רינג בקוטר 20 ס״מ
תחתית קראנצ׳ שוקולד
75 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
60 גרם מחית נוגט
50 גרם פתיתי תירס(קורנפלקס כשר לפסח) חתוכים גס
מוס שוקולד
200 גרם שמנת מתוקה לגנאש
200 גרם שוקולד מריר
375 גרם שמנת מתוקה -עבור ההקצפה
ציפוי שוקולד
75 גרם שוקולד מריר
75 גרם שמנת מתוקה
10 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
לקישוט
פירות טריים ו/או מקרונים
תחתית קראנצ׳ שוקולד
מוס שוקולד
לשכבת השוקולד העליונה
הרכבה סופית
*מאפשרים לעוגה להפשיר במקרר במשך 2-3 שעות ומגישים.
פטיסרי מודרני הוא התשוקה שלי והוא מוכיח שקינוחים יכולים להיות גם יפים וגם טעימים. סדנה שכולה שילובים של טכניקות, טעמים, צבעים וצורות שמרגש להכין ולאכול.
קראו עודלאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עוד
היי.נראה מולההה!! יש חי כמה שאלות:
1. אפשר להשתמש בפצפוצי אורז במקום קורנפלקס?
2. כמה מוצקי קקאו השוקולד צריך להיות? לא צריך להוסיף ג’לטין / סוכר למוס?
תודה רבה!
היי! תודה רבה 🙂
1. בהחלט אפשרי
2. 50-60 אחוז מוצקים. אין צורך בג׳לטין.
בהצלחה
היי! אפשר להשתמש בחיטה במקום בקורנפלקס?
היי! בתגובה הקודמת יצא בחיטה במקום בפייטה… סליחה על הטעות
הי!
כן אין בעיה 🙂
שלום, אם אני בוחרת להשתמש במלית אחרת והיא מתוקה מאוד, אני יכולה להחליף את שוקולד החלב במריר או לעשות חצי חצי?
הי יובל מה שלומך?
רק כדי להבין יותר טוב- איזה חלק במתכון את רוצה להחליף?
את הקראנצ’
היי רציתי הסבר קצר לא ממש הבנתי איך מורידים את הניילון נצמד מהתחתית כשהעוגה מוכנה?
הי מיטל,
כשהעוגה קפואה אפשר פשוט לחלץ את הניילון בקלות- הוא מתקלף בלי בעיה 🙂
היי!
במה אפשר להחליף את מחית הנוגט? אופציונלי להחליף אותה בכמות זהה של שוקולד? תודה (:
הי איילת!
ניצן להחליף את מחית הנוגט בכל ממרח אחר-כמו למשל מחית פיסטוק, ממרח בוטנים וכו׳ (אם תחליפי בשוקולד הוא יתמצק בקירור ויהיה קשה לאכול את שכבת הקרנאצ׳)
בהצלחה!
היי,
מתכננת להכין את העוגה לערב חג ותוהה איך עדיך לשנע אותה בדרך (נסיעה של כ25 דק) – האם לנסוע איתה קפואה ולחלץ מהרינג במקום (אבל אז תהיה לה רק שעה וחצי בערך להפשיר במקרר) או לחלץ מראש ולנסוע איתה כבר חצי מופשרת? מפחדת שתימס…
תודה רבה 🙂
היי יובל, ממליץ לנסוע עם העוגה קפואה, לאחר שתחלצי אותה. לא צפויה להיות בעיה, בוודאי במזג האוויר של החורף. בכל מקרה – בשום אופן לא להוביל אותה בתוך הרינג, אחרת לא תצליחי לחלץ אותה באופן אסתטי. חילוץ העוגה מומלץ רק כאשר היא קפואה.
המון בהצלחה! אלון
יובל
היי!
רציתי לדעת איך להכין את הקישוטים שיש בתמונה בעוגה, איך מכינים?
הי,
מאמין שאפרסם בהמשך 🙂
היי, אחרי ששופכים את הגנאש על המוס, אפשר להחזיר להקפאה? זה לא יגרום לסדקים מכוערים בגנאש?
הי,
זה לא אידאלי אבל מתאים במקרה שרוצים להכין את העוגה מראש.
ומעבר לכך, במידה ונוצרים קצת סדקים- תמיד אפשר לקשט 🙂
אין לי בעיה של זמן, אני יכולה להוסיף את הגנאש קצת לפני ההגשה, השאלה היא אם לא תהיה בעיה להסיר את הרינג ואת השקף כשהגנאש לא קפוא. זה בסדר לשפוך את הגנאש ואחרי כמה דקות כבר להסיר את הרינג והשקף מבלי להרוס את צורת הגנאש בשוליים?
במצב הזה הייתי ממליץ לך למזוג את הגנאש, לאפשר לו להתייצב ולאחר מכן להוציא את השקף.
הכמה דקות האלו לא אמורות להרוס את הצורה 🙂
סבבה תודה רבה 🙂
היי נראה מעולה? רציתי לשאול מה ניתן לעשות ללא סירופ גלוקוזה, גנאש רגיל יעבוד ואם כן באיזה יחסים?
חוץ מזה ציפוי של שוקולד ואגוזי לוז על כל העוגה כמו במתכון אחר שפירסמת של עוגת מוס שוקולד גם יעבוד על עוגה כזו?
הי 🙂
במידה ואני רוצה להשמיט לגמרי מתחתית הקראנץ את מחית הנוגט ומחיות אחרות במקומה, מה יהיה יחס החומרים החדש? או שפשוט אפשר לשים חלב מרוכז במקום מחית – זה תופס?
הי תמר,
במתכון הזה לא הייתי ממליץ להשתמש בחלב מרוכז במקום המחיות- הוא עשוי לגרום למרכיב הקראנצ׳י לאבד מהפריכות שלו.
לצערי במתכון הזה לא הייתי ממליץ להשמיט את המחיות- הן תורמות לכך שהמרקם של שכבת הקראנצ׳ לא תהיה קשה מדי (כי שוקולד וחמאה מתקשים מאוד במקרר).
שיהיה חג שמח!
הי ראיתי באתר של פודינג שיש לך עוגת מוס שוקולד וגם היא כשרה לפסח(אם אני מחליפה את הפייטה בתחתית) איזו מהם עדיפה לליל הסדר?
וגם ראיתי סרטון באינסטגרם עם תמונה של אקלר ועל האקלר היה משהו מודפס כזה עם תמונה (אני חושבת שזה היה שוקולד) איך זה עובד?
הי יערה,
שתיהן מצוינות! אבל ברמות הכנות שונות 🙂
לגבי האקלר- מדובר על העברה של הדפסת חמאת קקאו על שוקולד מטומפרר.
שיהיה חג שמח!
איך מחלצים מהרינג ללא ברנר?
הי,
אפשר לחמם את הרינג מבחוץ עם מגבת טבולה במים חמים.
בהצלחה!
אפשר להכין גנאש ללא גלוקוזה ?
היי יעל, הגלוקוזה מסייעת לגימור מושלם ומבריק יותר, אך היא ממש לא הכרחית. אפשר לוותר עליה.
היי אלון, טעמתי עוגה דומה עם מן חתיכות קרנצי’ות בתוך המוס, אולי מרנגים? יש לחך רעיון לשדרוג כזה?
הי אדית!
אני באופן אישי מעדיף מוס חלק,
אבל א תרצי תמיד תוכלי להוסיף אגוזים/שקדים קלויים, או חתיכות של קראנצ׳ (בדומה למה שיש בתחתית).
חג שמח!
היי, אפשר להפשיר את העוגה במקרר במשך לילה שלם או שהיא תקרוס? תודה.
הי אריאלה!
בהחלט ניתן 🙂
רציתי לדעת האם אפשר לשים בתחתית פתיבר טחון?
הי עומרי,
זה אפשרי אבל התוצאה תהיה פחות פריכה
היי! נראה מעולה. בגרסה לא לפסח, אפשר להחליף את פתיתי התירס בביסקוויטים מפוררים או עוגיות לוטוס? תודה מראש!
הי ליעד,
מודה שלא יצא לי לנסות עם לוטוס אבל אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד 🙂
היי. רציתי לדעת אם אפשר במקום הקראנצ לשים דקאוז
הי ליהי,
בהחלט כן
היי. האם אפשר להחליף את הקראנצ בהדקאוז?
הי, כן זה אפשרי 🙂
היי אלון😊
יש אפשרות להמיר את המחית נוגט בנוטלה רגילה? ואת הקורנפלקס בגביעי גלידה מפוררים? (שמזכירים קצת את הפייטה אבל להבדיל זמינים בסופר)
תודה🌻
הי מזל!
כן וכן 🙂
היי אלון תודה על המתכון!
יש לי שמנת לא מתוקה
האם עדיין אפשר להכין את העוגה ?
הי נופר,
צריך להשתמש בשמנת 38%
השתמשתי בתבנית קפיץ
מה הדרך הטובה ביותר לחץ בצורה טובה אם לא שמתי שקף ?
הי נופר,
עם ברנר 🙂
הי אלון העוגה נראית מצויין!אני רוצה להכין בגרסת פרווה ולצפות בציפוי רושה שוקולד מריר עם ברס יעבוד?
הי שילת תודה רבה!
כן זה יעבוד 🙂
היי אלון , מתכננת להכין את העוגה לפסח , כמה זמן לפני מומלץ לשים את הציפוי האחרון? הגנאש? וכמה זמן אחכ מומלץ לחלץ?
הי גאיה,
אפשר לצפות יום לפני, ולהפשיר לילה לפני ההגשה.
חג שמח!
היי אלון, אפשרי להכין את המוס עם שוקולד 80/70 אחוז, יצא מוצלח? תודה:)
הי נגה,
כן זה אפשרי. הוא יצא יציב יותר בהצלחה!