עוגת שקדים

רכיבים

תבנית בקוטר 18 ס״מ

תחתית פריכה

50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
50 גרם חמאה
50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
50 גרם קמח (1/4 כוס + כף וחצי)

 

בלילת שקדים

60 גרם ביצה (1 ביצה בגודל לארג׳)
40 גרם סוכר (1/4 כוס פחות כף)
20 גרם חלמון (1חלמון מביצה לארג׳)
60 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס + כף)
2-3 טיפות תמצית שקדים (אופציונאלי)
35 גרם קמח (1/4 כוס)
½ כפית מחית וניל
50 גרם חמאה מומסת
40 גרם חלבון (חלבון מביצה אחת בגודל לארג׳)
40 גרם סוכר(1/4 כוס פחות כף)

אופן הכנה

תחתית פריכה

  1. אוטמים רינג (בשכבת נייר אפייה ומתחת שכבת רדיד אלומיניום) בקוטר 18 ס״מ ומשמנים קלות.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  3. מערבלים את כל החומרים לתערובת אחידה (באופן ידני, במיקסר או במעבד מזון). משטחים בתוך התבנית.
  4. אופים במשך 10-12 דקות ועד להזהבה קלה של הבצק.

בלילת שקדים

  1. בקערה מערבבים את כל החומרים מלבד החלבון והסוכר עד לאיחוד.
  2. מקציפים את החלבון והסוכר לקציפה יציבה ומקפלים לתוך התערובת בזהירות.
  3. מציבים את הבלילה על שכבת הבצק הפריך ואופים (ב-170 מעלות בתכנית טורבו) למשך 20-25 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  4. מצננים בטמפרטורת החדר. מומלץ לפזר אבקת סוכר לקראת ההגשה.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
14 תגובות
כתיבת תגובה
  • טל גולדמן

    ברכיבי הבלילה מופיע פעמיים "40 גרם סוכר". זה בכוונה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      כן. לך לפי המתכון 🙂

  • יעל קציר

    אם אני רוצה לעשות עוגה בתבנית גודל 24?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יעל,
      תוכלי להכפיל פי 1.75

  • היי,קרן

    היכן שומרים את העוגה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בקופסה סגורה מחוץ למקרר

  • קרן

    ניתן להוסיף אגסים או פטל מעל?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בהחלט! 🙂

  • ירדן

    היי, יש אפשרות להחליף את התמצית בחמאת שקדים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ירדן,

      ההחלפה פה לא תהיה מתאימה כי חמאת השקדים היא שומנית (וגם בשביל לקבל אפקט משמעותי ממנה צריך כמות גדולה וזה כבר ישנה את המתכון עצמו באופן מהותי).
      תוכלי פשוט לא להוסיף את התמצית 🙂

  • קרן

    אלון… איזה תותח… יצאה עוגה מושלמת…כל ביס להתעלף..תודה רבה אין עלייך

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי קרן,
      תודה רבה רבה איזה כיף לשמוע!

  • דנה

    במה אפשר להחליף את החמאה?
    (כל כך כיף להסתכל על האתר והאינסטגרם שלך
    פשוט גאון אפיה)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דנה! תודה רבה !
      אפשר להחליף בתחליפימחמאה ביחס של 1:1 🙂

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות