קראמבל תפוחים

רכיבים

עבור מנה זוגית (קערה בקוטר 14-16 ס״מ)

למלית התפוחים

2 תפוחים (מומלץ מסוג גראני סמית או פינק ליידי)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
5 גרם קינמון טחון (1 כפית)

לקראמבל

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
95 גרם קמח (2/3 כוס)
50 גרם שקדים טחונים (3 כפות גדושות)

אופן הכנה

מלית התפוחים

  1. קולפים וחותכים את התפוח לקוביות.
  2. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב (ניתן להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם).
  3. מציבים את התפוחים בשכבה אחידה בתוך כלי האפייה.

קראמבל

  1. מחממים תנור -170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מציבים את כל המרכיבים וממוללים אותם לפירורים. ניתן לבצע את הפעולה גם בפולסים במעבד מזון או בערבול במיקסר עם וו גיטרה.
  3. מסדרים את הקראמבל על שכבת התפוחים. חשוב להקפיד שבמרכז כלי האפייה לא תהיה שכבה עבה מדי של קראמבל (אחרת הקראמבל לא יאפה במרכז עד הסוף).
  4. אופים במשך 25-40 דקות ועד להזהבה של הקראמבל.
  5. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
19 תגובות
כתיבת תגובה
  • טל

    תודה על עוד מתכון מצויין!
    יש אפשרות להכין את זה בטארט? אם כן אז איך?

    הוסיפו תגובה
  • שני סבאג

    היי אלון,
    תודה לך על מתכון נהדר!
    הכנתי אותו עם תפוחים ויצא נהדר! אתה חושב שאפשר לעבוד באותו טכניקה עם פירות יער (קפואים)?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני!
      איזה כיף לשמוע 🙂
      לגבי השאלה שלך- בהחלט כן!

  • one

    תודה על מתכון מעולה, יצא מטורף!!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף לשמוע תודה!

  • אלינור

    היי אלון, מתכונים מעולים!
    אם אני צריכה למחר את הקראמבל תפוחים, האם אפשר להכין את העוגה יום קודם? ואם כן איפה לשמור אותה?
    תודה מראש 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלינור,
      תוכלי לשמור במקרר ולקראת ההגשה מומלץ לחמם אותו קצת בתנור 🙂

  • איה דגני

    שלום אלון, האם אפשר להכין כמות כפולה (נגיד כפול 4) בתבנית גדולה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איה, בהחלט כן!

  • שרונה בלום

    הי אלון. אם אני רוצה כמות כפולה, להכפיל הכל ב-2. ומה לגבי גודל התבנית?תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שרונה,
      אכן כן 🙂

      הכפלה תתאים לץבנית בקוטר 21-22 סמ

  • נסיה

    הי
    אין צורך בבישול התפוחים לפני?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נסיה, לא 🙂

  • חן

    היי, יצא מצוין!! טעם מושלם. רק שהפירורים התאחדו לי לבצק. יש מצב שזה כי עיבדתי את הרכיבים של הקראמבל יותר מדי במיקסר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חן,
      כן לדעתי זה מה שקרה. פחות עיבוד בפעם הבאה וזה יסתדר 🙂

  • אודליה

    היי אלון,
    יש אפשרות להפוך לטבעוני? להחליף את החמאה התחליף ראוי שהוא לא מחמאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אודליה,
      אכן כן 🙂

  • אביב

    הכנתי ויצא מושלם!!! תודה רבה!!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כיף לשמוע! תודה רבה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות