עוגת שוקולד טבעונית

רכיבים

תבנית עוגה בקוטר 20 ס״מ

לעוגת השוקולד

250 גרם שוקולד מריר
60 מ״ל שמן צמחי (1/3 כוס)
1 מעדן שוקולד מריר ׳אלפרו׳ (מיכל של 125 גרם)
25 מ״ל חלב סויה ׳אלפרו׳ ללא סוכר
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
25 גרם שקדים טחונים (1/2 כוס)
70 גרם קמח קמח (1/4 כוס)
15 גרם קורנפלור (1 כף)
10 גרם אבקת אפייה (1 חבילה)

לקרם שוקולד

250 גרם  חלב סויה ׳אלפרו׳ ללא סוכר
25 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
50 גרם שוקולד מריר

לקישוט

מעט אבקת קקאו
פירות טריים

אופן הכנה

לעוגת השוקולד

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית רגילה ומשמנים תבנית אפייה בקוטר 20 ס״מ.
  2. בקערה בינונית ממיסים שוקולד על בן מארי או בפולסים במיקרוגל.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב את מעדן השוקולד המריר ׳אלפרו׳ ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את משקה ׳אלפרו׳, את הסוכר ואבקת השקדים ומערבבים היטב.
  5. בקערה מערבבים קמח עם אבקת אפייה וקורנפלור ולאחר מכן מוסיפים אותם ביחד לתערובת השוקולדית. מקפלים בזהירות.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 30-40 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם מעט פירורים. מצננים בטמפרטורת החדר.

 

לקרם שוקולד

  1. בסיר מציבים את חלב הסויה, הסוכר והקורנפלור. במקביל מסדרים שוקולד בתוך קערה בינונית.
  2. מביאים לרתיחה את החומרים שבסיר תוך כדי טריפה מתמדת. לאחר הגעה לרתיחה יוצקים התערובת על השוקולד ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  3. מציבים ניילון נצמד על הקרם (חשוב שהניילון יגע בפני הקרם) ומעבירים לקירור במקרר למשך שעה לפחות ועד להצטננות הקרם.

 

להגשה

  1. טורפים היטב את הקרם ומעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר רצוי. מזלפים את הקרם על החלק העליון של העוגה.
  2. מפזרים מעט קקאו על הקרם ומסדרים פירות טריים לקישוט.

 

אחסון וחיי מדף

  1. את העוגה יש לשמור בקירור והיא תחזיר 3 ימים במקרר.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
10 תגובות
כתיבת תגובה
  • אריק

    היי אלון,
    אם אני רוצה להוריד את הקמח על מנת להפוך אותה גם ללא גלוטן, מה לשים במקום ? האם להגדיל את כמות קמח שקדים או קורנפלור?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אריק.
      לא ניסיתי להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן ולכן לצערי לא אוכל להמליץ לשנות את הקמח במתכון.

  • עמית

    הי
    אני אוהבת את הדברים שלך, אפילו קיבלתי את הקורס אונליין שלך במתנה מחברים (:
    שאלה לגבי העוגה :
    אם יש לי חלב שקדים-וניל של אלפרו, זה גם יעבוד? (במקום החלב סויה)
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עמית, איזה כיף תודה רבה!
      ולגבי שאלתך- כן 🙂

  • רותם

    היי אלון,
    האם ניתן להמיר את המעדן במשהו יותר ״בסיסי״? (חלב אלפרו וקקאו? משהו כזה?)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותם,
      לא ניסיתי אבל אני חושש שזה לא יעבוד

  • ליאור כהן

    היי! מאיפה המעמד היפה שהעוגה מונחת עליו?
    🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי!
      תודה רבה 🙂
      הוא מטולמנ׳ס

  • לירן

    היי אלון, האם העוגה יכולה לשמש כעוגת שכבות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לירן,
      כן 🙂

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות