50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
50 גרם חמאה
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
50 גרם קמח (1/4 כוס + כף וחצי)
60 גרם ביצה (1 ביצה בגודל לארג׳)
40 גרם סוכר (1/4 כוס פחות כף)
20 גרם חלמון (1חלמון מביצה לארג׳)
60 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס + כף)
2-3 טיפות תמצית שקדים (אופציונאלי)
35 גרם קמח (1/4 כוס)
½ כפית מחית וניל
50 גרם חמאה מומסת
40 גרם חלבון (חלבון מביצה אחת בגודל לארג׳)
40 גרם סוכר(1/4 כוס פחות כף)
לאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עודשמרים: השלב הבא. המאפים המורכבים ביותר שתוכלו להכין מהבצק שכולם אוהבים.
קראו עוד
ברכיבי הבלילה מופיע פעמיים "40 גרם סוכר". זה בכוונה?
כן. לך לפי המתכון 🙂
אם אני רוצה לעשות עוגה בתבנית גודל 24?
הי יעל,
תוכלי להכפיל פי 1.75
היכן שומרים את העוגה?
בקופסה סגורה מחוץ למקרר
ניתן להוסיף אגסים או פטל מעל?
בהחלט! 🙂
היי, יש אפשרות להחליף את התמצית בחמאת שקדים?
הי ירדן,
ההחלפה פה לא תהיה מתאימה כי חמאת השקדים היא שומנית (וגם בשביל לקבל אפקט משמעותי ממנה צריך כמות גדולה וזה כבר ישנה את המתכון עצמו באופן מהותי).
תוכלי פשוט לא להוסיף את התמצית 🙂
אלון… איזה תותח… יצאה עוגה מושלמת…כל ביס להתעלף..תודה רבה אין עלייך
הי קרן,
תודה רבה רבה איזה כיף לשמוע!
במה אפשר להחליף את החמאה?
(כל כך כיף להסתכל על האתר והאינסטגרם שלך
פשוט גאון אפיה)
הי דנה! תודה רבה !
אפשר להחליף בתחליפימחמאה ביחס של 1:1 🙂
אבקת שקדים להכין עם שקדים קלופים ?
הי ניסיתי,
אני השתמשתי בשקדים טחונים מולבנים
מופיע במצרכים לבלילה ביצה 60 גרם. זאת אותה ביצה שהופרדה או נוספת?
הי ניסים,
זאת ביצה נוספת
ניתן להכין את העוגה כמה ימים מראש ולהקפיא?
הי יעל,
אכן כן 🙂
הי אלון,
נשמעת עוגה מעולה!
האם ניתן להוסיף ליקר אמרטו? (אם אין תמצית שקדים). אם כן, מה הכמות?
תודה
הי מיכל,
לא ניסיתי לעבוד עם אמרטו-אבל אני מניח שזה יעבוד, לצערי אני לא יודע להמליץ על כמות מדוייקת