קרמבו לימון

רכיבים

ל-10 מנות

 

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L

מרנג שויצרי בטעם לימון

100 גרם חלבון
170 גרם סוכר לבן
גרידה מלימון אחד

ציפוי שוקולד לבן

200 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאת קקאו או 20 גרם שמן צמחי (קנולה)

אופן הכנה

בצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לפירורים דקים.
  2. מוסיפים למיקסר את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות לשעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס״מ.
  5. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מדליקים תנור ל-160 מעלות בתכנית טורבו.
  6. אופים את הבצק במשך 10-20 דקות ועד להזהבת הבצק.

 

מרנג שוויצרי בטעם לימון

  1. בקערת המיקסר מערבבים חלבון וסוכר. מניחים את הקערה על בן מארי ומערבבים היטב את החומרים עד לנקודה בה הסוכר נמס. על מנת לדעת אם הסוכר נמס יש להכניס אצבע עד לתחתית הקערה ולהרגיש האם נותרו גרגירים שלמים של סוכר.
  2. מקציפים את החלבון והסוכר במיקסר במהירות גבוהה ועד ליצירת קצף יציב מאוד (כ-5 דקות הקצפה). מוסיפים גרידת לימון ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 13-15 מ״מ.
  4. מזלפים מרנג בצורה הרצויה על תחתית הבצק הפריך.
  5. מעבירים להקפאה למשך 15 דקות.

 

ציפוי הקרמבו

  1. בכוס מדידה רחבה (כוס שתאפשר ברוחבה לטבול את הקרמבו) ממיסים שוקולד לבן עם חמאת קקאו או עם שמן צמחי.
  2. מוציאים את המרנג המזולף מעל התחתית הפריכה מהפריזר, טובלים בשוקולד. מנערים היטב כדי להסיר שאריות שוקולד.
  3. ניתן לקשט בפרחי מאכל.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
7 תגובות
כתיבת תגובה
  • שלי חסון

    היי אלון, יש אפשרות להכין את הבסיס והמרנג ולהשאיר במקפיא ללילה? ולצפות אותו למחרת?

    הוסיפו תגובה
  • רותם

    היי אשמח לדעת האם אפשר להכין את זה יום מראש ולשמור את זה יום במקרר או בחוץ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי רותם, אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. בשום אופן לא בחוץ (במיוחד לא בקיץ 🙂

  • רוני

    מאיפה הפרחים המהממים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רוני,
      הם מ'ירוקעלה'.

  • דנה

    היי אלון , אפשר להוסיף יוזו למרנג?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דנה!
      בהחלט כן.
      אם יש לך יוזו טרי אפשר להוסיף את גרידת היוזו במקום הלימון.

      בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות