50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
50 גרם חמאה
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
50 גרם קמח (1/4 כוס + כף וחצי)
60 גרם ביצה (1 ביצה בגודל לארג׳)
40 גרם סוכר (1/4 כוס פחות כף)
20 גרם חלמון (1חלמון מביצה לארג׳)
60 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס + כף)
2-3 טיפות תמצית שקדים (אופציונאלי)
35 גרם קמח (1/4 כוס)
½ כפית מחית וניל
50 גרם חמאה מומסת
40 גרם חלבון (חלבון מביצה אחת בגודל לארג׳)
40 גרם סוכר(1/4 כוס פחות כף)
לאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עודאף פעם לא נמאס ממקרונים. הצטרפו אליי לסדנה שעושה כבוד לעוגיה הצרפתית
קראו עוד
ברכיבי הבלילה מופיע פעמיים “40 גרם סוכר”. זה בכוונה?
כן. לך לפי המתכון 🙂
אם אני רוצה לעשות עוגה בתבנית גודל 24?
הי יעל,
תוכלי להכפיל פי 1.75
היכן שומרים את העוגה?
בקופסה סגורה מחוץ למקרר
ניתן להוסיף אגסים או פטל מעל?
בהחלט! 🙂
היי, יש אפשרות להחליף את התמצית בחמאת שקדים?
הי ירדן,
ההחלפה פה לא תהיה מתאימה כי חמאת השקדים היא שומנית (וגם בשביל לקבל אפקט משמעותי ממנה צריך כמות גדולה וזה כבר ישנה את המתכון עצמו באופן מהותי).
תוכלי פשוט לא להוסיף את התמצית 🙂
אלון… איזה תותח… יצאה עוגה מושלמת…כל ביס להתעלף..תודה רבה אין עלייך
הי קרן,
תודה רבה רבה איזה כיף לשמוע!
במה אפשר להחליף את החמאה?
(כל כך כיף להסתכל על האתר והאינסטגרם שלך
פשוט גאון אפיה)
הי דנה! תודה רבה !
אפשר להחליף בתחליפימחמאה ביחס של 1:1 🙂
אבקת שקדים להכין עם שקדים קלופים ?
הי ניסיתי,
אני השתמשתי בשקדים טחונים מולבנים
מופיע במצרכים לבלילה ביצה 60 גרם. זאת אותה ביצה שהופרדה או נוספת?
הי ניסים,
זאת ביצה נוספת
ניתן להכין את העוגה כמה ימים מראש ולהקפיא?
הי יעל,
אכן כן 🙂
הי אלון,
נשמעת עוגה מעולה!
האם ניתן להוסיף ליקר אמרטו? (אם אין תמצית שקדים). אם כן, מה הכמות?
תודה
הי מיכל,
לא ניסיתי לעבוד עם אמרטו-אבל אני מניח שזה יעבוד, לצערי אני לא יודע להמליץ על כמות מדוייקת
היי אלון, מתי מוסיפים את ה40 גרם סוכר הראשונים ומתי ה40 גרם סוכר בפעם השנייה?
עברתי על המתכון, לא מבינה….
הי שני,
ה-40 גרם הראשונים נכנסים בערבוב של כל החומרים (מלבד החלבון וכמות נוספת של סוכר),
לאחר מכן יש עוד 40 גרם שאותם מקציפים יחד עם החלבון.
עוגת השקדים מתנהגת כמו עוגת גבינה באפייה? מעוניינת להכין אותה כטארטים אישיים בתבניות עגולות של 10 ס”מ
הי שלומית,
לא. עוגת השקדים מתנהגת כמו טורט אוורירי
היי אלון,
יש תחליף ללא גלוטן שמתאים לפסח במקום הקמח?
אגב, המתכונים שלך תמיד מצליחים ומדוייקים, תודה!!
היי אלון,
האם העוגה מתקבלת כעוגה רכה לאחר האפיה?
בנוסף, האם ניתן להמיר את הקמח בקמח תפו”א או קורנפלור? אם כן באיזו כמות ?
תודה רבה על מתכון נהדר ומפורט!
חג שמח!
הי שירה תודה רבה!
העוגה מתקבלת במרקם שהוא מעין מרקם טורט-רך.
לגבי הקמח- ממליץ על שימוש בתחליפי קמח 🙂
תודה רבה, ניסיתי ויצא מרקם וטעם נהדרים!
איזה כיף לשמוע תודה רבה!
היי אלון רציתי לדעת אם אפשר לשים משהו אחר במקום המחית וניל ואם כן אז מה ?
הי אוריה,
אפשר לוותר על טעם הוניל או להוסיף תמצית טעם אחרת או תבלין אחר
שלום אלון , אם אין לי רינג אוכל פשוט לשמן נייר אפיה ולשים על התבנית ? ועוד שאלה אוכל במקום מחית וניל להשתמש בתמצית וניל באותו כמות ?
הי אוריה,
מאמין שזה יעבוד 🙂
לגבי מחית וניל- כן זה אפשרי (בעקרון מחית וניל מעט חזקה יותר מתמצית וניל ולכן עדיף להוסיף עוד קצת תמצית ביחס לכמות המחית).
היי אלון , רציתי לדעת שכתבת במתכון אבקת שקדים הכוונה לאבקה של שקדים מולבנים טחונים ?