עוגת גבינה ושוקולד לבן

רכיבים

תבנית בקוטר 20 ס״מ

לבסיס

150 גרם עוגיות חמאה (כ-1 כוס)
20 גרם חמאה מומסת

למלית  גבינה

500 גרם גבינה לבנה 9% שומן (1 חבילה גדולה)
250  גרם גבינת שמנת
120 גרם ביצים (2 ביצים בגודל לארג׳)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
5 גרם מחית או תמצית וניל (1 כפית)
100 מ״ל שמנת 38%
125 גרם שוקולד לבן (¾ כוס)

לציפוי וקישוט

1 חבילה שמנת חמוצה 15%
20 גרם אבקת סוכר (2 כפות)
פירות טריים

אופן הכנה

בסיס

  1. במעבד מזון טוחנים את עוגיות החמאה לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת וממשיכים לעבד עד ליצירת תערובת אחידה ורטובה. 
  2. משמנים תבנית עם חמאה ומציבים בתוכה את תערובת הפירורים. מהדקים היטב לתחתית אחידה.

 

מלית גבינה, אפייה וציפוי

  1. מחממים תנור ל-130 מעלות בתכנית רגילה (לא טורבו).
  2. בקערה בינונית מערבבים היטב גבינה לבנה,  גבינת שמנת, ביצים, סוכר ווניל.
  3. בקלחת מביאים לרתיחה שמנת, במקביל מסדרים בקערה שוקולד לבן. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינות ומערבבים היטב למלית אחידה. (מומלץ לטחון עם בלנדר מוט למניעת גושים).
  4. מעבירים את המלית המוכנה לתבנית ואופים במשך 45-60 דקות ועד להתייצבות העוגה.
  5. ממתינים כ-20 דקות להצטננות העוגה בטמפרטורת החדר. טורפים בקערה שמנת חמוצה ואבקת סוכר לתערובת חלקה ומציבים על העוגה. מפלסים בעזרת פלטה קטנה ליצירת מראה חלק.
  6. מעבירים את העוגה למקרר למשך 3-4 שעות לפחות, מסדרים פירות טריים ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
33 תגובות
כתיבת תגובה
  • שירה

    היי אלון,
    איך יכול להיות ש3/4 חבילה זה 20 גרם? אולי התכוונת 1/5 חבילה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שירה, זה תוקן. תודה 🙂

  • Mary

    רואים בסרטון שאלון מוסיף 20 גר

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי! נכון, זה מה שכתוב במתכון 🙂

  • מיכל רכטר

    אפשר להשתמש בפירות קפואים בצורה כלשהי?
    לגבי העוגיות חמאה – פתי בר זה גם טוב ואם כן אז האם פשוט לטחון אותו?
    תודה 😇

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיכל,

      לא הייתי ממליץ להשתמש פה בפירות קפואים.
      לגבי פתי בר- אפשר להשתמש בכמות דומה ולטחון אותה, אבל במקרה של פתי בר צריך להוסיף פי 3 חמאה (בעוגיות חמאה יש כבר חמאה ופתי בר לעומתם יבש מאוד).
      בהצלחה!

  • מאי

    היי אלון!
    אין צורך לשים כלי עם מים בתנור בזמן האפייה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מאי. לא אין צורך

  • לינור פ

    היי
    איך אפשר לדעתך לקשט אותה? היא מאוד יפה לבנה ובכל זאת הייתי רוצה קישוט קטן
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי לינור – בדיוק כמו בצילום, אני ממליץ לקשט בפירות טריים.

  • טל

    נראה מתכון מדהים! אפשר להחליף 500 ג' גבינה לבנה ב250 ג' גבינת שמנת ו250 גבינה לבנה 5%? או שהיא תצא כבדה מידיי? תודה 🙏

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי טל, אני מודה שלא ניסיתי ככה את המתכון אז לא אוכל לומר לצערי.

  • קטרין

    האם אפשר לאפות בתבנית 22?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי קטרין, זה יצא קטן. ההמרה הנכונה היא להכפיל פי 1.2 את המתכון

  • אדית צור

    היי אלון, אפשר מתכון זריז לעוגיות חמאה שיספיקו לתחתית פה?

    הוסיפו תגובה
  • טל

    חוזרת לעדכן שהכנתי את העוגה עם 500 ג גבינת שמנת ו250 ג גבינה לבנה 5% ויצא פשוט מושלם! חששתי מאוד מעוכות גבינה אפויות עד עכשיו.. מתכון פשוט וטעים ברמות

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף טל תודה גדולה! שמח מאוד לשמוע 🙂

  • אלמוג רחמני

    היי אלון
    הכנתי את העוגה כבר 3 פעמים והיא יצאה מעולה!
    בפעם האחרונה שהכנתי העוגה הוציאה המון נוזלים אחרי שהתקררה
    מה הסיבה ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלמוג! איזה כיף לשמוע 🙂

      מה היה שונה בפעם הזאת לעומת הפעמים הקודמות? האם האפייה הייתה שונה? סוג או אחוז שומן הגבינות?

  • נטעלי

    הי אלון, אם אני רוצה לעשות את המתכון בתבנית של 26 בכמה צריך להגדיל את הכמויות?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נטעלי,
      ברמת העקרון החישוב הוא שצריך להכפיל פי 1.7.
      אבל כדי שיהיה לך נוח הייתי מציע להכפיל פי 1.5 (ואז העוגה תהיה טיפונת יותר נמוכה) או פי 2 ואז היא תהיה קצת יותר גבוהה.

  • ענת

    היי אלון, במקום שוקולד לבן מה אפשרי לשים במקום?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ענת,
      לצערי לא ניתן להחליף את השוקולד הלבן במתכון הזה.
      אם את מעדיפה לא להשתמש בשוקולד לבן הייתי ממליץ להשתמש במתכון אחר שלא מכיל את השוקולד מלכתחילה 🙂

  • אלה סביון

    היי אלון, האם אפשר לקרר את העוגה במקפיא למשך שעה וחצי שעתיים במקום במקרר לשלוש ארבע שעות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי נועה, אני לא ממליץ כי זה יכול לפגוע במרקם של העוגה

  • מאיה סטמבולצ'יק

    היי, רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות תחתית ברטון במקום העוגיות חמאה ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מאיה, לא ניסיתי אבל אני מאמין שזה יעבוד מצויין

  • שי

    היי אלון (:
    רציתי לשאול אם צריך לרפד את הרינג בדפנות עם נייר אפייה?
    ואיך מוציאים אותה מהתחתית של הרינג?
    תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שי,
      אין צורך לרפד את הדפנות 🙂

  • נטלי

    היי אלון, אפשר להחליף את גבינת השמנת במסקרפונה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נטלי,
      אני חייב להודות שלא ניסיתי אבל בתיאוריה אני מאמין שאפשרי (כמובן בגלל החלפת החומר- מרקם העוגה, זמני אפייה וכו׳ ישתנו)

  • אינה רזניק

    היי אלון ,
    קודם כל המון תודה, יצאה עוגה מאוד מאוד טעימה.
    יש לי שתי שאלות – העוגה לא הייתה אפויה לאחר שעה ונאלצתי להשאיר אותה בתנור לעוד חצי שעה 40 דקות.
    כמו כן, היו המון נוזלים לאחר אפיה וגם לאחר קירור עדיין יצאו נוזלים. מה יכולה להיות הסיבה לכך ?
    תודה רבה
    אינה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אינה,

      ממה שאת מתארת נשמע שהתנור שלך אופה מעט חלש ולכן צריך היה להוסיף עוד זמן אפייה (זה לגמרי טבעי שזמני אפייה ישתנו מתנור לתנור)

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות