עוגיות חמאה

רכיבים

עבור כ-50 עוגיות

2 כפות גדושות אבקת סוכר (30 גרם)
100 גרם חמאה רכה
1 חלמון מביצה L (20 גרם)
1 כוס קמח (140 גרם)

 

לעוגיות חמאה-שוקולד

2 כפות גדושות אבקת סוכר (30 גרם)
100 גרם חמאה רכה
1 חלמון מביצה L (20 גרם)
1 פחות כף כוס קמח (130 גרם)
1 כף קקאו מנופה (10 גרם)

אופן הכנה
  1. בקערה מערבבים היטב חמאה רכה ואבקת סוכר עד לאיחוד.
  2.  מוסיפים חלמון ומערבבים לתערובת אחידה
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד ליצירת בצק.
  4.  יוצרים מהבצק גליל בעובי 3-4 ס"מ, עוטפים בנייר אפייה ומקפיאים לרבע שעה.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  6. מברישים את הגליל במעט מים ומגלגלים בסוכר. חותכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים למשך כ-12 דקות ועד להזהבה קלה של העוגיות.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
30 תגובות
כתיבת תגובה
  • טל

    היי ממליצה להוסיף קינמון לציפוי הסוכר של העוגיות הלבנות. היום טחנתי שקדים עם סוכר וקינמון וציפיתי עם זה- יצא מעולה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי טל!
      איזה כיף לשמוע!

  • מריה

    עוגיות מדהימות !
    אני לא אופה מעבר לבחושות. לא מרגישה בנוח בקונדיטוריה (זה עוד יבוא…)
    וזאת הצלחה מסחררת מניסיון ראשון.
    יותר טוב מכל המאפיות! וזה 3 דק' עבודה. מדהים! ממליצה לכל ה"לא אופים". מושלם!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף מוריה! תודה רבה. שימחת אותי מאד 🙂 ואולי בפעם הבאה ניפגש כאן גם עם מתכונים יותר מורכבים.

  • אפרת

    הי אלון
    מהגליל שציינת 3-4 ס"מ יכול אכן לצאת 50 עוגיות ?
    עוגיות צריכות להיחתך קדות ?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אפרת,
      לא לגמרי הבנתי את השאלה שלך

  • תפארת

    יצא מושלם
    אבל, לערבב במקסר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תפארת,
      לא הבנתי לגמרי את השאלה שלך?

  • עומר לביא

    היי אלון,
    לצערי אין לי תוכנית טורבו בתנור- מה אתה ממליץ לי לעשות?

    תודה 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עומר,
      ניתן לאפות גם בתכנית רגילה (זה עשוי לקחת טיפונת יותר זמן)

  • שמעון אלחי

    מעולה!!!!!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      תודה!!!

  • Tuli123

    לגבי כמות הקמח – בסרטון שלך אתה נותן כמות של כוס חד פעמי מנייר של 250 מל' – ובמתכון הכתוב – מופיע כמות של 140 גרם… איזה מהם הוא הכמות קמח הנכונה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מדובר על אותה כמות (שים לב שנפח ומשקל הם שני דברים שונים 🙂

  • מימי

    היי תודה רבה!!!!
    מתכון מעולה,פשוט,קל,וטעים!!!!!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כיף לשמוע! תודה

  • מור

    טוב, ניסיתי הרבה וזה המתכון הכי שווה לעוגיות חמאה ביי פאר! זה סופר קל להכנה והטעם והמרקם פשוט מושלמים. תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף! תודה ענקית

  • מור

    כבר שנה שאני מחפשת מתכון לעוגיות חמאה כמו בבית קפה האהוב עליי. ניסיתי הרבה מתכונים והמתכון הזה מנצח ללא ספק! סופר קל להכנה (לא צריך מיקסר והכל בקערה אחת!), והמרקם והטעם פשוט מושלמים. תודה על מתכון מצויין!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      תודה רבה מור 🙂

  • הילה

    האם כדי לקרר את הבצק? ואם אני רוצה לקרוץ צורות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הילה,
      אכן כן 🙂

  • טל

    אפשר לשים קצת צבע מאכל כדי לעשות את העוגיות צבעוניות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי טל,
      אכן כן.
      בהצלחה!

  • אסתי סגל

    היי אלון ,קמח תופח או רגיל

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אסתי,
      רגיל

  • רותם חזון

    היי
    האם צריך קמח תופח או רגיל?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותם!
      קמח רגיל 🙂

  • אופיר

    יצא לי לא מתוק וקצת קימחי.
    הכנתי בדיוק לפי ההוראות

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אופיר!
      העוגיות לא מאוד מתוקות, לגבי המרקם- באיזו חמאה וקמח השתמשת?

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות