עוגת שקדים

רכיבים

תבנית בקוטר 18 ס״מ

תחתית פריכה

50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
50 גרם חמאה
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
50 גרם קמח (1/4 כוס + כף וחצי)

 

בלילת שקדים

60 גרם ביצה (1 ביצה בגודל לארג׳)
40 גרם סוכר (1/4 כוס פחות כף)
20 גרם חלמון (1חלמון מביצה לארג׳)
60 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס + כף)
2-3 טיפות תמצית שקדים (אופציונאלי)
35 גרם קמח (1/4 כוס)
½ כפית מחית וניל
50 גרם חמאה מומסת
40 גרם חלבון (חלבון מביצה אחת בגודל לארג׳)
40 גרם סוכר(1/4 כוס פחות כף)

אופן הכנה

תחתית פריכה

  1. אוטמים רינג (בשכבת נייר אפייה ומתחת שכבת רדיד אלומיניום) בקוטר 18 ס״מ ומשמנים קלות.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  3. מערבלים את כל החומרים לתערובת אחידה (באופן ידני, במיקסר או במעבד מזון). משטחים בתוך התבנית.
  4. אופים במשך 10-12 דקות ועד להזהבה קלה של הבצק.

בלילת שקדים

  1. בקערה מערבבים את כל החומרים מלבד החלבון והסוכר עד לאיחוד.
  2. מקציפים את החלבון והסוכר לקציפה יציבה ומקפלים לתוך התערובת בזהירות.
  3. מציבים את הבלילה על שכבת הבצק הפריך ואופים (ב-170 מעלות בתכנית טורבו) למשך 20-25 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  4. מצננים בטמפרטורת החדר. מומלץ לפזר אבקת סוכר לקראת ההגשה.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
36 תגובות
כתיבת תגובה
  • טל גולדמן

    ברכיבי הבלילה מופיע פעמיים “40 גרם סוכר”. זה בכוונה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כן. לך לפי המתכון 🙂

  • יעל קציר

    אם אני רוצה לעשות עוגה בתבנית גודל 24?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יעל,
      תוכלי להכפיל פי 1.75

  • היי,קרן

    היכן שומרים את העוגה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בקופסה סגורה מחוץ למקרר

  • קרן

    ניתן להוסיף אגסים או פטל מעל?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בהחלט! 🙂

  • ירדן

    היי, יש אפשרות להחליף את התמצית בחמאת שקדים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ירדן,

      ההחלפה פה לא תהיה מתאימה כי חמאת השקדים היא שומנית (וגם בשביל לקבל אפקט משמעותי ממנה צריך כמות גדולה וזה כבר ישנה את המתכון עצמו באופן מהותי).
      תוכלי פשוט לא להוסיף את התמצית 🙂

  • קרן

    אלון… איזה תותח… יצאה עוגה מושלמת…כל ביס להתעלף..תודה רבה אין עלייך

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי קרן,
      תודה רבה רבה איזה כיף לשמוע!

  • דנה

    במה אפשר להחליף את החמאה?
    (כל כך כיף להסתכל על האתר והאינסטגרם שלך
    פשוט גאון אפיה)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דנה! תודה רבה !
      אפשר להחליף בתחליפימחמאה ביחס של 1:1 🙂

  • ניסים

    אבקת שקדים להכין עם שקדים קלופים ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ניסיתי,
      אני השתמשתי בשקדים טחונים מולבנים

  • ניסים

    מופיע במצרכים לבלילה ביצה 60 גרם. זאת אותה ביצה שהופרדה או נוספת?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ניסים,
      זאת ביצה נוספת

  • יעל פארן

    ניתן להכין את העוגה כמה ימים מראש ולהקפיא?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יעל,
      אכן כן 🙂

  • מיכל

    הי אלון,
    נשמעת עוגה מעולה!
    האם ניתן להוסיף ליקר אמרטו? (אם אין תמצית שקדים). אם כן, מה הכמות?

    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיכל,
      לא ניסיתי לעבוד עם אמרטו-אבל אני מניח שזה יעבוד, לצערי אני לא יודע להמליץ על כמות מדוייקת

  • שני

    היי אלון, מתי מוסיפים את ה40 גרם סוכר הראשונים ומתי ה40 גרם סוכר בפעם השנייה?
    עברתי על המתכון, לא מבינה….

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני,
      ה-40 גרם הראשונים נכנסים בערבוב של כל החומרים (מלבד החלבון וכמות נוספת של סוכר),
      לאחר מכן יש עוד 40 גרם שאותם מקציפים יחד עם החלבון.

  • שלומית

    עוגת השקדים מתנהגת כמו עוגת גבינה באפייה? מעוניינת להכין אותה כטארטים אישיים בתבניות עגולות של 10 ס”מ

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שלומית,
      לא. עוגת השקדים מתנהגת כמו טורט אוורירי

  • דנה

    היי אלון,
    יש תחליף ללא גלוטן שמתאים לפסח במקום הקמח?
    אגב, המתכונים שלך תמיד מצליחים ומדוייקים, תודה!!

    הוסיפו תגובה
  • שירה לחיאני

    היי אלון,
    האם העוגה מתקבלת כעוגה רכה לאחר האפיה?
    בנוסף, האם ניתן להמיר את הקמח בקמח תפו”א או קורנפלור? אם כן באיזו כמות ?
    תודה רבה על מתכון נהדר ומפורט!
    חג שמח!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שירה תודה רבה!
      העוגה מתקבלת במרקם שהוא מעין מרקם טורט-רך.
      לגבי הקמח- ממליץ על שימוש בתחליפי קמח 🙂

  • שירה

    תודה רבה, ניסיתי ויצא מרקם וטעם נהדרים!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף לשמוע תודה רבה!

  • אוריה דוד

    היי אלון רציתי לדעת אם אפשר לשים משהו אחר במקום המחית וניל ואם כן אז מה ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אוריה,
      אפשר לוותר על טעם הוניל או להוסיף תמצית טעם אחרת או תבלין אחר

  • אוריה דוד

    שלום אלון , אם אין לי רינג אוכל פשוט לשמן נייר אפיה ולשים על התבנית ? ועוד שאלה אוכל במקום מחית וניל להשתמש בתמצית וניל באותו כמות ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אוריה,
      מאמין שזה יעבוד 🙂
      לגבי מחית וניל- כן זה אפשרי (בעקרון מחית וניל מעט חזקה יותר מתמצית וניל ולכן עדיף להוסיף עוד קצת תמצית ביחס לכמות המחית).

  • אוריה דוד

    היי אלון , רציתי לדעת שכתבת במתכון אבקת שקדים הכוונה לאבקה של שקדים מולבנים טחונים ?

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות