עוגת פיסטוק

רכיבים

75 גרם סוכר
60 גרם סוכר דמררה
15 גרם דבש
180 גרם חמאה רכה
10 גרם מחית וניל / 1/2 מקל וניל
90 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת מאיכות טובה
15 גרם שמנת מתוקה
3 ביצים בגודל L
150 גרם קמח

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  2. מרפדים תבנית אינגליש קייק באורך 20 ס״מ בנייר אפייה.
  3. בקערה מערבבים את הסוכרים, הדבש, החמאה, הוניל, מחית הפיסטוק והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים ביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהקמח מתאחד עם התערובת.
  6. מעבירים לתבנית ואופים במשך 25-35 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
    (מומלץ לא לאפות את העוגה יתר על המידה).
  7. מצננים לגמרי ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
40 תגובות
כתיבת תגובה
  • אבירן לוי

    בטוח טורבו?

    הוסיפו תגובה
  • Alon Shabo

    כן. תמיד טורבו.

    הוסיפו תגובה
  • שיר הלל

    היי (:
    נשמע מעולה . ניתן לערבב ידנית או שישנו צורך במיקסר ?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אפשר ידנית.
      בהצלחה!

  • מיטל מזרחי

    מה עם אבקת אפייה.? העוגה נראית קצת דחוסה האמת.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,

      העוגה באמת נוטה לכיוון הדחוס. אם תרצי תוכלי להוסיף אבקת אפייה

  • אורנה קרן

    היי
    למה טורבו זה מייבש עשיתי 25 ד טורבו ובפנים נשארה קצת נוזלית העברתי ל10 דקות לחום רגיל
    משהו חסר לי איזה טאץ קטן אולי להוסיף פיסטוקים קלויים.
    הטעם חשבתי שיעיף אותי ואין לזה טעם של פיסטוק למה

    תודה רבה
    וסליחה אם חפרתי (זה שמי)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי אורנה, מצטער לשמוע.
      כל תנור מחמם באופן שונה, יכול להיול שהתנור שלך מעט חלש ולכן אחרי 25 דקות הבלילה נותרה נוזלית, הייתי ממליץ להוסיף עוד כמה דקות לאפייה.

      לגבי הטעם של הפיסטוק- זה תלוי מאוד במחית הפיסטוק בה השתמשת, יש מחיות עם טעם חזק יותר (למשל: מחית של בוארון, לובקה).

      וכמובן ניתן להוסיף לבלילה פיסטוקים/אגוזים אחרים וכו׳.

  • אורנה קרן

    שכחתי לכתוב שיש לך בלוג יפהפה
    והעוגות כל אחת דוגמנית
    ישר כח
    ואם תוכל תענה לי

    הוסיפו תגובה
  • אורנה קרן

    תודה ענקית

    הוסיפו תגובה
  • גל קופרברג

    כמה אבקת אפיה היית מוסיף כדי שהעוגה לא תצא דחוסה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      חצי שקית (5 גרם) של אבקת אפייה

  • רונה

    היי,
    הכל נראה מדהים!
    רציתי לשאול אם יש אפשרות להוסיף דובדבני אמרנה ואם כן, כמה אתה חושב שיתאים?

    תודה רבה (:

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רונה!

      תודה רבה 🙂
      ניתן בהחלט להוסיף דובדבני אמרנה- בכמות שאת אוהבת (הדובדבנים לא משנים את היחס של המתכון, הם מהווים תוספת ולכן ניתן לשחק עם הכמות).

      המון בהצלחה!

  • מירב

    היי אלון
    רוצה להכין את העוגה עם פיסטוק טחון ולהפכה אוורירית יותר,מה ממליץ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מירב,
      הייתי ממליץ לעבוד עם קמח תופח.
      המון בהצלחה!

  • מאי

    שלום אלון,
    אתר מקסים ! אשמח לדעת לכמה תבניות מספיקה הבלילה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מאי!
      המון המון תודה 🙂

      הבלילה מספיקה לתבנית אינגליש קייק באורך 20 ס״מ.

      בהצלחה!

  • הילה כהן

    היי אלון..
    בהנחה שאני מגדילה את הכמות, רציתי לדעת האם העוגה תתאים לעוגת שכבות – האם יהיה ניתן לפרוס אותה לרוחבה?
    תודה רבה! הילה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי הילה,
      מה שלומך? אני חייב להודות שלא ניסיתי אבל להערכתי כן.

  • תהילה .

    ערב טוב אלון.
    האים אפשר להכין את העוגה עם שמן בימקום חמאה . או משהו אחר בימקום. ועוד שאלה . בימקום קמח רגיל אפשר קמח כוסמין.? אתר מאוד יפה .הכל מדהים פה . .

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תהילה,
      כן אין בעיה.

      בהצלחה!

  • דור

    היי אלון!
    האם אפשר להשתמש באבקת שקדים במקום קמח? באיזה כמות אם כן? תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דור!
      במתכון הזה מצאתי שהכי טוב לא להחליף את כמות הקמח.
      המון בהצלחה!
      אלון

  • שלומית

    היי אלון,
    אם אני ריצה להחליף את המחית בפיסטוקים טחונים- לשנות יחסים עם הקמח? בכמה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שלומית,

      אני לא ממליץ לבצע את ההחלפה הזאת- יש הבדל משמעותי בין המרקם של מחית פיסטוק לפיסטוקים טחונים.

  • עידן

    היי אלון,
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22
    בכמה להכפיל (אם בכלל זה יצא טוב בעיניך…), כמה זמן בצנור, ואיך ניתן להפוך לאוורירית (קמח תופח באותה כמות?)
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עידן,
      אפשר להכפיל פי 2 את המתכון.
      משך האפייה יתארך- לצערי אני לא יודע לומר כמה זמן זה יקח כי לא ניסיתי להכין בגודל הזה, אבל צריך להמשיך לאפות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

      לגבי האווריריות- כן הייתי מחליף לקמח תופח.

      בהצלחה!

  • הילוש

    הי אלון,
    אכן נראה פצצה!
    מה ההבדל בין מחית פיסטוק לחמאת פיסטוק, של ניצת הדובדבן, שמכילה 100% פיסטוק ללא תוספת סוכר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הילה!
      זה למעשה אותו הדבר 🙂

  • ירון

    היי אלון, האם אפשר להחליף את הקמח בשקדים טחונים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ירון,

      לצערי לא. המתכון יתנהג שונה לחלוטין עם ההחלפה הזאת

  • Tair

    היי אלון,
    תודה רבה על המתכון! החלפתי בקמח תופח ואכן יצא אוירירי יותר. רציתי לשאול אותך לגבי מחית הפיסטוק – המחיות שניסיתי לא פוגעות 100%. ראיתי שאתה ממליץ על מחית של חברת בוארון. חיפוש באינטרנט לא הניב תוצאות, ובאתר שלהם לא מפויעה מחית פיסטוק. האם תוכל לספר לי איפה אפשר להשיג אותה? או לחליפין, מחית ראויה אחרת?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תאיר!

      שמח לשמוע שעבד טוב עם קמח תופח 🙂

      לגבי מחית פיסטוק- המחית של בוארון כבר לא משווקת היום. ממליץ על מחית פיסטוק של חברת nappi.
      בהצלחה!

  • הדר

    היי אלון, מה ניתן לשים במקום דבש?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הדר,
      אפשר להחליף בסוכר או מייפל. אבל חשוב לי לומר שהמרקם ישתנה

  • הדר

    תודה!
    ושאלה לגבי הכפלת כמויות, אםרוצה עוגה גדולה יותר… זה אפשרי?
    פשוט להכפיל ב2?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      בדיוק 🙂

  • רותם לסרי

    היי אלון, העוגה מושלמת! הכנתי כמו במתכון פעם ראשונה ויצא מעולה, עכשיו רוצה להכין בתבנית עגולה קוטר 26 (ואז לזלף את קרם המסקרפונה שלך מלמעלה) ,כפות כפולה של העוגה תתאים לדעתך?
    תודה מראש!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותם!
      ממליץ בחום להשתמש במחשבון ההמרה שפיתח צבי אבידור ונמצא באתר של ׳פיית העוגיות׳.
      מצרף לינק פה.

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות