עוגת מרנג ומסקרפונה

רכיבים

המתכון עבור עוגה אחת בקוטר 20 ס״מ

שברי מרנג

100 גרם חלבונים
150 גרם סוכר לבן
50 גרם אבקת סוכר

 

קציפת מסקרפונה

150 גרם גבינת מסקרפונה ׳השף הלבן׳
150 גרם שמנת מתוקה
30 גרם אבקת סוכר
¼ מקל וניל או ½ כפית מחית וניל

 

בישקוטים

100 גרם בישוטים

 

סירופ קפה

100 גרם סוכר
100 גרם מים
2 מנות אספרסו
15 מ״ל רום בהיר

 

לקישוט

מעט אבקת קקאו

אופן הכנה

 

מרנג

  1. בתוך קערת המיקסר מערבבים חלבון עם סוכר. מחממים את החומרים על בן מארי עד להמסת הסוכר.
  2. מקציפים לקציפה יציבה מאוד (הקצפה מהירה למשך 5-7 דקות).
  3. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקפלים לתערובת אחידה.
  4. מציבים שקף בתוך רינג או תבנית בקוטר 20 ס״מ. מעבירים את המרנג לתוך הרינג ומעצבים אותו כמעין צורת קלתית טארט בעזרת לקקן. את שארית המרנג משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה לעובי 2 מ״מ.
  5. מחממים תנור ל-50 מעלות ואופים במשך שעתיים וחצי עד להתייבשות המרנג. לאחר מכן מצננים בטמפרטורת החדר.

 

קציפת המסקפרונה

  1. מקציפים יחד את כל החומרים ליצירת קציפה יציבה.

 

סירופ קפה

  1. מביאים לרתיחה סוכר עם מים.
  2. מצננים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

 

הרכבת הקינוח

  1. ממלאים את המרנג בקציפת מסקרפונה עד למחצית הגובה.
  2. חותכים את הבישקוטים לחתיכות, טובלים בסירופ קפה ומציבים על המסקרפונה.
  3. ממלאים את המרנג בשארית קציפת המסקרפונה.
  4. שוברים את פלטת המרנג לשברים ומסדרים על העוגה.
  5. בוזקים אבקת קקאו ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
2 תגובות
כתיבת תגובה
  • תמי

    אופים עם השקף?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי תמי, כן, מאחר ומדובר על טמפרטורה נמוכה, אין בעיה לאפות עם השקף

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות