רכיבים
8 תבניות קנלה מנחושת
250 גרם חלב
25 גרם חמאה
¼ מקל וניל / כפית מחית וניל
5 גרם שקדים מרים מרוסקים
40 גרם חלמונים
120 גרם קמח
15 גרם קורנפלור
225 גרם סוכר
20 גרם רום בהיר
+30 גרם חמאה רכה מאוד לשימון התבניות
אופן הכנה
- בסיר מביאים לרתיחה חלב, חמאה, וניל ושקדים מרים. במקביל מעבירים חלמונים לקערה בינונית.
- מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים ⅓ מכמות הנוזלים לחלמונים וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת הנוזלים בהדרגה תוך כדי טריפה.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, סוכר וקורנפלור. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערה עם הנוזלים תוך כדי טריפה ועד לאיחודם.
- מוסיפים רום וטורפים היטב.
- מסננים את התערובת לתוך כוס מדידה, אוטמים אותה ומעבירים לקירור במקרר למשך 6 שעות לפחות.
- מחממים תנור ל220 מעלות בתכנית טורבו.
- משמנים את התבניות בשכבה של חמאה רכה.
- מערבבים היטב את תערובת הקנלה ויוצקים אותה לתוך התבניות המשומנות עד ל-1 ס״מ מתחת לשפת הכלי.
- אופים במשך 25 דקות ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל-190 מעלות וממשיכים באפייה למשך 25 דקות נוספות.
- מיד בתם האפייה מחלצים בזהירות את הקנלה מהתבנית.
שלום אלון , רציתי לדעת מהיכן אפשר לרכוש את התבניות הנ”ל? תודה
הי מה שלומך?
את התבניות האלו קניתי בפריז, לצערי לא מצאתי כאלו בארץ, אבל ראיתי שגם מוכרים אותם ברשת (ebay וכו׳..)
אתה פשוט אלוף צנוע וענוו והמתכונים שלך מדוייקים ובנוסף ההסברים שלך
תודה לך שאתה איש כה מיוחד
תודה רבה לך! ריגשת אותי מאד
היי אלון , שתי שאלות לי אליך : אחת , האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה , ? השנייה, מה זה שקדים מרים ? … תודה ותיכף אראה אותך בסדנה בניו יורק ! מצפה בקוצר רוח
היי גילה, מה שלומך? איזה כיף שנפגשים בקרוב!!
1 – לצערי לא ניתן להחליף לשמן קוקוס, זה לא מתנהג אותו הדבר
2 – שקדים מרים הם סוג ספציפי של שקדים עם טעם שדומה לתמצית שקדים. אפשר להחליף אותם בתמצית שקדים
היי אלון…
תבנית קנלה זה לקנלה אחד? ואז המתכון הוא לשמונה יחידות?
או שמדובר בתבנית למספר קנלים?
הי דובי,
המתכון הוא ל-8 יחידות בתבנית קנלה (כלומר צריך 8 תבניות קנלה).
המון בהצלחה!
הי מה שלומך?
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את החלב בקרם קוקוס
תודה מראש⚘
הי מיכל,
חייב להודות שלא יצא לי לנסות את זה,
אבל אני מאמין שקרם קוקוס לא יתאים בגלל שהוא יעלה את אחוזי השומן במתכון.
יכול להיות שנוזל קוקוס (עם אחוזי שומן נמוכים 5-6%) יתאים,
אבל שוב- לא יצא לי לנסות.
אשמח להתעדכן איך יצא לך!
האם אפשר לאפות תבנית קוגלהוף?
תודה
הי,
לצערי האפיה בתבנית קוגלהוף לא תגרום לתוצאה מספיק טובה.
המון בהצלחה!
היי אלון, שנה טובה:)
ראיתי שבהרבה מאפיות משתמשים בתבנית סיליקון, יש הבדל משמעותי בתוצאות?
תודה רבה?
הבדל משמעותי 🙂 תבניות הסיליקון לא מוליכות חום כמו אלו מנחושת
האם אפשר להכין קנלה דה בורדו ללא קמח? יש תחליף בלי גלוטן? תודה
הי,
לצערי לא יצא לי לעבוד עם תחליף לקמח במתכון הזה ולכן לא אוכל להמליץ על משהו אחר. מתנצל
באיזה סדנא את מלמד להכין קנלה דה בורדו?
הי ניסים,
בשלב זה אני לא מלמד את זה בסדנאות
הי אלון
תודה על המתכון ובכלל תודה על האתר המושקע
במקומות אחרים ראיתי שמשתמשים בחצי ליטר חלב ושאר כמויות המרכיבים האחרים זהה?
האם זה כך?
המון תודה
הי דורון!
תודה רבה 🙂
לא לגמרי הבנתי את השאלה
בוקר טוב
הכנתי את הקנלה עפ”י המתכון שהעלית באתר, התוצאה יצאה סמיכה מאוד, חיפשתי ברשת מתכונים דומים להשוואה וראיתי שבכולם כמות החלב היא 500 מ”ל, כאשר כמויות שאר המרכיבים דומות למתכון שהעלית,
אז שאלתי היא, האם כמות החלב במתכון נכונה
המון תודה
היי אלון,
האם אפשר לאפות בתבנית גדולה שלnordic ware?
תודה וחג שמח,
עדי
הי עדי,
את הקנלה מכינים רק בתבניות אישיות
היי אלון,
איפה ניתן להשיג שקדים מרים? (או מחית שקדים מרים – מה שיותר הגיוני)
הי איה!
אני מוצא בשוק לוינסקי.
היי
יש תחליף לשקדים מרים?
אתה יודע אם תבניות קנלה בפריז יותר זולות מהארץ?
הי אלישבע!
אפשר במקום להשתמש בתמצית של שקדים מרים.
לגבי תבניות קנלה- לצערי אני לא יודע לומר.
בהצלחה!
היי אלון מה שלומך ? הכנתי את המתכון ויצא מאוד טעים אבל לא יצא לי אוורירי כמו שלך עם חורים בתוך , רציתי לדעת מה עשיתי לא נכון ואיך אפשר לתקן לפעם הבאה 😇
הי! אני מתה לנסות את המתכון, רציתי לשאול מה הכוונה לרום בהיר? בקארדי סטייל??
הי מיכל,
הכוונה היא לסוג רום בהיר (למשל של בקארדי)