צילום: נעה קסטל, גיא כהן. סטיילינג: נורית קריב

קראמבל דובדבנים וגבינת ריקוטה

רכיבים

לקערת הגשה עגולה בקוטר 22-24 ס״מ

 

לדובדבנים

500 גרם דובדבנים מגולענים חצויים
50 גרם אבקת סוכר

 

למלית גבינה

500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
40 גרם דבש
½ כפית מחית או תמצית וניל איכותית
אופציה: תוספת 50 גרם שזיפים או משמשים מיובשים קצוצים דק

 

לקראמבל שקדים

200 גרם חמאה קרה
130 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר דמררה
200 גרם קמח
100 שקדים טחונים מולבנים
¼ כפית קינמון
2 גרם מלח דק
½ כפית מחית או תמצית וניל איכותית
50 גרם שקדים פרוסים

אופן הכנה

 

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. שכבת הדובדבנים- בקערה מערבבים דובדבנים מגולענים חצויים עם אבקת סוכר. מסדרים בשכבה אחידה בתוך קערת הגשה המתאימה (או תבנית אפייה).
  3. מלית הגבינה- בקערה מערבבים את כל החומרים ומסדרים בשכבה אחידה על שכבת הדובדבנים.
  4. קראמבל שקדים- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים מלבד השקדים הפרוסים עד ליצירת פירורים. מוציאים את הפירורים לקערה, מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים היטב.
    מסדרים את שכבת הקראמבל על שכבת הגבינה.
  5. אופים במשך 30-35 דקות ועד להזהבת הפירורים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות