עוגת פרג

רכיבים

עבור תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ

לעוגת פרג

50 גרם פרג טחון (חצי כוס, מומלץ שהטחינה תהיה סמוכה למועד ההכנה)
120 גרם חלב (120 מ״ל)
30 גרם חמאה
40 גרם חלמונים (2 חלמונים בגודל L)
65 גרם שמן קנולה (65 מ״ל)
75 גרם סוכר לבן (1/4 כוס+ 2 כפות וחצי)
25 גרם שקדים טחונים (1/4 כוס)
1/2 כפית מחית וניל)
130 גרם קמח (1 כוס פחות כף)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)
60 גרם חלבונים (1.5 חלבונים מביצה בגודל L)
60 גרם סוכר להקצפה (1/4 כוס+ כף)

ציפוי (אופצינאלי)

100 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38%
100 גרם קרם פרש
20 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית וניל

אופן הכנה

לעוגת פרג

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומשמנים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ בשמן או חמאה (ניתן גם לרפד בנייר אפייה).
  2. בסיר מביאים לרתיחה פרג טחון, חלב וחמאה. לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה במשך 20-30 שניות או עד שהתערובת מסמיכה והפרג סופח את הנוזלים. מורידים מהסיר לקערה גדולה בינונית ומצמידים ניילון נצמד לפני השטח של התערובת. מצננים בטמפרטורת החדר כ-10-20 דקות.
  3. מסירים את הניילון הנצמד מהפרג ולתוך הקערה מוסיפים חלמונים, שמן, סוכר, אבקת שקדים, מחית וניל ומערבבים היטב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח עם אבקת אפייה ומקפלים לתערובת הרטובה בזהירות.
  5. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים וסוכר לקציפה רכה אך יציבה ומקפלים בזהירות לתערובת הפרג- בתחילה מוסיפים שליש מכמות החלבון המוקצף ומערבבים ולאחר מכן את שאר הקצף ומקפלים בזהירות לתערובת אחידה.
  6. מעבירים את המלית לתבנית האפייה ואופים במשך 35-45 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר.

ציפוי

1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל החומרים לתערובת יציבה. מורחים על העוגה באופן הרצוי.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
תגובה אחת
כתיבת תגובה
  • רינת בן דוד

    היי אלון, מה שלומך?
    תודה על המתכון!
    רציתי לשאול, במה עלי להחליף את החלב והחמאה על מנת להפוך את העוגה לפרווה?
    תודה!

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות