לחם בסיר ללא לישה

רכיבים

סיר ברזל קוטר מינימאלי של 18 ס״מ
(אם אין סיר ברזל אפשר להשתמש בסיר אחר העמיד לאפייה בתנור)

500 גרם קמח לבן* (3.5 כוסות)
10 גרם מלח (2 כפיות שטוחות)
4 גרם שמרים יבשים (3/4 כפית)
420 גרם מים (1 ו-3/4 כוסות מים)

*(אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין רגיל או לשלב עם הקמח הלבן 50% קמח כוסמין מלא)

אופן הכנה
  1. בקערה מערבבים את החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את המים ומערבבים לתערובת אחידה. אין צורך ללוש את הבצק.
  2. מעבירים את הבצק לקופסה סגורה ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 18 שעות באופן אידיאלי (ומינימום של 12 שעות).
  3. מסדרים נייר אפייה עם הרבה קמח. יוצרים כדור מהבצק- מותחים את קצוות הבצק ומצמידים אותם לחלק העליון של הבצק כך שכל הקצוות יפגשו. מקמחים היטב והופכים את הבצק כך שחלקו העליון יהיה חלק.
  4. מפזרים עוד קמח על חלקו העליון של הבצק ומניחים עליו מגבת. מאפשרים לבצק לנוח למשך שעה וחצי.
  5. בחצי השעה האחרונה של המנוחה מחממים תנור ל-230 מעלות, לאחר מכן מאפשרים לסיר להתחמם בתנור במשך 20 דקות לפחות יחד עם המכסה.
  6. חורצים את הבצק בצורת איקס בחלקו העליון בעזרת סכין חדה, גוזרים את נייר האפייה מסביב לבצק אך משאירים קצוות בנייר שיאפשרו להרים את הנייר יחד עם הבצק (כמו מעין ידיות של נייר אפייה). מעבירים את הבצק לתוך הסיר, סוגרים את המכסה ואופים במשך חצי שעה.
  7. לאחר חצי שעה מורידים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות במשך 15-20 דקות נוספות ועד להזהבה של הלחם, ללא המכסה של הסיר.
  8. מצננים את הלחם לחלוטין במשך שעה-שעתיים בטמפרטורת החדר (מומלץ לצנן על רשת) לפני החיתוך.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
15 תגובות
כתיבת תגובה
  • טל

    היי אלון
    תודה על עוד מתכון
    יש אפשרות להכין את הכל עם קמח כוסמין מלא או שזה יצא דחוס מדי?

    הוסיפו תגובה
  • דנה

    היי אלון,
    האם אפשרי להכין בתבנית שמכסים עם נייר כסף לדוגמא? לצערי הרב אין לי סיר שיכול להכנס לתנור

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי דנה, לצערי אי אפשר. אפשר לשים כל סיר שמותר להכניס לתנור ולכסות במחבת. חשוב להגיד שהתוצאה האידיאלית היא עם סיר ברזל וכל סיר אחר יאפה פחות טוב במקרה הזה.

  • נינה

    היי אלון זה עובד גם כשהסיר מברזל והמכסה מזכוכית ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נעמה,
      לצערי לא ניסיתי. אבל אם אין מכסה ממלכת הייתי מנסה ללכת על מחבת במקום

  • בני א

    היי אלון, עשיתי הכל לפי המתכון אבל אחרי ההתפחה (של 16 שעות) הבצק היה מאוד נוזלי וקשה היה לעבוד איתו
    איפה זה התפקשש לי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי בני!
      הבצק אכן יוצא מאוד דביק, ולכן חשוב לקמח טוב מאוד את הבצק לפני עיצוב הצורה.
      בהצלחה!

  • עדי א

    הי, האם ניתן להוסיף תוספות ללחם כמו זרעי פשתן או אגוזים? במידה וכן, באיזה שלב?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עדי!
      בהחלט ניתן , בסוף שלב הכנת הבנק. בהצלחה!

  • ספיר

    היי אלון,
    האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל? והאם זה משנה את הכמויות או את המצרכים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ספיר,
      לצערי לא. יש צורך בשמרים במתכון הזה.

  • גבי

    היי אלון , אפשר להשתמש רק בקמח כן מים מלא?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי גבי,
      אם תרצי להשתמש בקמחים מלאים, ההמלצה שלי היא להשתמש לשלב 50% קמח לבן עם 50% קמח מלא.

  • ליאור

    היי אלון
    האם ניתן לעשות את הלחם הזה עם מחמצת שאני מגדלת בבית? אם כן איך זה משנה את המתכון?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ליאור,
      לצערי לא ניסיתי להכין את הלחם עם מחמצת ולכן לא אדע לומר.
      מתנצל!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות