קרם ברולה

רכיבים

עבור 5 מנות בכלי חרס בקוטר 10 ס״מ

500  מ״ל שמנת
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כפית מחית או תמצית וניל
100 מ״ל חלב
100 גרם חלמונים (5 חלמונים מביצים בגודל L)

לקרמול-

100 גרם סוכר לבן או דמררה (חצי כוס)

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-90 מעלות בתכנית רגילה(לא טורבו).
  2. בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר ווניל.
  3. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים חלב קר ומערבבים בעזרת לקקן.
  4. בקערה מציבים את החלמונים ומערבבים אותם היטב עם לקקן. מוזגים בהדרגה את הנוזלים החמים לחלמונים תוך כדי ערבוב.
  5. מסננים את התערובת לתוך כלי מזיגה. יוצקים את הבלילה לתוך כלי האפייה. חשוב מאוד שלא יהיה קצף על החלק העליון של הנוזל, (במידה ויש אפשר לספוג אותו בעזרת נייר סופג).
  6. אופים במשך כשעה-שעה ורבע ועד להתייצבות התערובת. בסיום האפייה התערובת צריכה להיות יציבה אך לרטוט מעט במרכז.
  7. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
  8. לקראת ההגשה מפזרים סוכר בשכבה אחידה ושורפים בעזרת ברנר.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
27 תגובות
כתיבת תגובה
  • דניאלה מקבריט

    אם אני לא רוצה להגיש את כל החמש באותו הרגע יש אופציה להקפיא ? ואם כן, באיזה מהשלבים ולכמה זמן ?
    * כל המתכונים מדהימים נהנת מכל רגע תודה לך*

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דניאלה!
      תודה גדולה:)
      ניתן להקפיא אחרי סיום ההכנה(קודם לתת לקרם להצטנן בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לאטום עם ניילון/להכניס לקופסה אטומה). הקינוח מחזיק חודש בהקפאה.
      בהצלחה!

  • ניר

    היי, באיזה שמנת להשתמש? להקצפה (32%) או לבישול?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ניר,
      להשתמש בשמנת 38%. שאר השמנות פחות מתאימות

  • עומרי

    שמים אמבטיית מים או שלא ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עומרי,
      לא אין צורך.

  • אלה

    היי אפשר להכין את זה בפרווה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלה,
      כן זה אפשרי להשתמש בתחליפי שמנת וחלב (באופן אישי אני פחות ממליץ על כך כי זה המרכיב העיקרי במתכון וזה יפגע משמעותית בטעם)

  • שירה

    היי אלון,
    כמה זמן ניתן להחזיק את קרם הברולה בקירור? ( ללא הקירמול)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שירה, בערך 3-4 ימים (ואפשר גם להקפיא אותו למשך חודש כשהוא אטום)

  • שירה

    תודה רבה על התשובה המהירה!

    הוסיפו תגובה
  • שניר

    היי אלון,
    הקרם כבר שעה ורבע בתנור על 90 מעלות אבל עדיין נוזלי, מה עושים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שניר,
      צריך להמשיך לאפות עד שהוא מתייצב.
      (זמני אפייה משתנים מתנור לתנור)

  • הילה שאול

    היי אלון,
    הקרם ברולה כבר כמעט שעתיים בתנור ועדיין לא התקשה. מה עליי לעשות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הילה,
      האם יש קצף על החלק העליון של הקרם ברולה?

  • עומרי

    יצאו לי שתי תבניות לשים בטורבו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כן 🙂

  • נועה

    יש אפשרות להפוך לברולה פיסטוק?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נועה, כן זה אפשרי- אפשר להוסיף כף מחית פיסטוק (אפשר גם קצת יותר- לפי הטעם, רק לא לשים יותר מדי אחרת אחוז השומן יהיה גבוה מדי).
      את המחית מוסיפים בסוף ההכנה- מערבבים היטב (בזהירות לא להכניס בועות אוויר) ומסננים בסוף.

  • אפיק אריס

    היי אלון, אם אני עושה בכלי אפייה בגודל 5 סנטימטרים זמן האפייה משתנה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בהחלט, הזמן יתקצר. לצערי אני לא יודע לומר לכמה זמן בדיוק מכיוון שלא ניסיתי לאפות בקוטר הזה.

  • ;ענת

    היי אלון, נראה מעולה.
    האם יש אופציה לעשות חצי מהכמות? יעבוד?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כן בהחלט 🙂

  • עינה משה

    יש אפשרות לשרוף את הסוכר בתנור על גריל או שזה יהרוס את המרקם של הקרם?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עינה,
      אני לא ממליץ בגלל שזה עשוי לפגוע בקרם עצמו

  • נהורי

    היי אלון,
    הבלילה כבר שעה ורבע בתנור על 90 מעלות, בכלים בקוטר 5 ס"מ ועדיין נוזלית ממש.
    אין כלל קצף על הבלילה.
    מה לעשות לעלות את המעלות ל100?
    להעביר לטורבו? או שפשוט להמתין עד להתייצבות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נהורי,
      כן זה מה שהייתי ממליץ 🙂

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות