עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

רכיבים

רינג בקוטר 20 ס״מ

תחתית קראנצ׳ שוקולד
75 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
60 גרם מחית נוגט
50 גרם פתיתי תירס(קורנפלקס כשר לפסח) חתוכים גס 

מוס שוקולד
200 גרם שמנת מתוקה לגנאש
200 גרם שוקולד מריר
375 גרם שמנת מתוקה -עבור ההקצפה

ציפוי שוקולד
75 גרם שוקולד מריר
75 גרם שמנת מתוקה
10 גרם גלוקוזה או סירופ תירס

לקישוט
פירות טריים ו/או מקרונים

אופן הכנה

תחתית קראנצ׳ שוקולד

  1. במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה.
  2. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את פתיתי התירס ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מרפדים רינג בניילון נצמד ומשטחים את התערובת על תחתית הרינג.

מוס שוקולד

  1. בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה (עבור הגנאש), במקביל מסדרים את השוקולד בקערה.
  2. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים לתוך הגנאש.
  4. יוצקים את המוס על תחתית הקראנצ׳. אוטמים את התבנית בעזרת ניילון נצמד ומעבירים להקפאה בפריזר (למשך 6 שעות לפחות).

לשכבת השוקולד העליונה

  1. בסיר מביאים לרתיחה שמנת וגלוקוזה. במקביל מניחים שוקולד בכוס מדידה.
  2. מוסיפים את התערובת החמה לשוקולד, ממתינים דקה ומערבבים היטב עם לקקן.
  3. יוצקים את התערובת על שכבת המוס הקפואה ומצפים את כולה.

הרכבה סופית

  1. מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי חימום דפנות התבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
  2. מקשטים בפירות, שברי שוקולד או כל קישוט אחר שאוהבים.

*מאפשרים לעוגה להפשיר במקרר במשך 2-3 שעות ומגישים.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
32 תגובות
כתיבת תגובה
  • אלונה

    היי.נראה מולההה!! יש חי כמה שאלות:
    1. אפשר להשתמש בפצפוצי אורז במקום קורנפלקס?
    2. כמה מוצקי קקאו השוקולד צריך להיות? לא צריך להוסיף ג’לטין / סוכר למוס?
    תודה רבה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי! תודה רבה 🙂
      1. בהחלט אפשרי
      2. 50-60 אחוז מוצקים. אין צורך בג׳לטין.
      בהצלחה

  • תומר

    היי! אפשר להשתמש בחיטה במקום בקורנפלקס?

    הוסיפו תגובה
  • תומר

    היי! בתגובה הקודמת יצא בחיטה במקום בפייטה… סליחה על הטעות

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי!
      כן אין בעיה 🙂

  • יובל

    שלום, אם אני בוחרת להשתמש במלית אחרת והיא מתוקה מאוד, אני יכולה להחליף את שוקולד החלב במריר או לעשות חצי חצי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יובל מה שלומך?
      רק כדי להבין יותר טוב- איזה חלק במתכון את רוצה להחליף?

  • יובל

    את הקראנצ'

    הוסיפו תגובה
  • מיטל

    היי רציתי הסבר קצר לא ממש הבנתי איך מורידים את הניילון נצמד מהתחתית כשהעוגה מוכנה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיטל,
      כשהעוגה קפואה אפשר פשוט לחלץ את הניילון בקלות- הוא מתקלף בלי בעיה 🙂

  • איילת חן

    היי!
    במה אפשר להחליף את מחית הנוגט? אופציונלי להחליף אותה בכמות זהה של שוקולד? תודה (:

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איילת!
      ניצן להחליף את מחית הנוגט בכל ממרח אחר-כמו למשל מחית פיסטוק, ממרח בוטנים וכו׳ (אם תחליפי בשוקולד הוא יתמצק בקירור ויהיה קשה לאכול את שכבת הקרנאצ׳)

      בהצלחה!

  • יובל

    היי,
    מתכננת להכין את העוגה לערב חג ותוהה איך עדיך לשנע אותה בדרך (נסיעה של כ25 דק) – האם לנסוע איתה קפואה ולחלץ מהרינג במקום (אבל אז תהיה לה רק שעה וחצי בערך להפשיר במקרר) או לחלץ מראש ולנסוע איתה כבר חצי מופשרת? מפחדת שתימס…
    תודה רבה 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי יובל, ממליץ לנסוע עם העוגה קפואה, לאחר שתחלצי אותה. לא צפויה להיות בעיה, בוודאי במזג האוויר של החורף. בכל מקרה – בשום אופן לא להוביל אותה בתוך הרינג, אחרת לא תצליחי לחלץ אותה באופן אסתטי. חילוץ העוגה מומלץ רק כאשר היא קפואה.
      המון בהצלחה! אלון

  • יובל

    יובל
    היי!
    רציתי לדעת איך להכין את הקישוטים שיש בתמונה בעוגה, איך מכינים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      מאמין שאפרסם בהמשך 🙂

  • מיכל

    היי, אחרי ששופכים את הגנאש על המוס, אפשר להחזיר להקפאה? זה לא יגרום לסדקים מכוערים בגנאש?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      זה לא אידאלי אבל מתאים במקרה שרוצים להכין את העוגה מראש.
      ומעבר לכך, במידה ונוצרים קצת סדקים- תמיד אפשר לקשט 🙂

  • מיכל

    אין לי בעיה של זמן, אני יכולה להוסיף את הגנאש קצת לפני ההגשה, השאלה היא אם לא תהיה בעיה להסיר את הרינג ואת השקף כשהגנאש לא קפוא. זה בסדר לשפוך את הגנאש ואחרי כמה דקות כבר להסיר את הרינג והשקף מבלי להרוס את צורת הגנאש בשוליים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      במצב הזה הייתי ממליץ לך למזוג את הגנאש, לאפשר לו להתייצב ולאחר מכן להוציא את השקף.
      הכמה דקות האלו לא אמורות להרוס את הצורה 🙂

  • מיכל

    סבבה תודה רבה 🙂

    הוסיפו תגובה
  • יעל

    היי נראה מעולה🙂 רציתי לשאול מה ניתן לעשות ללא סירופ גלוקוזה, גנאש רגיל יעבוד ואם כן באיזה יחסים?
    חוץ מזה ציפוי של שוקולד ואגוזי לוז על כל העוגה כמו במתכון אחר שפירסמת של עוגת מוס שוקולד גם יעבוד על עוגה כזו?

    הוסיפו תגובה
  • תמר

    הי 🙂
    במידה ואני רוצה להשמיט לגמרי מתחתית הקראנץ את מחית הנוגט ומחיות אחרות במקומה, מה יהיה יחס החומרים החדש? או שפשוט אפשר לשים חלב מרוכז במקום מחית – זה תופס?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תמר,
      במתכון הזה לא הייתי ממליץ להשתמש בחלב מרוכז במקום המחיות- הוא עשוי לגרום למרכיב הקראנצ׳י לאבד מהפריכות שלו.
      לצערי במתכון הזה לא הייתי ממליץ להשמיט את המחיות- הן תורמות לכך שהמרקם של שכבת הקראנצ׳ לא תהיה קשה מדי (כי שוקולד וחמאה מתקשים מאוד במקרר).

      שיהיה חג שמח!

  • יערה

    הי ראיתי באתר של פודינג שיש לך עוגת מוס שוקולד וגם היא כשרה לפסח(אם אני מחליפה את הפייטה בתחתית) איזו מהם עדיפה לליל הסדר?
    וגם ראיתי סרטון באינסטגרם עם תמונה של אקלר ועל האקלר היה משהו מודפס כזה עם תמונה (אני חושבת שזה היה שוקולד) איך זה עובד?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יערה,
      שתיהן מצוינות! אבל ברמות הכנות שונות 🙂

      לגבי האקלר- מדובר על העברה של הדפסת חמאת קקאו על שוקולד מטומפרר.

      שיהיה חג שמח!

  • הילה

    איך מחלצים מהרינג ללא ברנר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      אפשר לחמם את הרינג מבחוץ עם מגבת טבולה במים חמים.
      בהצלחה!

  • יעל

    אפשר להכין גנאש ללא גלוקוזה ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי יעל, הגלוקוזה מסייעת לגימור מושלם ומבריק יותר, אך היא ממש לא הכרחית. אפשר לוותר עליה.

  • אדית צור

    היי אלון, טעמתי עוגה דומה עם מן חתיכות קרנצי'ות בתוך המוס, אולי מרנגים? יש לחך רעיון לשדרוג כזה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אדית!

      אני באופן אישי מעדיף מוס חלק,
      אבל א תרצי תמיד תוכלי להוסיף אגוזים/שקדים קלויים, או חתיכות של קראנצ׳ (בדומה למה שיש בתחתית).
      חג שמח!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות