עוגת גבינה, מייפל ודבש

רכיבים

תבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ


תחתית העוגה

200 גרם קראמבל (מתכון לקראמבל אפשר למצוא כאן) או שברי עוגיות חמאה
15 גרם חמאה מומסת
15 גרם סירופ מייפל טבעי ׳יד מרדכי׳

מלית גבינה ומייפל

2 ביצים בגודל לארג׳
2 חלמונים מביצים בגודל לארג׳
120 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
600 גרם גבינת שמנת 30% שומן
15 גרם סירופ מייפל טבעי ׳יד מרדכי׳

ציפוי העוגה

375 גרם גבינת שמנת חמוצה 15%
30 גרם אבקת סוכר

לקראמבל דבש

50 גרם דבש טהור ׳יד מרדכי׳
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
½ כפית מחית או תמצית וניל (אופציונאלי)

אופן הכנה

לתחתית העוגה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. במעבד מזון מעבדים את הקראמבל יחד עם חמאה מומסת וסירופ מייפל לתערובת אחידה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנות התבנית בחמאה.
  4. מעבירים את התערובת לתחתית התבנית ומהדקים היטב. אופים במשך 7 דקות.

 

למלית גבינה ומייפל

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתכנית טורבו.
  2. במיקסר מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (כ-5 דקות).
    במקביל, בקערה טורפים היטב גבינת שמנת עם סירופ מייפל.
  3. לאחר הקצפת הביצים מוסיפים אליהם את הקורנפלור ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים בהדרגה את קציפת הביצים לקערה עם גבינת השמנת ומקפלים עד לאיחוד ולקבלת בלילה חלקה.
  5. מעבירים את המלית לתבנית. אופים במשך 10 דקות ב-200 מעלות, לאחר מכן מורידים את חום התנור ל-110 מעלות ומממשיכים לאפות במשך 25-30 דקות נוספת ועד להתייצבות העוגה. בסיום האפייה העוגה צריך להצליח ״לרטוט״ אך להחזיק את עצמה ולא להראות נוזלית.
  6. מוציאים את העוגה מהתנור, משהים אותה בטמפרטורת החדר במשך 5 דקות ולאחר מכן מערבבים היטב מרכיבי הציפוי ומורחים בשכבה אחידה על העוגה. משאירים את העוגה בטמפרטורת החדר עד לקירור ולאחר מכן מכסים אותה ומעבירים לקירור במקרר למשך הלילה.

 

קראמבל דבש

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. במעבד מזון, במיקסר עם וו גיטרה או באופן ידני מעבדים יחד את כל החומרים לפירורים גסים.
  3. מסדרים את הפירורים על מגש מרופד בנייר אפייה ואופים במשך כ-10-15 דקות ועד להזהבה הפירורים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
16 תגובות
כתיבת תגובה
  • הדר שני

    היי אלון! בשמנת שבציפוי, בסטורי כתבת שמנת חמוצה ופה רק שמנת, האם הכוונה לשמנת חמוצה? תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי!
      חמוצה, עדכנתי. תודה:)

  • נורית

    היי אלון, נראה מעולה! האם אפשר להחליף חלק מגבינת השמנת ב15%?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נורית,
      לצערי לא ניסיתי את העוגה עם גבינות באחוז כזה ולכן לא אוכל לומר בוודאות שהדבר יעבוד

  • סיון

    היי אלון, האם מוסיפים 20 מעלות לטמפרטורת התנור אם אין לי טורבו? או שזה לא משנה כל עוד הטמפרטורה היא מה שהיא צריכה להיות

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי סיוון,
      כל תנור מתנהג אחרת ולכן זה מאוד אישי,
      אבל בכל מקרה- גם אם לא תעלי את הטמפרטורה תמיד תוכלי להוסיף עוד קצת זמן אפייה לפי הצורך 🙂

  • נורית ח

    הי אלון, תוכל לתת מתכון לקראמבל לתחתית העוגה?
    בנוסף באיזה גבינות אתה ממליץ להשתמש ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי נורית, בכל גבינת שמנת איכותית.

  • נורית ח

    שאלה נוספת, אני מכינה ברביעי עבור חמישי, כדאי את הקרמבל שמעל להרכיב רק לפני ההגשה ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כן

  • נורית ח

    וגם אם יש לך מצכון לקרמבל שמתחת אשמח

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי נורית, הוספתי מתכון לקראמבל, תוכלי למצוא אותו גם כאן: https://www.alonshabo.co.il/apple-crumble/

  • שני ד

    היי אלון 😁 העוגה נראית מדהיםםם ותודה על המתכון.
    השאלה שלי היא האם אפשר להשתמש במייפל בקראמבל במקום דבש?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני,
      בהחלט כן! 🙂

  • ליעד

    היי! אפשר להשתמש בגבינת מסקרפונה במקום גבינת שמנת 30 אחוז? (או לערבב חלק מסקרפונה חלק שמנת?)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי, לצערי זה פחות מתאים במקרה הזה- הגבינות מתנהגות שונה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות