עוגת שזיפים ונקטרינות

רכיבים

עבור תבנית עגולה בקוטר 22 או תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ

200 גרם סוכר (1 כוס)
5 גרם קינמון (1 כף שטוחה)
130 גרם שמן קנולה (2/3 כוס)
180 גרם ביצים ( 3 ביצים בגודל לארג׳)
1/2 כפית מחית או תמצית וניל
210 גרם קמח (1.5 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה ( 1 כפיות שטוחות)
3 שזיפים חתוכים לקוביות
2 נקטרינות חתוכות לקוביות

לפיזור על העוגה

2 כפות סוכר דמררה או
2 כפות מעורבבות עם 1/4 כפית קינמון

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתבנית טורבו ומשמנים תבנית במעט שמן קנולה.
  2. בקערה מערבבים את הסוכר, קינמון, שמן, ביצים ווניל לתערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את האבקות לתערובת הרטובה ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. מוסיפים את הפירות החתוכים ומערבבים עד לפיזורם בתערובת.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מלמעלה סוכר דמררה או תערובת של סוכר עם קינמון.
  6. אופים במשך 30-40 דקות ועד לנקודה בה קיסם ההנעץ בעוגה יוצא לח.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
5 תגובות
כתיבת תגובה
  • עומרי

    רק רציתי להגיד ש10 גרם אבקת אפייה זה 3 כפיות

    הוסיפו תגובה
  • רותם

    אפשר להחליף שמן בחמאה? אם כן, בכמה חמאה להמיר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותם, כן זה אפשרי באותה כמות. כן אמליץ בכל זאת להשתמש בשמן ולא בחמאה- התוצאה יותר רכה ואוורירית עם השמן

  • הלל

    הי אלון
    אפשר להחליף חלק מהפירות? לדוגמא לעשות במקום נקטרינה אפרסק, או מנגו… בקיצור הסוג של הפירות פה הוא קריטי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הלל,
      בהחלט תוכן להחליף את הפירות 🙂

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות