עבור 2 תבניות שקעים מסיליקון
בצורת חצי כדור בקוטר 4 ס״מ
175 גרם אבקת סוכר (1 וחצי כוס פחות כפית)
65 גרם אבקת שקדים ( 1/2 כוס + כף)
150 גרם חלבון ( 4 חלבונים מביצה בגודל לארג׳)
1 כפית מחית וניל
65 גרם קמח ( 1/2 כוס פחות כפית)
100 גרם חמאה
פטיסרי מודרני הוא התשוקה שלי והוא מוכיח שקינוחים יכולים להיות גם יפים וגם טעימים. סדנה שכולה שילובים של טכניקות, טעמים, צבעים וצורות שמרגש להכין ולאכול.
קראו עודלאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עוד
היי, אני רוצה לעשות את הפיננסייר בתוספת מחית פרי או נוגט, זה אפשרי?
הי חוה,
בהחלט ניתן לעשות זאת-
את הנוגט ניתן פשוט להוסיף למתכון,
ולגבי הפרי- אני הכי ממליץ להוסיף למתכון חתיכות פרי ולאפות ביחד (אפשר גם פירות קפואים)
היי אלון,
האם ניתן להקפיא את הפננסייר?
הי שלי,
כן אין בעיה 🙂
כמה זמן נשמרות העוגיות?
הי יעל,
העוגיות נשמרות כיומיים- שלושה בקופסה סגורה, אך כמובן שעדיף לצרוך אותן כמה שיותר סמוך למועד האפייה 🙂
היי אלון , מאוהבת באתר ובמתכונים שלך !!!!!!!!!
שאלה 🙂 עוגיות הפננסייר – כתוספת למה אפשר להכין אותם ? תודה
הי רותי!
תודה גדולה :))
את עוגיות הפיננסייר אפשר גם להכין בתוך תבנית עוגה (בעובי דק) וזה יכול להפוך לתחתית עוגה.
מעבר לכך אפשר לקשט עוגה עם פיננסיירים שנאפו בתבניות סיליקון בצורות שונות.
אני אישית אוהב להכין ולאכול אותם לצד הקפה 🙂
היי,
מס’ שאלות:
1. האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה/נוטרינה?
2 האם אפשר שהפיננסייר יחליף תחתית של עוגת גבינה קרה/חמה?
3. אם אני מכינה העוגה, בכמה מומלץ להכפיל כדי שתהיה גבוהה ויפה בתבנית של 20*30? וכמה זמן בתנור?
תודה 🙂
הי חווה!
1. כן אין בעיה.
2. כן זה ילך מעולה
3. הי את מתכוונת לתבנית מלבנית?
היי
האם מערבבים ידני את החלבונים? או שיש צורך בהקצפה?
היי, אפשר גם במיקסר, אבל זו לא חובה.
היי אלון תודה על המתכון יצא פשוט מעולה !
אם אני לא טועה אלה העוגיות שמחלקים במקום של בשר ( אם אתה מכיר ) .
רציתי את המתכון הרבה זמן !
שאלה אם אני רוצה להוריד את כמות הסוכר אני צריכה להחליף את זה במשהו אחר קמח / שקדים?
היי מור. איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה!
לא הייתי ממליץ לשנות את כמות הסוכר כי יש לכך השפעה על הכימיה של המתכון.
אם את רוצה – אפשר להחליף את הסוכר במלתיתול (תחליף סוכר) באותה הכמות.
היי, האם צריך להקציף את החלבונים בנפרד ואז לקפל פנימה את היבשים?
הי אולה,
אין צורך להקציף את החלבונים במתכון.
בהצלחה!
הי אלון, לפני חודשיים טעמתי את הפיננסייר של אריק קייזר והתעלפתי ומאז אני מפנטזת קשות להכין כאן בבית. היום סופסוף זה הסץייע ועשיתי את המתכון הבוקר, תוך רבע שעה כבר הייתי אחרי- איזה כיף זה. הן יצאו מעולות. וכמובן קצרו שבחים בקרב כל הטועמים. והכי כיף המרקם שלהם הקליל הכיפי…
רציתי להוריד חלק מהסוכר כי יצא מתקתק לי מדי, אבל קראתי שכתבת שזה משפיע על המרקם הסופי.
אני רוצה להוסיף אבקת קקאו (יש לי איכותית כהה כהה עם אחוז שומן גבוה) – איך אתה מציע לעשות את זה.
ובאיזה עוגות אפשר לשלב את זה בעצם?
הי! איזה כיך לשמוע!
(ואין ספק שאריק קייזר יודע א העבודה! 🙂
אני ממליץ להחליף 10% מהקמח בקקאו.
שיהיה המון בהצלחה!
איך אפשר לאפות אם אין תבנית שקעים מתאימה?
הי,
אפשר לאפות גם בתבניות שקעים בצורה אחרת!
המון בהצלחה!
היי רציתי לדעת האם אפשר לאפות את עוגיות הפיננסית בתבנית שח עוגיות מדלן
תודה
היי רות, כן – אין בעיה.
היוש! המתכון נראה מעולה-
תהיתי אם יש גרסה כשרה לפסח? במה אפשר להחליף את הקמח?
תנקס! 3>
הי נגה!
לצערי לא ניסיתי את המתכון עם תחליף קמח כך שלא אוכל להעיד בוודאות אם יצא מוצלח.
אם יצא לך לנסות אשמח לשמוע איך יצא.
המון בהצלחה!
היי
רציתי לדעת אם יש אפשרות לאפות את העוגיות ללא תבנית שקעים? יש אפשרות לזלף אותן על תבנית רגילה או שהבלילה נוזלית מדי?
תודה
הי טל,
הבלילה נוזלית ולכן זה יהיה בעייתי.
בהצלחה!
האם ניתן להכין את המסה, לשמור במקרר ולאפות יום לאחר מכן?
הי עדי,
כן בהחלט 🙂
היי,
אם אני רוצה להוסיף חמאת פיסטוק- מה היחס המתאים?
אתה אלוף ויש לך מתכונים מעולים!
הי רות,
הייתי מממליץ במקרה הזה להוריד את כמות החמאה ולהחליף אותה במחית.
בהצלחה!
אין צורך לשמן את תבנית הסיליקון?
האם יש צורך לקרר לפני שמחלצים מהתבנית?
הי נעה,
כדאי לשמן לפני.
לגבי החילוץ- ניתן להוציא גם כשזה חם
היי אלון,
תודה רבה על המתכון, רציתי לדעת אם ניתן להכין את המתכון ללא תבנית סיליקון, ובלי קשר במה תבנית סיליקון עדיפה על תבנית ברזל של עוגיות?
הי עמית!
את העוגיות נהוג להכין בתוך תבניות שקעים על מנת ליצור את הגודל והצורה האיישיים (אי אפשר למשל לזלף את הבלילה כי היא לגמרי נוזלית).
אם יש לך תבנית שקעים ממתכת בהחלט אפשר להשתמש בה.
כמו כן ניתן להשתמש בכל תבנית אחרת שרוצים- אבל הצורה תהיה בהתאם. במידה וגודל העוגיה יגדל בעקבות שינוי התבנית זמן האפייה יתארך בהתאם.
לגבי סוגי התבניות- באופן כללי עדיף להשתמש בתבניות ממתכת כי הן מוליכות חום יותר טוב מסיליקון. העניין הוא שתבניות סיליקון מגיעות בצורות ייחודיות ולכן בחרתי להשתמש במתכון הזה בסיליקון.
שלום אלון, תודה על המתכון
במידה ויש לי רק תבנית שקעים סיליקון 1, האם אפשר להכניס את העוגיות ב2 נגלות?
הי נעה,
בהחלט!
הי אלון תודה רבה!
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין 🙂
הי שיר,
ניתן להחליף בקמח כוסמין לבן/רגיל.
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס? באיזו כמות?
הי עינת, לצערי לא ניסיתי ולכן לא אוכל לומר לך בוודאות.
(אבל בדרך כלל ההמרה היא שמחליפים חמאה ב-80% שמן קוקוס (במקום 100 חמאה שמים 80 גרם שמן קוקוס))
שלום, אחלה מתכון! במה אפשר להחליף את החמאה כדי שיהיה פרווה או טבעוני? מחמאה / חמאת אגוזים כלשהי / שמן קוקוס / אחר? תודה רבה
הי איש,
מכיוון שהעניין בפיננסייר הוא ״לקרמל״ את החמאה, אני לא יודע אם זה יעבוד בצורה דומה עם סוגים שונים של שומן.
לכן לצערי לא אוכל לומר בוודאות או להמליץ על תחליף במקרה הזה.
מתנצל!
היי, הכנתי מזמן ויצא מעולה.
הפעם הכנתי שוב – נראה שהבפנים קצת לא עשוי ואני מנסה לחשוב מה היה שונה מפעם שעברה…
האם הפיננסיירים חייבים להתקרר בטמפ’ החדר\מקרר לפני שאוכלים אותם? או שתאורטית אפשר לאכול אותם גם ישר מהתנור?
ובאופן כללי תמיד המרכז נראה טיפה רך בתנור – זה אמור להיות ככה? תודה!
הי,
ממליץ לאפשר להם להתקרר. אבל באופן כללי מה עשית שונה מפעם שעברה?
תודה. זהו שאני לא בדיוק זוכר, אני חושב שעשיתי הכל אותו הדבר אבל זה היה מזמן…
היי. סליחה על הבורות 🙂
האם פיננסייר ומדלן הן אותן עוגיות?
הי לימור!
לא, מדובר על עוגיות שונות (מדלן היא יותר “עוגת ספוג” ופיננסייר היא יותר “עוגת שקדים”)
אלון תודה רבה. הכנתי ונהניתי. מתכון ברור ומהיר. יצא נהדר !!! הבן שלי טעם אחת והציע… לטבול בשוקולד חלב. רעיון !
הי חנה,
כיף גדול לשמוע, תודה!
ובהחלט ניתן לטבול בשוקולד 🙂
היי אלון
אני אשמח לדעת אם אוכל להוסיף טעם של קפה ?
תודה 😁
הי שי,
כן בהחלט תוכל להוסיף מעט קפה נמס לתערובת 🙂
הי אלון, כמה מחית פיסטוק להוסיף כדי להפוך לפיננסייר פיסטוק?
הי מורן,
לא ניסיתי להכין עם מחית פיסטוק ולכן אני לא יודע לומר מה הכמות המדוייקת
היי, אשמח לדעת אם ניתן להשתמש בתמצית וניל במקום מחית?אם כן באותו היחס?
דבר נוסף אין לי תבניות שקעים יש מצב לאפות בתחתיות נייר משומנות?תודה רבה!
הי,
אפשרי בהחלט. אפשר להשתמש באותו היחס או להוסיף טיפונת יותר (כי מחית יותר חזקה בטעמה).
לגבי התבנית-אפשר לאפות בתוך תבניות שקעים מסוג אחר
היי! האם אפשר להחליף את השקדים הטחונים באגוזים אחרים? למשל פקאנים?
הי הגר,
אכן כן בכמות דומה 🙂
הכנתי עכשיו . מושלם .
הי סוניה איזה כיף לשמוע תודה רבה!
הי אלון האלוף!!
האם ניתן להמיר חלק מכמות אבקת הסוכר בדבש כדי ליצור מעין פיננסייר דובשניות? ואם כם באיזה יחס היית ממיר
תודה רבה
הי רונית!
חייב להודות שלא יצא לי לנסות אבל נשמע כמו רעיון נחמד מאוד! לגבי היחס- מניח שזה ניסוי וטעייה, הייתי מתחיל בהחלפה של 30% ומשם ממשיך
שלום
האם חייב לקפל את הקמח , או אפשר פשוט להכניס למיקסר לערבוב?
הי אבי
ממליץ לקפל
הי, הכנתי ויצא מצוין! תהיתי איך אפשר לשלב טעם לימוני בפיננסייר. האם להוסיף מיץ לימון וגרדת לימון? ואם כן, האם לשנות משהו בכמויות של שאר המרכיבים? תודה!
הי רוני!
ממליץ על גרידת לימון (ואז אין צורך לשנות שום דבר במרכיבים 🙂
היי,
מה מספר הימים המקסימילי בו אפשר לשמור את המסה של הפיננסייר במקרר לפני שמשתמשים בה?
הי איילת,
לא ניסיתי להשתמש בה מעבר לזמן של אותו היום ולכן לא אוכל לקבוע בוודאות. מתנצל
היי אלון 😍
שאלה :איך אפשר לשמור על העוגיות פריכות וקראנציות לאורך זמן,כי בדרך כלל אחרי כמה ימים הן סופגות לחות והפריכות נעלמת .
יש לך טיפ?
הי אושי!
לצערי זה בלתי נמנע :(ֿ
היי אלון!
טעמתי במאפיה כלשהי עוגיות פיננסייר לא גלוטן והתאהבתי!!
אני רוצה להשתמש בהן כתחתית לעוגה פרווה..
קודם כל, מה צריך להיות זמן האפייה כאשר אופים ברינג עגול קוטר 18?
שאלה שנייה, האם יש לך רעיון לקרם/מוס פרווה שיכול להתאים לזילוף מלמעלה?
הי גל!
איזה כיף לשמוע 🙂
במקרה של אפייה בגודל הזה- טרם יצא לי להכין ולכן אני לא יודע לומר בוודאות. מציע לבדוק את הבלילה לאחר 10 דקות ולראות אם יש צורך בעוד אפייה 🙂
קודם כל להגיד שאני ממש אוהבת את המתכונים שלך!! ובכלל מדהים אותי שאתה עונה על כל שאלה ושאלה! ועכשיו שאלה🤭 אחרי ששורפים את החמאה היא פחות מ100 גרם. אז השאלה האם צריך 100 גרם חמאה שרופה (ואז לשרוף יותר בעצם) או 100 גרם חמאה לשרוף וזהו?
שלום אלון,
האם המתכון יתאים לתבנית מיני מאפין אחת?
תודה
הי ירון,
לצערי לא ניסיתי להכין בתבנית מיני מאפין ולכן לא אדע לומר. מתנצל