להזמנות מהקונדיטוריה לחצו כאן ↲

קראמבל תפוחים

רכיבים

עבור מנה זוגית (קערה בקוטר 14-16 ס״מ)

למלית התפוחים

2 תפוחים (מומלץ מסוג גראני סמית או פינק ליידי)
10 גרם סוכר (2 כפיות)
5 גרם קינמון טחון (1 כפית)

לקראמבל

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
95 גרם קמח (2/3 כוס)
50 גרם שקדים טחונים (3 כפות גדושות)

אופן הכנה

מלית התפוחים

  1. קולפים וחותכים את התפוח לקוביות.
  2. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב (ניתן להוסיף תבלינים אחרים לפי הטעם).
  3. מציבים את התפוחים בשכבה אחידה בתוך כלי האפייה.

קראמבל

  1. מחממים תנור -170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מציבים את כל המרכיבים וממוללים אותם לפירורים. ניתן לבצע את הפעולה גם בפולסים במעבד מזון או בערבול במיקסר עם וו גיטרה.
  3. מסדרים את הקראמבל על שכבת התפוחים. חשוב להקפיד שבמרכז כלי האפייה לא תהיה שכבה עבה מדי של קראמבל (אחרת הקראמבל לא יאפה במרכז עד הסוף).
  4. אופים במשך 25-40 דקות ועד להזהבה של הקראמבל.
  5. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
42 תגובות
כתיבת תגובה
  • טל

    תודה על עוד מתכון מצויין!
    יש אפשרות להכין את זה בטארט? אם כן אז איך?

    הוסיפו תגובה
  • שני סבאג

    היי אלון,
    תודה לך על מתכון נהדר!
    הכנתי אותו עם תפוחים ויצא נהדר! אתה חושב שאפשר לעבוד באותו טכניקה עם פירות יער (קפואים)?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני!
      איזה כיף לשמוע 🙂
      לגבי השאלה שלך- בהחלט כן!

  • one

    תודה על מתכון מעולה, יצא מטורף!!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף לשמוע תודה!

  • אלינור

    היי אלון, מתכונים מעולים!
    אם אני צריכה למחר את הקראמבל תפוחים, האם אפשר להכין את העוגה יום קודם? ואם כן איפה לשמור אותה?
    תודה מראש 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלינור,
      תוכלי לשמור במקרר ולקראת ההגשה מומלץ לחמם אותו קצת בתנור 🙂

  • איה דגני

    שלום אלון, האם אפשר להכין כמות כפולה (נגיד כפול 4) בתבנית גדולה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איה, בהחלט כן!

  • שרונה בלום

    הי אלון. אם אני רוצה כמות כפולה, להכפיל הכל ב-2. ומה לגבי גודל התבנית?תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שרונה,
      אכן כן 🙂

      הכפלה תתאים לץבנית בקוטר 21-22 סמ

  • נסיה

    הי
    אין צורך בבישול התפוחים לפני?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נסיה, לא 🙂

  • חן

    היי, יצא מצוין!! טעם מושלם. רק שהפירורים התאחדו לי לבצק. יש מצב שזה כי עיבדתי את הרכיבים של הקראמבל יותר מדי במיקסר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חן,
      כן לדעתי זה מה שקרה. פחות עיבוד בפעם הבאה וזה יסתדר 🙂

  • אודליה

    היי אלון,
    יש אפשרות להפוך לטבעוני? להחליף את החמאה התחליף ראוי שהוא לא מחמאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אודליה,
      אכן כן 🙂

  • אביב

    הכנתי ויצא מושלם!!! תודה רבה!!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כיף לשמוע! תודה רבה

  • עוגת גבינה, מייפל ודבש | שף קונדיטור אלון שבו

    […] גרם קראמבל (מתכון לקראמבל אפשר למצוא כאן) או שברי עוגיות חמאה15 גרם חמאה מומסת15 גרם סירופ מייפל […]

    הוסיפו תגובה
  • דנה שמש

    היי אלון
    האם ניתן להכין , לשמור במקרר את התפוחים והקראמבל ורק אחרי 10 שעות להכניס לאפייה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דנה!
      כן זה אפשרי 🙂

  • דנה

    היי אלון
    מתה על המתכון הזה
    שאלתי היא איך ממירים ללא גלוטן? אותה כמות קמח? יותר קמח שקדים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דנה!
      ניתן להחליף את הקמח בתחליף קמח בכמות זהה.
      בהצלחה!

  • שני

    היי אלון, במידה ואני רוצה להכין קראמבל פרווה
    במה אפשר להחליף את החמאה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני!
      ניתן להחליף בתחליף חמאה בכמות דומה.
      בהצלחה!

  • נטע גבאי

    המתכון הכי טעים והכי פשוט לקראמבל תפוחים! תמיד קוצר מחמאות. (אגב, גם מוס השוקולד). 2 דברים טובים שיצאו מתקופת הסגר הראשון

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      תודה רבה נטע!
      איזה כיף לקרוא את ההודעה 🙂

  • רותם ד

    היי אלון,
    בן זוגי ואני הכנו את קראמבל בשישי האחרון ורצינו לומר תודה על מתכון פשוט וטעים כל כך.
    אנחנו לגמרי מאמצים את המתכון הזה.
    בנוסף, נשמח לדעת האם אפשר לטעבן ולהשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה שגם טבעוניים יהנו ?:)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותם!
      איזה כיף לשמוע תודה רבה!
      לגבי הקרם קוקוס- לא יצא לי להכין איתו בעצמי ולכן לא אוכל לומר בוודאות (ברמת העקרון זה נשמע כמו משהו בהחלט אפשרי).
      בהצלחה!

  • איילת בוקובזה

    תודה ענקית על מתכון מנצח👑

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בשמחה גדולה! תודה לך

  • מיוריאל זרביב

    one of the best crumble i have prepared and ate. Amazing recipe. Thank you

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      תודה רבה איזה כיף לשמוע!

  • אדוה

    אפשר לשים שמן במקום חמאה, אם כן, כמה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אדוה,
      לצערי זה פחות יעבוד במקרה הזה.

      המון בהצלחה!

  • מירי

    לאחר חיפושים רבים וניסיונות כושלים מצאתי את המתכון המוצלח ביותר לקינוח האהוב עלי.
    תודה רבה ממש על המתכון המושלם!
    לכל מקום שאני מגיעה להתארח מבקשים ממני להכין אותו.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      מירי איזו הודעה מרגשת!
      תודה רבה 🙂

  • ריבי

    ואוו יצא מושלם, עפו על זה.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף לשמוע!
      תודה וכל הכבוד 🙂

  • אילת ארנון

    שלום אלון
    אני רוצה להכין כמות כפולה או יותר,את כל החומרים להכפיל או לשלש? כולל החמאה?כי זאת כמות ממש גדולה.
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אילת,
      כן זאת בדיוק הדרך.
      בהצלחה!

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות