קרם ברולה

רכיבים

עבור 5 מנות בכלי כרס בקוטר 10 ס״מ

500  מ״ל שמנת
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כפית מחית או תמצית וניל
100 מ״ל חלב
100 גרם חלמונים (5 חלמונים מביצים בגודל L)

לקרמול-

100 גרם סוכר לבן או דמררה (חצי כוס)

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-90 מעלות בתכנית רגילה(לא טורבו).
  2. בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר ווניל.
  3. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים חלב קר ומערבבים בעזרת לקקן.
  4. בקערה מציבים את החלמונים ומערבבים אותם היטב עם לקקן. מוזגים בהדרגה את הנוזלים החמים לחלמונים תוך כדי ערבוב.
  5. מסננים את התערובת לתוך כלי מזיגה. יוצקים את הבלילה לתוך כלי האפייה.
  6. אופים במשך כשעה-שעה ורבע ועד להתייצבות התערובת. בסיום האפייה התערובת צריכה להיות יציבה אך לרטוט מעט במרכז.
  7. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
  8. לקראת ההגשה מפזרים סוכר בשכבה אחידה ושורפים בעזרת ברנר.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
13 תגובות
כתיבת תגובה
  • דניאלה מקבריט

    אם אני לא רוצה להגיש את כל החמש באותו הרגע יש אופציה להקפיא ? ואם כן, באיזה מהשלבים ולכמה זמן ?
    * כל המתכונים מדהימים נהנת מכל רגע תודה לך*

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דניאלה!
      תודה גדולה:)
      ניתן להקפיא אחרי סיום ההכנה(קודם לתת לקרם להצטנן בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לאטום עם ניילון/להכניס לקופסה אטומה). הקינוח מחזיק חודש בהקפאה.
      בהצלחה!

  • ניר

    היי, באיזה שמנת להשתמש? להקצפה (32%) או לבישול?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ניר,
      להשתמש בשמנת 38%. שאר השמנות פחות מתאימות

  • עומרי

    שמים אמבטיית מים או שלא ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עומרי,
      לא אין צורך.

  • אלה

    היי אפשר להכין את זה בפרווה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלה,
      כן זה אפשרי להשתמש בתחליפי שמנת וחלב (באופן אישי אני פחות ממליץ על כך כי זה המרכיב העיקרי במתכון וזה יפגע משמעותית בטעם)

  • שירה

    היי אלון,
    כמה זמן ניתן להחזיק את קרם הברולה בקירור? ( ללא הקירמול)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שירה, בערך 3-4 ימים (ואפשר גם להקפיא אותו למשך חודש כשהוא אטום)

  • שירה

    תודה רבה על התשובה המהירה!

    הוסיפו תגובה
  • שניר

    היי אלון,
    הקרם כבר שעה ורבע בתנור על 90 מעלות אבל עדיין נוזלי, מה עושים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שניר,
      צריך להמשיך לאפות עד שהוא מתייצב.
      (זמני אפייה משתנים מתנור לתנור)

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות