קרפ סוזט

רכיבים

עבור 4 מנות

קרפים

250 מ״ל חלב
1 ביצה בגודל L
10 גרם סוכר (1 כף)
10 גרם חמאה מומסת
90 גרם קמח (1/2 כוס + 2 כפות)

לרוטב

50 גרם סוכר (1/4 כוס)
100 מ״ל מיץ מתפוזים סחוטים
20 גרם חמאה
אופציונאלי- 10 גרם (כף) קואנטרו

אופן הכנה

לקרפים

  1. במד ליטר מציבים את כל המרכיבים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה. מסננים ומעבירים בחזרה למד ליטר. כמו כן, ניתן להכין את התערובת ללא שימוש בבלנדר מוט: מציבים את כל החומרים בתוך קערה וטורפים היטב בעזרת מטרפה לתערובת אחידה, לאחר מכן מסננים ומעבירים למד ליטר.
  2. מחממים מחבת קרפים (מצופה בשכבת טפלון או שכבה נוגדת הדבקה) על אש בינונית ועד להתחממות המחבת. משמנים במעט חמאה ומנגבים את עודפי החמאה המומסת בעזרת נייר ניגוב.
  3. (חשוב לשים לב- באופן קבוע הקרפ הראשון שמטגנים יוצא פחות מוצלח מהקרפים שאחריו) מוזגים מהתערובת לתוך המחבת ומפזרים אותה לשכבה אחידה ודקה. ממתינים כחצי דקה-דקה עד להיווצרות בועות קטנות בחלק העליון של הבלילה ומתחילים בזהירות לשחרר את הקרפ מצדדיו. חשוב לראות שהקרפ מקבל צבע שחום.
  4. בעזרת פלטה ארוכה מחלצים בזהירות את הקרפ והופכים אותו. מטגנים עוד חצי דקה ו(עד להזהבה קלה) מהצד השני.
  5. ממשיכים לטגן את יתרת הקרפים. בין קרפ אחד לשני בד״כ אין צורך לשמן את המחבת.
  6. בסיום מקפלים את הקרפים לרבעים.

לרוטב ובישול הקרפ

  1. בסיר מציבים את הסוכר בשכבה דקה ומחממים על אש גבוהה עד להתקרמלות הסוכר. במקביל מחממים את מיץ התפוזים הסחוטים.
  2. לאחר קרמול הסוכר מכבים את האש, מוסיפים את מיץ התפוזים הסחוטים בהדרגה ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את החמאה הרכבה ומערבבים עד לאיחוד.
  4. מדליקים את האש על אש בינונית-נמוכה, מציבים את הקרפים במחבת ומבשלים 10-20 שניות מכל צד.
  5. לסיום מבצעים פלמבה- מוסיפים את הקואנטרו, בעזרת מצית מציתים את הקואנטרו וממשיכים לבשל עד שנפסקת האש. מעבירים את הקרפים לצלחת הגשה, מפזרים מהרוטב ומוסיפים גרידת תפוזים (אופציונאלי).
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות