתכון חתיכות פרי ולאפות ביחד (אפשר גם פירות קפואים)

  • שלי

    היי אלון,
    האם ניתן להקפיא את הפננסייר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שלי,
      כן אין בעיה 🙂

  • יעל שרעבי

    כמה זמן נשמרות העוגיות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יעל,
      העוגיות נשמרות כיומיים- שלושה בקופסה סגורה, אך כמובן שעדיף לצרוך אותן כמה שיותר סמוך למועד האפייה 🙂

  • רותי

    היי אלון , מאוהבת באתר ובמתכונים שלך !!!!!!!!!
    שאלה 🙂 עוגיות הפננסייר – כתוספת למה אפשר להכין אותם ? תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותי!
      תודה גדולה :))

      את עוגיות הפיננסייר אפשר גם להכין בתוך תבנית עוגה (בעובי דק) וזה יכול להפוך לתחתית עוגה.
      מעבר לכך אפשר לקשט עוגה עם פיננסיירים שנאפו בתבניות סיליקון בצורות שונות.

      אני אישית אוהב להכין ולאכול אותם לצד הקפה 🙂

  • חוה זלצמן

    היי,
    מס' שאלות:
    1. האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה/נוטרינה?
    2 האם אפשר שהפיננסייר יחליף תחתית של עוגת גבינה קרה/חמה?
    3. אם אני מכינה העוגה, בכמה מומלץ להכפיל כדי שתהיה גבוהה ויפה בתבנית של 20*30? וכמה זמן בתנור?
    תודה 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חווה!
      1. כן אין בעיה.
      2. כן זה ילך מעולה
      3. הי את מתכוונת לתבנית מלבנית?

  • לאה

    היי
    האם מערבבים ידני את החלבונים? או שיש צורך בהקצפה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי, אפשר גם במיקסר, אבל זו לא חובה.

  • מור עופר

    היי אלון תודה על המתכון יצא פשוט מעולה !
    אם אני לא טועה אלה העוגיות שמחלקים במקום של בשר ( אם אתה מכיר ) .
    רציתי את המתכון הרבה זמן !
    שאלה אם אני רוצה להוריד את כמות הסוכר אני צריכה להחליף את זה במשהו אחר קמח / שקדים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי מור. איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה!
      לא הייתי ממליץ לשנות את כמות הסוכר כי יש לכך השפעה על הכימיה של המתכון.
      אם את רוצה – אפשר להחליף את הסוכר במלתיתול (תחליף סוכר) באותה הכמות.

  • אולה

    היי, האם צריך להקציף את החלבונים בנפרד ואז לקפל פנימה את היבשים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אולה,
      אין צורך להקציף את החלבונים במתכון.
      בהצלחה!

  • נועה

    הי אלון, לפני חודשיים טעמתי את הפיננסייר של אריק קייזר והתעלפתי ומאז אני מפנטזת קשות להכין כאן בבית. היום סופסוף זה הסץייע ועשיתי את המתכון הבוקר, תוך רבע שעה כבר הייתי אחרי- איזה כיף זה. הן יצאו מעולות. וכמובן קצרו שבחים בקרב כל הטועמים. והכי כיף המרקם שלהם הקליל הכיפי…
    רציתי להוריד חלק מהסוכר כי יצא מתקתק לי מדי, אבל קראתי שכתבת שזה משפיע על המרקם הסופי.
    אני רוצה להוסיף אבקת קקאו (יש לי איכותית כהה כהה עם אחוז שומן גבוה) – איך אתה מציע לעשות את זה.
    ובאיזה עוגות אפשר לשלב את זה בעצם?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי! איזה כיך לשמוע!
      (ואין ספק שאריק קייזר יודע א העבודה! 🙂

      אני ממליץ להחליף 10% מהקמח בקקאו.
      שיהיה המון בהצלחה!

  • כמהה ספונים

    איך אפשר לאפות אם אין תבנית שקעים מתאימה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      אפשר לאפות גם בתבניות שקעים בצורה אחרת!
      המון בהצלחה!

  • אליאס רות

    היי רציתי לדעת האם אפשר לאפות את עוגיות הפיננסית בתבנית שח עוגיות מדלן
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי רות, כן – אין בעיה.

  • Noga Shavit

    היוש! המתכון נראה מעולה-
    תהיתי אם יש גרסה כשרה לפסח? במה אפשר להחליף את הקמח?
    תנקס! 3>

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נגה!
      לצערי לא ניסיתי את המתכון עם תחליף קמח כך שלא אוכל להעיד בוודאות אם יצא מוצלח.

      אם יצא לך לנסות אשמח לשמוע איך יצא.
      המון בהצלחה!

  • Tal

    היי
    רציתי לדעת אם יש אפשרות לאפות את העוגיות ללא תבנית שקעים? יש אפשרות לזלף אותן על תבנית רגילה או שהבלילה נוזלית מדי?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי טל,
      הבלילה נוזלית ולכן זה יהיה בעייתי.
      בהצלחה!

  • עדי מוטיל

    האם ניתן להכין את המסה, לשמור במקרר ולאפות יום לאחר מכן?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עדי,

      כן בהחלט 🙂

  • רות משולם

    היי,
    אם אני רוצה להוסיף חמאת פיסטוק- מה היחס המתאים?
    אתה אלוף ויש לך מתכונים מעולים!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רות,

      הייתי מממליץ במקרה הזה להוריד את כמות החמאה ולהחליף אותה במחית.
      בהצלחה!

  • נעה א

    אין צורך לשמן את תבנית הסיליקון?
    האם יש צורך לקרר לפני שמחלצים מהתבנית?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נעה,
      כדאי לשמן לפני.
      לגבי החילוץ- ניתן להוציא גם כשזה חם

  • עמית

    היי אלון,
    תודה רבה על המתכון, רציתי לדעת אם ניתן להכין את המתכון ללא תבנית סיליקון, ובלי קשר במה תבנית סיליקון עדיפה על תבנית ברזל של עוגיות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עמית!
      את העוגיות נהוג להכין בתוך תבניות שקעים על מנת ליצור את הגודל והצורה האיישיים (אי אפשר למשל לזלף את הבלילה כי היא לגמרי נוזלית).
      אם יש לך תבנית שקעים ממתכת בהחלט אפשר להשתמש בה.
      כמו כן ניתן להשתמש בכל תבנית אחרת שרוצים- אבל הצורה תהיה בהתאם. במידה וגודל העוגיה יגדל בעקבות שינוי התבנית זמן האפייה יתארך בהתאם.

      לגבי סוגי התבניות- באופן כללי עדיף להשתמש בתבניות ממתכת כי הן מוליכות חום יותר טוב מסיליקון. העניין הוא שתבניות סיליקון מגיעות בצורות ייחודיות ולכן בחרתי להשתמש במתכון הזה בסיליקון.

  • נעה ארנפלד

    שלום אלון, תודה על המתכון
    במידה ויש לי רק תבנית שקעים סיליקון 1, האם אפשר להכניס את העוגיות ב2 נגלות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נעה,
      בהחלט!

  • שיר

    הי אלון תודה רבה!
    רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שיר,
      ניתן להחליף בקמח כוסמין לבן/רגיל.

  • עינת

    אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? באיזו כמות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עינת, לצערי לא ניסיתי ולכן לא אוכל לומר לך בוודאות.
      (אבל בדרך כלל ההמרה היא שמחליפים חמאה ב-80% שמן קוקוס (במקום 100 חמאה שמים 80 גרם שמן קוקוס))

  • איש

    שלום, אחלה מתכון! במה אפשר להחליף את החמאה כדי שיהיה פרווה או טבעוני? מחמאה / חמאת אגוזים כלשהי / שמן קוקוס / אחר? תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איש,
      מכיוון שהעניין בפיננסייר הוא ״לקרמל״ את החמאה, אני לא יודע אם זה יעבוד בצורה דומה עם סוגים שונים של שומן.
      לכן לצערי לא אוכל לומר בוודאות או להמליץ על תחליף במקרה הזה.
      מתנצל!

  • שף

    היי, הכנתי מזמן ויצא מעולה.
    הפעם הכנתי שוב – נראה שהבפנים קצת לא עשוי ואני מנסה לחשוב מה היה שונה מפעם שעברה…

    האם הפיננסיירים חייבים להתקרר בטמפ' החדר\מקרר לפני שאוכלים אותם? או שתאורטית אפשר לאכול אותם גם ישר מהתנור?
    ובאופן כללי תמיד המרכז נראה טיפה רך בתנור – זה אמור להיות ככה? תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      ממליץ לאפשר להם להתקרר. אבל באופן כללי מה עשית שונה מפעם שעברה?

  • שף

    תודה. זהו שאני לא בדיוק זוכר, אני חושב שעשיתי הכל אותו הדבר אבל זה היה מזמן…

    הוסיפו תגובה
  • לימור

    היי. סליחה על הבורות 🙂
    האם פיננסייר ומדלן הן אותן עוגיות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לימור!
      לא, מדובר על עוגיות שונות (מדלן היא יותר "עוגת ספוג" ופיננסייר היא יותר "עוגת שקדים")

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות