קרם ברולה

רכיבים

עבור 5 מנות בכלי חרס בקוטר 10 ס״מ

500  מ״ל שמנת
100 גרם סוכר (חצי כוס)
כפית מחית או תמצית וניל
100 מ״ל חלב
100 גרם חלמונים (5 חלמונים מביצים בגודל L)

לקרמול-

100 גרם סוכר לבן או דמררה (חצי כוס)

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-90 מעלות בתכנית רגילה(לא טורבו).
  2. בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר ווניל.
  3. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים חלב קר ומערבבים בעזרת לקקן.
  4. בקערה מציבים את החלמונים ומערבבים אותם היטב עם לקקן. מוזגים בהדרגה את הנוזלים החמים לחלמונים תוך כדי ערבוב.
  5. מסננים את התערובת לתוך כלי מזיגה. יוצקים את הבלילה לתוך כלי האפייה. חשוב מאוד שלא יהיה קצף על החלק העליון של הנוזל, (במידה ויש אפשר לספוג אותו בעזרת נייר סופג).
  6. אופים במשך כשעה-שעה ורבע ועד להתייצבות התערובת. בסיום האפייה התערובת צריכה להיות יציבה אך לרטוט מעט במרכז.
  7. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
  8. לקראת ההגשה מפזרים סוכר בשכבה אחידה ושורפים בעזרת ברנר.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
58 תגובות
כתיבת תגובה
  • דניאלה מקבריט

    אם אני לא רוצה להגיש את כל החמש באותו הרגע יש אופציה להקפיא ? ואם כן, באיזה מהשלבים ולכמה זמן ?
    * כל המתכונים מדהימים נהנת מכל רגע תודה לך*

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דניאלה!
      תודה גדולה:)
      ניתן להקפיא אחרי סיום ההכנה(קודם לתת לקרם להצטנן בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לאטום עם ניילון/להכניס לקופסה אטומה). הקינוח מחזיק חודש בהקפאה.
      בהצלחה!

  • ניר

    היי, באיזה שמנת להשתמש? להקצפה (32%) או לבישול?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ניר,
      להשתמש בשמנת 38%. שאר השמנות פחות מתאימות

  • עומרי

    שמים אמבטיית מים או שלא ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עומרי,
      לא אין צורך.

  • אלה

    היי אפשר להכין את זה בפרווה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלה,
      כן זה אפשרי להשתמש בתחליפי שמנת וחלב (באופן אישי אני פחות ממליץ על כך כי זה המרכיב העיקרי במתכון וזה יפגע משמעותית בטעם)

  • שירה

    היי אלון,
    כמה זמן ניתן להחזיק את קרם הברולה בקירור? ( ללא הקירמול)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שירה, בערך 3-4 ימים (ואפשר גם להקפיא אותו למשך חודש כשהוא אטום)

  • שירה

    תודה רבה על התשובה המהירה!

    הוסיפו תגובה
  • שניר

    היי אלון,
    הקרם כבר שעה ורבע בתנור על 90 מעלות אבל עדיין נוזלי, מה עושים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שניר,
      צריך להמשיך לאפות עד שהוא מתייצב.
      (זמני אפייה משתנים מתנור לתנור)

  • הילה שאול

    היי אלון,
    הקרם ברולה כבר כמעט שעתיים בתנור ועדיין לא התקשה. מה עליי לעשות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הילה,
      האם יש קצף על החלק העליון של הקרם ברולה?

  • עומרי

    יצאו לי שתי תבניות לשים בטורבו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כן 🙂

  • נועה

    יש אפשרות להפוך לברולה פיסטוק?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נועה, כן זה אפשרי- אפשר להוסיף כף מחית פיסטוק (אפשר גם קצת יותר- לפי הטעם, רק לא לשים יותר מדי אחרת אחוז השומן יהיה גבוה מדי).
      את המחית מוסיפים בסוף ההכנה- מערבבים היטב (בזהירות לא להכניס בועות אוויר) ומסננים בסוף.

  • אפיק אריס

    היי אלון, אם אני עושה בכלי אפייה בגודל 5 סנטימטרים זמן האפייה משתנה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בהחלט, הזמן יתקצר. לצערי אני לא יודע לומר לכמה זמן בדיוק מכיוון שלא ניסיתי לאפות בקוטר הזה.

  • ;ענת

    היי אלון, נראה מעולה.
    האם יש אופציה לעשות חצי מהכמות? יעבוד?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כן בהחלט 🙂

  • עינה משה

    יש אפשרות לשרוף את הסוכר בתנור על גריל או שזה יהרוס את המרקם של הקרם?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עינה,
      אני לא ממליץ בגלל שזה עשוי לפגוע בקרם עצמו

  • נהורי

    היי אלון,
    הבלילה כבר שעה ורבע בתנור על 90 מעלות, בכלים בקוטר 5 ס"מ ועדיין נוזלית ממש.
    אין כלל קצף על הבלילה.
    מה לעשות לעלות את המעלות ל100?
    להעביר לטורבו? או שפשוט להמתין עד להתייצבות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נהורי,
      כן זה מה שהייתי ממליץ 🙂

  • הראל

    היי אלון
    באיזה מרקם צריך להוציא את הקרם מהתנור?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הראל,
      הוא צריך להיות יציב אבל מעט רוטט

  • רעות קנפר

    היי אלון,
    אין לי כלים קטנים לאפות איתם, אם אני רוצה להכין בכלי גדול באיזה קוטר התבנית צריכה להיות? ואם אני מקטינה לחצי כמות איזה קוטר אתה ממליץ?
    וכמה בערך ישתנה הזמן בתנור או הטמפרטורה בשביל כמות שלמה או חצי כמות.
    תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רעות
      אני לא ממליץ להכין קרם ברולה בכלי גדול- הוא לא יאפה כמו שצריך

  • ליאת גפני

    וואי יצא לי מושלם!!!!
    אבל אני חייבת להגיד שזה לקח קרוב ל4 שעות בתנור…
    בנוסף שאלה- לקח לי הרבה זמן לשרוף את הסוכר, יכול להיות ששמתי יותר מדי סוכר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ליאת,
      תודה רבה!

      ממליץ בפעם הבאה טיפונת להעלות את הטמפרטורה בתנור- יכול להיות שהתנור שלך יחסית אופה ״חלש״ (כי זה לא אמור לקחת 4 שעות 🙂
      לגבי הסוכר- לדעתי זאת הסיבה

  • הילה

    כמה ההבדל גדול אם השתמשתי בשמנת 32%?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הילה, לא ניסיתי לעבוד עם שמנת 32% (אבל מאמין שבסה״כ זה אמור לעבוד בסדר)

  • שי

    היי אלון אם יש לי צלחות אישיות בקוטר 7.5 סמ זה משנה משהו בזמני האפייה ? והאם התנור צריך להיות במצב טורבו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שי,
      זה צפוי לקצר את זמן האפייה (לא ניסיתי לאפות בקוטר כזה אז אני לא יודע לומר בדיוק בכמה זמן).
      לגבי טורבו- אני אופה בטורבו 🙂

  • שירה

    האם אפשר להחליף את החלב בשמנת נוספת?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שירה, כן 🙂

  • סיון

    יצא מושלם!! המון תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כל הכבוד!!

  • נטלי

    היי המליצו לי בחום על המתכון שלך ואני מתכוונת להכין אותו היום 🙂 שאלה קצרה – במתכון כתוב לאפות ב 90 מעלות לא בטורבו. בתגובות (לשי) רשמת שאתה אופה בטורבו.
    אז לאפות בטורבו או לא?
    יש לי תנור 90 של לופרה, בדכ החום טיפה יותר נמוך לכן אני מעלה ב10 מעלות כל פעם – אם זה רלוונטי לתשובה 🙂
    תודה מראש.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נטלי,
      לכי עם מה שכתוב במתכון 🙂

  • נטלי

    ושאלה נוספת (כדי ללמוד), בהרבה מתכונים אופים קרם ברולה בסביבה עשירה באדים ובתוך מים. למה במתכון שלך אין צורך בכך? זה קשור לזה שהאפייה היא בחום נמוך יותר ולאורך זמן רב יותר?
    תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בדיוק 🙂

  • תמר

    היי אלון! הברולה יוצא מדהים! כמה זמן הוא מחזיק עם הסוכר עליו? האם ניתן להקפיא את הברולה עם הסוכר?

    הוסיפו תגובה
  • לי רעני

    שלום אלון יש לי רק 3 תבניות של קוטר 5 אני יכולה לחלק את הדמויות ל3 במקום 5 תבניות?
    ואם כן האם להשאיר את זה עדיין על 90 מעלות ללא טורבו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לי,
      אם יתבצע חילוק של המלית ל-3 תבניות במקום ל-5 המלית תהיה גבוהה מדי וזה צפוי לא להאפות כמו שצריך.

  • לי רעני

    אני חשבתי לעשות כמות קטנה יותר כי אין לי 5 תבניות רק שלושה אבל רציתי לדעת אם אני מצמצבת בכמויות האם אני צריכה גם לשנות את הטמפרטורה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לי, לא 🙂

  • אופיר עידן

    היי, האם אפשר להשתמש לקרם ברולה פרווה בשמנת צמחית?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אופיר,
      לצערי אין לי נסיון מספק עם שמנת צמחית אבל אני מאמין שזה יעבוד

  • הוד ליבוביץ

    הי אלון:)
    תודה על המתכון!
    מצטרפת לשאלה שכבר נשאלה כאן אבל אין תשובה-
    איך ניתן לשמור את הקרם ברולה לאחר שכבר שרפנו את הסוכר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הוד,
      לאחר השריפה צריך מיד להגיש את המנה,
      אם מאחסנים אותו עם הסוכר שרוף הוא יקבל לחות ויהרס.

  • בתיה

    שלום, המתכון נראה מדהים! אני מעוניינת להכין אותו היום אבל להגיש אותו רק מחר בצהריים. אפשרי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי בתיה, בהחלט. בהצלחה!

  • עדי חמו

    היי אלון, אפשר להכין את הקרם בתבניות חד פעמיות ואחכ לחלץ אותו מהן?
    * אני רוצה להכין תחתית כלשהי ועליה לשים את הקרם

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי כן זה אפשרי, אבל ניתן יהיה לחלץ רק אחרי הקפאה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות