קראמבל תפוחים

רכיבים

עבור מנה זוגית (קערה בקוטר 14-16 ס״מ)

למלית התפוחים

2 תפוחים (מומלץ מסוג גראני סמית או פינק ליידי)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
5 גרם קינמון טחון (1 כפית)

לקראמבל

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
95 גרם קמח (2/3 כוס)
50 גרם שקדים טחונים (3 כפות גדושות)

אופן הכנה

מלית התפוחים

  1. קולפים וחותכים את התפוח לקוביות.
  2. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב (ניתן להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם).
  3. מציבים את התפוחים בשכבה אחידה בתוך כלי האפייה.

קראמבל

  1. מחממים תנור -170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מציבים את כל המרכיבים וממוללים אותם לפירורים. ניתן לבצע את הפעולה גם בפולסים במעבד מזון או בערבול במיקסר עם וו גיטרה.
  3. מסדרים את הקראמבל על שכבת התפוחים. חשוב להקפיד שבמרכז כלי האפייה לא תהיה שכבה עבה מדי של קראמבל (אחרת הקראמבל לא יאפה במרכז עד הסוף).
  4. אופים במשך 25-40 דקות ועד להזהבה של הקראמבל.
  5. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות