75 גרם סוכר
60 גרם סוכר דמררה
15 גרם דבש
180 גרם חמאה רכה
10 גרם מחית וניל / 1/2 מקל וניל
90 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת מאיכות טובה
15 גרם שמנת מתוקה
3 ביצים בגודל L
150 גרם קמח
פטיסרי מודרני הוא התשוקה שלי והוא מוכיח שקינוחים יכולים להיות גם יפים וגם טעימים. סדנה שכולה שילובים של טכניקות, טעמים, צבעים וצורות שמרגש להכין ולאכול.
קראו עודלאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עוד
בטוח טורבו?
כן. תמיד טורבו.
היי (:
נשמע מעולה . ניתן לערבב ידנית או שישנו צורך במיקסר ?
תודה!
הי אפשר ידנית.
בהצלחה!
מה עם אבקת אפייה.? העוגה נראית קצת דחוסה האמת.
הי,
העוגה באמת נוטה לכיוון הדחוס. אם תרצי תוכלי להוסיף אבקת אפייה
היי
למה טורבו זה מייבש עשיתי 25 ד טורבו ובפנים נשארה קצת נוזלית העברתי ל10 דקות לחום רגיל
משהו חסר לי איזה טאץ קטן אולי להוסיף פיסטוקים קלויים.
הטעם חשבתי שיעיף אותי ואין לזה טעם של פיסטוק למה
תודה רבה
וסליחה אם חפרתי (זה שמי)
היי אורנה, מצטער לשמוע.
כל תנור מחמם באופן שונה, יכול להיול שהתנור שלך מעט חלש ולכן אחרי 25 דקות הבלילה נותרה נוזלית, הייתי ממליץ להוסיף עוד כמה דקות לאפייה.
לגבי הטעם של הפיסטוק- זה תלוי מאוד במחית הפיסטוק בה השתמשת, יש מחיות עם טעם חזק יותר (למשל: מחית של בוארון, לובקה).
וכמובן ניתן להוסיף לבלילה פיסטוקים/אגוזים אחרים וכו׳.
שכחתי לכתוב שיש לך בלוג יפהפה
והעוגות כל אחת דוגמנית
ישר כח
ואם תוכל תענה לי
תודה ענקית
כמה אבקת אפיה היית מוסיף כדי שהעוגה לא תצא דחוסה?
הי,
חצי שקית (5 גרם) של אבקת אפייה
היי,
הכל נראה מדהים!
רציתי לשאול אם יש אפשרות להוסיף דובדבני אמרנה ואם כן, כמה אתה חושב שיתאים?
תודה רבה (:
הי רונה!
תודה רבה 🙂
ניתן בהחלט להוסיף דובדבני אמרנה- בכמות שאת אוהבת (הדובדבנים לא משנים את היחס של המתכון, הם מהווים תוספת ולכן ניתן לשחק עם הכמות).
המון בהצלחה!
היי אלון
רוצה להכין את העוגה עם פיסטוק טחון ולהפכה אוורירית יותר,מה ממליץ?
הי מירב,
הייתי ממליץ לעבוד עם קמח תופח.
המון בהצלחה!
שלום אלון,
אתר מקסים ! אשמח לדעת לכמה תבניות מספיקה הבלילה?
הי מאי!
המון המון תודה 🙂
הבלילה מספיקה לתבנית אינגליש קייק באורך 20 ס״מ.
בהצלחה!
היי אלון..
בהנחה שאני מגדילה את הכמות, רציתי לדעת האם העוגה תתאים לעוגת שכבות – האם יהיה ניתן לפרוס אותה לרוחבה?
תודה רבה! הילה
היי הילה,
מה שלומך? אני חייב להודות שלא ניסיתי אבל להערכתי כן.
ערב טוב אלון.
האים אפשר להכין את העוגה עם שמן בימקום חמאה . או משהו אחר בימקום. ועוד שאלה . בימקום קמח רגיל אפשר קמח כוסמין.? אתר מאוד יפה .הכל מדהים פה . .
הי תהילה,
כן אין בעיה.
בהצלחה!
היי אלון!
האם אפשר להשתמש באבקת שקדים במקום קמח? באיזה כמות אם כן? תודה
הי דור!
במתכון הזה מצאתי שהכי טוב לא להחליף את כמות הקמח.
המון בהצלחה!
אלון
היי אלון,
אם אני ריצה להחליף את המחית בפיסטוקים טחונים- לשנות יחסים עם הקמח? בכמה?
הי שלומית,
אני לא ממליץ לבצע את ההחלפה הזאת- יש הבדל משמעותי בין המרקם של מחית פיסטוק לפיסטוקים טחונים.
היי אלון,
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22
בכמה להכפיל (אם בכלל זה יצא טוב בעיניך…), כמה זמן בצנור, ואיך ניתן להפוך לאוורירית (קמח תופח באותה כמות?)
תודה
הי עידן,
אפשר להכפיל פי 2 את המתכון.
משך האפייה יתארך- לצערי אני לא יודע לומר כמה זמן זה יקח כי לא ניסיתי להכין בגודל הזה, אבל צריך להמשיך לאפות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
לגבי האווריריות- כן הייתי מחליף לקמח תופח.
בהצלחה!
הי אלון,
אכן נראה פצצה!
מה ההבדל בין מחית פיסטוק לחמאת פיסטוק, של ניצת הדובדבן, שמכילה 100% פיסטוק ללא תוספת סוכר?
הי הילה!
זה למעשה אותו הדבר 🙂
היי אלון, האם אפשר להחליף את הקמח בשקדים טחונים?
הי ירון,
לצערי לא. המתכון יתנהג שונה לחלוטין עם ההחלפה הזאת
היי אלון,
תודה רבה על המתכון! החלפתי בקמח תופח ואכן יצא אוירירי יותר. רציתי לשאול אותך לגבי מחית הפיסטוק – המחיות שניסיתי לא פוגעות 100%. ראיתי שאתה ממליץ על מחית של חברת בוארון. חיפוש באינטרנט לא הניב תוצאות, ובאתר שלהם לא מפויעה מחית פיסטוק. האם תוכל לספר לי איפה אפשר להשיג אותה? או לחליפין, מחית ראויה אחרת?
תודה!
הי תאיר!
שמח לשמוע שעבד טוב עם קמח תופח 🙂
לגבי מחית פיסטוק- המחית של בוארון כבר לא משווקת היום. ממליץ על מחית פיסטוק של חברת nappi.
בהצלחה!
היי אלון, מה ניתן לשים במקום דבש?
תודה
הי הדר,
אפשר להחליף בסוכר או מייפל. אבל חשוב לי לומר שהמרקם ישתנה
תודה!
ושאלה לגבי הכפלת כמויות, אםרוצה עוגה גדולה יותר… זה אפשרי?
פשוט להכפיל ב2?
בדיוק 🙂
היי אלון, העוגה מושלמת! הכנתי כמו במתכון פעם ראשונה ויצא מעולה, עכשיו רוצה להכין בתבנית עגולה קוטר 26 (ואז לזלף את קרם המסקרפונה שלך מלמעלה) ,כפות כפולה של העוגה תתאים לדעתך?
תודה מראש!
הי רותם!
ממליץ בחום להשתמש במחשבון ההמרה שפיתח צבי אבידור ונמצא באתר של ׳פיית העוגיות׳.
מצרף לינק פה.
הי אלון, תודה על המתכון, אשמח לדעת למה לשים תנור על טורבו ולא אפיה רגילה ( שמתי על טורבו ו40 דק העוגה לא נאפתה, החלפתי לפונקציה אפיה רגילה פס עליון ותחתון והעוגה נאפתה אחר כך מהר. התנור תקין אני אופה הרבה..) תודה רבה הריח מדהים. מחכה לטעום..
הי מאיה,
אני אופה הכל על תכנית טורבו (זה מגיע מהעולם המקצועי- שם כל התנורים אופים רק בטורבו).
במידה ואצלך בתנור את רואה שעדיף לאפות בתכנית רגילה- אין בעיה, כל תנור אופה אחרת וצריך ללמוד איך הכי טוב לעבוד איתו 🙂
מתכון פגז. עשיתי את העוגה וממש אהבו (וגם אני ; )
ההנחיות ברורות וממש היה כיף לעשות אותה
איזה כיף לשמוע!
תודה יהודה
שלום אלון
אני מחפשת כבר שנים מחית פיסטוק, ונתקלתי כל הזמן בחמאות פיסטוק
יש הבדל?
תודה רבה 🙂
הי טליה,
זה למעשה אותו הדבר 🙂
היי אלון! אני מתכננת להכין את המתכון ובטוחה שייצא מושלם. בהשראת עוגה שאכלתי- חשבתי להוסיף בצק פריך בתחתית העוגה. יכול להתאים בעיניך? גם מבחינת טעמים וגם מבחינת אפייה. ואם יש לך דגשים מסוימים לחיבור הזה גם אשמח שתכתוב. תודה♥️
הי מור, נשמע נהדר!
ממליץ לאפות את התחתית חצי אפייה לפני הוספת מלית הפיסטוק.
בהצלחה!
היי אלון רציתי לדעת האם העוגה תתאים לתבנית אינגלייש קייק חד פעמית ?
הי שי,
הכל תלוי במידות שלה 🙂
היי התבנית באורך 10 סמ בכמה אני צריכה להכפיל את המצרכים ?
30 סמ סליחה חחחח
הי שי,
פי 1.5 🙂
היי אלון, מה ההבדל מבחינת אפייה בין מחית ותמצית וניל? ניתן להמיר?
הי עומר,
המחית מעט מרוכזת יותר ואפשר לראות גרגירים של וניל.
ברמת העקרון ההמרה כמעט זהה (אפשר לשים טיפונת פחות מחית ביחס לכמות תמצית)
ושאלה נוספת 🙂 בגלל השמנת כדאי לשמור במקרר או שזה בסדר לשמור בטמפרטורת החדר? תודה רבה!
הי עומר,
אפשר להשאיר בטמפרטורת החדר למשך 2-3 ימים
פשוט יצא מעולה, טעים ברמות, תודה!
כיף לשמוע! תודה