קרם קרמל

רכיבים

עבור 5-6 מנות בכלי חרס בקוטר 8-10 ס״מ

 

עבור הקרמל

200 גרם סוכר (כוס אחת)
80 מ״ל מים

עבור המלית

300 מ״ל חלב
200 מ״ל שמנת
1 כפית מחית/תמצית וניל
120 גרם ביצים (2 ביצים בגודל L)
60 גרם חלמונים (3 חלמונים מביצה בגודל L)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)

אופן הכנה

קרמל

  1. בסיר מחממים סוכר עם מים על אש בינונית-גבוהה עד להיווצרות קרמל. יש להקפיד לא לערבב בכלל את התערובת בסיר אחרת תהיה קריסטליזציה של הסוכר.
    כמו כן מומלץ לא לחמם לגוון קרמל כהה מאוד.
  2. יוצקים את הקרמל בשכבה אחידה לתוך כלי החרס. מצננים מספר דקות בטמפרטורת החדר.

מלית

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית רגילה (לא טורבו).
  2. בסיר מביאים לרתיחה חלב, שמנת ווניל. במקביל טורפים היטב בקערה ביצים, חלמונים וסוכר.
  3. מוזגים שליש מכמות הנוזלים הרותחים על תערובת הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את שאר הנוזלים בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מסננים את התערובת לתוך כלי מזיגה ומוזגים מהתערובת לתוך כלי האפייה (על שכבת הקרמל) מלית בגובה 2.5-3 ס״מ.
  5. לתוך תבנית אפייה עמוקה מוזגים מים רותחים ומסדרים את הכלים בתוכה. המים צריכים להגיע לגובה המלית (חשוב להקפיד שהמים לא יכנסו לתוך הכלים).
  6. אופים במשך 30-45 דקות ועד להתייצבות הקרם. בסיום האפייה הקרם צריך ״להחזיק את עצמו״ אך להיות מעט רוטט במרכזו.
  7. מוציאים את הכלים מהמים ומצננים בטמפרטורת החדר.
  8. מעבירים לקירור של שעתיים לפחות במקרר. לפני חילוץ הקינוח מהכלי יש לעבור עם סכין חדה (מומלץ להשתמש בסכין חדה חלקה ולא סכין חדה משוננת) סביב דפנות הקרם ואז להפוך אותו על צלחת.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות