עוגת מוס מסקרפונה

רכיבים

לתבנית בקוטר 18 ס״מ

 

לתחתית קראנצ׳

80 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה
50 גרם מחית נוגט או מחית שקדים
35 גרם פייטה או אגוזים קלויים קצוצים (מכל סוג)

 

למוס מסקרפונה

8 גרם ג׳לטין+ 40 גרם מים
50 גרם שמנת מתוקה 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה ׳מחלבות גד׳
1 מקל וניל / כפית גדושה מחית וניל
75 גרם סוכר
450 גרם שמנת מתוקה 38% עבור הקצפה
אופציונאלי- גרידה מ-½ לימון

לקישוט

שברי שוקולד לבן

אופן הכנה

לתחתית קראנצ׳

  1. אוטמים רינג בעזרת ניילון נצמד ומניחים על תחתית ישרה ויציבה (ניתן לרפד תבנית קפיצית בנייר אפייה.
  2. במיקרוגל או על בן מארי ממיסים שוקולד יחד עם חמאה. לאחר מכן מוסיפים מחית נוגט ופייטה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. משטחים את התערובת בתוך התבנית מעבירים להקפאה למשך 5-10 דקות ועד להתייצבות.

 

מוס מסקרפונה

  1. בקערה קטנה מערבבים ג׳לטין עם מים. מעבירים למקרר למשך כ-10 דקות ועד להתמצקות הג׳לטין.
  2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים 450 גרם שמנת מתוקה עם סוכר לקציפה רכה.
  3. בקערה בינונית טוחנים בעזרת בלנדר מוט גבינת מסקרפונה ׳גד׳, 50 גרם שמנת מתוקה, וניל וגרידת לימון.
  4. מחממים את הג׳לטין כ-10-15 שניות במיקרוגל ועד להמסה מוחלטת שלו, מוסיפים אותו לתערובת המסקרפונה וטוחנים היטב.
  5. מקפלים בזהירות את השמנת המוקצפת לתוך תערובת המסקרפונה ומעבירים אותה לתוך התבנית. מעבירים להקפאה למשך הלילה.

הגשה

  1. מחלצים את העוגה מהתבנית בעזרת חימום החלק החיצוני שלה עם ברנר או בעזרת מגבת טבולה במים חמים.
  2. מעבירים את העוגה למקרר למשך כשלוש-ארבע שעות במטרה לאפשר לה להפשיר.
  3. מקשטים בשברי שוקולד או בכל קישוט אחר שאוהבים (פירות, אגוזים, גנאש שוקולד ועוד).
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
43 תגובות
כתיבת תגובה
  • איה אלדאג

    בכמה אצתרך להמיר בכדי להכין את העוגה בקוטר 22?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איה,
      כדי לבצע את ההמרה תכפילי את המתכון פי 1.5.

      בהצלחה!

  • טלי

    היי אלון
    האם העוגה מספיק יציבה לעמוד כ4 שעות מחוץ למקרר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי טלי,
      לא הייתי ממליץ על זה- העוגה היא חלבית ועשירה מאוד ולכן חום פחות מתאים לה.
      שיהיה יום מעולה!

  • הדר זאנה הכהן

    האם אצטרך שקף למוס? יש לי רינג נמוך

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      אני אישית לא משתמש בשקף, אלא משתמש בברנר בשביל לחלץ את העוגה (עובר עם הברנר על החלק החיצוני של הרינג על מנת שהעוגה תתשחרר מהרינג),

      כמובן שאפשר גם להשתמש בשקף אם את מעדיפה.

      המון בהצלחה!

  • פנינה כהן

    היי, קודם כל אתר מהמם עם תמונות מדהימות. הכנתי כבר כמה מתכונים ויצא וואו
    באיזה מצב אתה ממליץ להגיש את העוגה ? (מיד לאחר שיצאה מהמקפיא ?)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי פנינה, ממליץ להגיש את העוגה לאחר שהיא מפשירה. תודה רבה על המילים היפות 3>

  • ליבנת כהן

    היי האם כשנוסיף את הג׳לטין למסה הקרה הוא לא ייקרש?
    איך עוברים את זה בשלום?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי ליבנת, חשוב להוסיף ולערבב מהר. הטחינה עוזרת לקבל תוצאה הומוגנית.

  • יעל

    היי, האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

    הוסיפו תגובה
  • אורית

    הי אלון! האם הג׳לטין מורגש בעוגה באופן משמעותי, האם אפשר להפחית מעט או לא מומלץ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי אורית, כמות הג׳לטין מאוזנת מאד. ככלל, אני מקפיד על כמויות מאוזנות של ג׳לטין בכל המתכונים שלי. במקרה הזה – אני ממליץ על ג׳לטין בקר, הוא עדין יותר ונחשב ל-לא בשרי (פרווה).

  • קארין לופו

    היי אלון
    דבר ראשון חייבת לשבח את האתר והמתכונים פשוט תענוג לעין!
    האם ניתן להכין ממסת מוס המסקרפונה קינוחים אישיים ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי קארין!

      קודם כל תודה גדולה! כיף גדול לקרוא:)

      לגבי השאלה שלך- בהחלט!

  • אוריה

    היי נראה מתכון פצצה! אשמח לדעת- לאיזה גובה של עוגה המתכון מספיק? במידה ואני רוצה להכין אותה בקוטר 20 גובה 10 כיצד עליי להגדיל את הכמות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אוריה! צריך להכפיל את הכמות 🙂

  • נטעלי

    הי אלון, מתכונים נהדרים, תודה!
    אם הפשרתי את העוגה והגשתי אבל היא לא נגמרה, אז איפה הכי כדאי לשמור אותה במקפיא או מקרר?
    תודה.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי! ממליץ לא להקפיא אותה שוב, זה לא כ”כ בריא.
      לכן, ממליץ לאחסן אותה בקופסה סגורה במקרר. אורח החיים שלה הוא 3-4 ימים בסה”כ במקרר מרגע ההפשרה

  • רוני שימרון

    היי אלון,
    אם אני רוצה להכין את העוגה כעוגה אישית ברינג בקוטר 8 וגובה 10 (חשבתי לשים בנוסף שכבת מוס פיסטוק מעל המסקרפונה) – איך היית ממליץ להתאים את הכמויות?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רוני, מבחינת חישוב יבש להמרה בין התבניות תוכלי להכפיל את המתכון המקורי פי 0.6 (כלומר המתכון יקטן).
      אני חייב להודות שאני לא בטוח כמה עוגה בקוטר 8 וגובה 10 תשאר יציבה (היא מאוד גבוהה ביחס לקוטר).

  • מירב

    היי אלון מתכונים מעולים הגשה ידידותית שאפו, רציתי לשאול אם העוגה לא תנזל במקרר ועדיין תישאר יציבה לאחר ההפשרה תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מירב,
      תודה רבה!

      היא מיוצבת עם ג׳לטין ולכן תשאר יציבה 🙂

  • Liron Zaruk

    היי אלון המתכונים שלך מדהימים , רציתי לדעת אם אפשר לצפות אותה בגלייז לאחר ההקפאה ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לירון,
      תודה רבה!

      מודה שלא ניסיתי אבל בהחלט מאמין שכן

  • חיותה אשרי

    היי אלון, מתכונים מדהימים! רציתי לשאול אני רוצה להכין אותה כעוגת יומולדת גבוהה שמעליה קישוטים האם היא תחזיק מעמד?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חיותה,
      לצערי לא ניסתי להכין אותה גבוהה מאוד ולכן לא אוכל לומר בוודאות. מתנצל

  • אביב מץ

    היי אלון לאיזה גובה רינג המתכון הזה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אביב,
      בגובה של בערך 5 סמ

  • נדב פרס

    היי אלון
    רציתי לשאול האם ניתן להמיר את המסקרפונה ביוגורט?
    תודה ויום קסום😁

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נדב,
      מודה שלא יצא לי לנסות אבל אני חושש שלא- יש פה הבדל משמעותי באחוזי השומן וזה צפוי להשפיע באופן מהותי במרקם העוגה לאחר ההתייצבות

  • הדס

    היי
    בעיקרון אם משתמשים עם ברנר אין צורך בשקף?
    ואיך בדיוק משתמשים עם ברנר מניחים על מגש אפייה ועוברים על הדפנות ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הדס,
      בדיוק כך לשתי השאלות 🙂

  • מיכל כהן

    היי אלון
    האם ניתן להשתמש בחמאת בוטנים במקום מחית הנוגט? תודה רבה(:

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיכל,
      אכן כן

      בהצלחה!

  • ציפי שכטר

    היי אלון!
    נהנית מאוד מהמתכונים שלך – תבורך!
    האם ניתן להכין את המתכון בתבנית סיליקון כיפות
    אם כן האם לפי אותן כמויות (לכמה כיפות זה יספיק)
    כמה זמן לפני ההגשה להעביר למקרר על מנת שישארו יציבות
    האם את הבסיס ניתן לקרוץ לעיגולים כבסיס לכיפות
    תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ציפי!
      בהחלט ניתן להכין בתבניות סליקון,
      (לצערי לא אוכל לאמוד את הכמות- הדבר נעוץ בסוג הסיליקונים ודורש ניסוי).

      לגבי ההגשה-הייתי ממליץ להעביר למקרר 3-4 שעות לפני ההגשה.
      לגבי הבסיס בהחלט כן.

      בהצלחה!

  • נבו

    בכמה אצטרך להכפיל בכדי לקבל עוגת בקוטר 20 גובה 5?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נבו,
      פי 1.25
      בהצלחה!

  • שרה לוי

    היי אלון,
    תודה רבה על המתכון.
    האם יש תחליף ללא גלוטן לפייטה ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שרה,
      פצפוצי אורז.
      בהצלחה!

  • ציפי

    האם קרם נוגט זהה לחמאת נוגט?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ציפי,

      קרם נוגט זה למעשה פרלינה אגוזי לוז.
      בהצלחה!

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות