150 גרם עוגיות חמאה (כ-1 כוס)
20 גרם חמאה מומסת
500 גרם גבינה לבנה 9% שומן (1 חבילה גדולה)
250 גרם גבינת שמנת
120 גרם ביצים (2 ביצים בגודל לארג׳)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
5 גרם מחית או תמצית וניל (1 כפית)
100 מ״ל שמנת 38%
125 גרם שוקולד לבן (¾ כוס)
1 חבילה שמנת חמוצה 15%
20 גרם אבקת סוכר (2 כפות)
פירות טריים
פטיסרי מודרני הוא התשוקה שלי והוא מוכיח שקינוחים יכולים להיות גם יפים וגם טעימים. סדנה שכולה שילובים של טכניקות, טעמים, צבעים וצורות שמרגש להכין ולאכול.
קראו עודלאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עוד
היי אלון,
איך יכול להיות ש3/4 חבילה זה 20 גרם? אולי התכוונת 1/5 חבילה?
הי שירה, זה תוקן. תודה 🙂
רואים בסרטון שאלון מוסיף 20 גר
הי! נכון, זה מה שכתוב במתכון 🙂
אפשר להשתמש בפירות קפואים בצורה כלשהי?
לגבי העוגיות חמאה – פתי בר זה גם טוב ואם כן אז האם פשוט לטחון אותו?
תודה 😇
הי מיכל,
לא הייתי ממליץ להשתמש פה בפירות קפואים.
לגבי פתי בר- אפשר להשתמש בכמות דומה ולטחון אותה, אבל במקרה של פתי בר צריך להוסיף פי 3 חמאה (בעוגיות חמאה יש כבר חמאה ופתי בר לעומתם יבש מאוד).
בהצלחה!
היי אלון!
אין צורך לשים כלי עם מים בתנור בזמן האפייה?
הי מאי. לא אין צורך
היי
איך אפשר לדעתך לקשט אותה? היא מאוד יפה לבנה ובכל זאת הייתי רוצה קישוט קטן
תודה
היי לינור – בדיוק כמו בצילום, אני ממליץ לקשט בפירות טריים.
נראה מתכון מדהים! אפשר להחליף 500 ג’ גבינה לבנה ב250 ג’ גבינת שמנת ו250 גבינה לבנה 5%? או שהיא תצא כבדה מידיי? תודה 🙏
הי טל, אני מודה שלא ניסיתי ככה את המתכון אז לא אוכל לומר לצערי.
האם אפשר לאפות בתבנית 22?
הי קטרין, זה יצא קטן. ההמרה הנכונה היא להכפיל פי 1.2 את המתכון
היי אלון, אפשר מתכון זריז לעוגיות חמאה שיספיקו לתחתית פה?
חוזרת לעדכן שהכנתי את העוגה עם 500 ג גבינת שמנת ו250 ג גבינה לבנה 5% ויצא פשוט מושלם! חששתי מאוד מעוכות גבינה אפויות עד עכשיו.. מתכון פשוט וטעים ברמות
איזה כיף טל תודה גדולה! שמח מאוד לשמוע 🙂
היי אלון
הכנתי את העוגה כבר 3 פעמים והיא יצאה מעולה!
בפעם האחרונה שהכנתי העוגה הוציאה המון נוזלים אחרי שהתקררה
מה הסיבה ?
הי אלמוג! איזה כיף לשמוע 🙂
מה היה שונה בפעם הזאת לעומת הפעמים הקודמות? האם האפייה הייתה שונה? סוג או אחוז שומן הגבינות?
הי אלון, אם אני רוצה לעשות את המתכון בתבנית של 26 בכמה צריך להגדיל את הכמויות?
תודה!
הי נטעלי,
ברמת העקרון החישוב הוא שצריך להכפיל פי 1.7.
אבל כדי שיהיה לך נוח הייתי מציע להכפיל פי 1.5 (ואז העוגה תהיה טיפונת יותר נמוכה) או פי 2 ואז היא תהיה קצת יותר גבוהה.
היי אלון, במקום שוקולד לבן מה אפשרי לשים במקום?
הי ענת,
לצערי לא ניתן להחליף את השוקולד הלבן במתכון הזה.
אם את מעדיפה לא להשתמש בשוקולד לבן הייתי ממליץ להשתמש במתכון אחר שלא מכיל את השוקולד מלכתחילה 🙂
היי אלון, האם אפשר לקרר את העוגה במקפיא למשך שעה וחצי שעתיים במקום במקרר לשלוש ארבע שעות?
היי נועה, אני לא ממליץ כי זה יכול לפגוע במרקם של העוגה
היי, רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות תחתית ברטון במקום העוגיות חמאה ?
הי מאיה, לא ניסיתי אבל אני מאמין שזה יעבוד מצויין
היי אלון (:
רציתי לשאול אם צריך לרפד את הרינג בדפנות עם נייר אפייה?
ואיך מוציאים אותה מהתחתית של הרינג?
תודה רבה
הי שי,
אין צורך לרפד את הדפנות 🙂
היי אלון, אפשר להחליף את גבינת השמנת במסקרפונה?
הי נטלי,
אני חייב להודות שלא ניסיתי אבל בתיאוריה אני מאמין שאפשרי (כמובן בגלל החלפת החומר- מרקם העוגה, זמני אפייה וכו׳ ישתנו)
היי אלון ,
קודם כל המון תודה, יצאה עוגה מאוד מאוד טעימה.
יש לי שתי שאלות – העוגה לא הייתה אפויה לאחר שעה ונאלצתי להשאיר אותה בתנור לעוד חצי שעה 40 דקות.
כמו כן, היו המון נוזלים לאחר אפיה וגם לאחר קירור עדיין יצאו נוזלים. מה יכולה להיות הסיבה לכך ?
תודה רבה
אינה
הי אינה,
ממה שאת מתארת נשמע שהתנור שלך אופה מעט חלש ולכן צריך היה להוסיף עוד זמן אפייה (זה לגמרי טבעי שזמני אפייה ישתנו מתנור לתנור)
היי אלון,
אפשרי לדעתך להחליף את הציפוי בגנאש שוקולד לבן או דולסי או שיהיה כבד מידי עם השילוב של השוקולד הלבן שכבר יש בעוגה?
וגם אפשר להחליף את הגבינת שמנת בשמנת חמוצה בשילוב גבינה לבנה? אם כן מה היחסים?
הי אלישבע,
אני פחות ממליץ עם הציפוי עם השוקולד- זה עלול להיות מתוק.
לגבי החלפת הגבינה גם פה אני לא ממליץ- העוגה עלולה לצאת ״רטובה״.
היי אלון היית ממליץ לסנן/לסחוט את הגבינות לפני האפייה?
הי עדי!
שאלה מצויינת, זה בהחלט מומלץ 🙂
היי אלון (:
רציתי לדעת מה דעתך על הוספת גרידת לימון/תפוז לעוגה? האם יכול להוסיף?
הי אלמוג!
זה בהחלט יכול לעבוד מצויין! (באופן אישי- הלימון עובד טוב יותר בעיני)
הי אלון
האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית קפיץ?
הי שירה,
בהחלט כן! 🙂
ובהמשך לשאלה הקודמת,האם שכשעושים בתבנית קפיץ צריך לשים שקף או ששימון מספיק?
הי שירה,
לא, אין צורך 🙂
היי אלון, האם יש צורך להקפיא או לאפות את התחתית לפני ששמים את הבלילה? כמו כן, האם יש צורך לשמן את התבנית לפני?
הי נטע,
ממליץ לשמן את התבנית, מעבר לכך- לכי לפי המתכון 🙂
בנוסף, האם צריך לעשות השוואת טמפרטורות בין השוקולד המומס לשאר התערובת? ובכמה להכפיל בשביל להשתמש בתבנית 24?
הי נטע,
אין צורך.
לגבי תבנית בקוטר 24- פי 1.5 יהיה מעולה.
בהצלחה!
היי אלון, אפשר לעשות את התחתית עם עוגיות לוטוס?
הי אלה,
אני מודה שלא ניסיתי ולכן אני לא יודע לומר בוודאות שכן
היי
האם אפשר לוותר על התחתית?
הי הדר,
לא ניסיתי אבל אני מאמין שכן
היי!
הכנתי את העוגה המון פעמים והיא פשוט נפלאה.
האם אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב או מריר לקבלת עוגת גבינה שוקולד? תודה 🙂
הי שירי!ֿֿ
תודה רבה רבה, איזה כיף לשמוע!
לגבי השוקולד- אני חייב להודות שלא ניסיתי ולכן לא אדע לומר בוודאות (אבל באופן עקרוני זה נשמע לי כמו משהו שעשוי לעבוד)
היי! בדיוק אופה את העוגה! יש אפשרות להוציא את העוגה מהתבנית לאחר הקירור? איך עושים את זה בלי שהיא תפגע?
הי תמר!
בהחלט כן,
ניתן לעבור בזהירות עם סכין חדה (וחלקה, עדיף לא משוננת) על דפנות העוגה ולחלץ.
בהצלחה!
היי אלון,מה אחוז הגבינת שמנת?
הי איריס,
ממליץ על גבינת שמנת עם 25-30% שומן.
בהצלחה!
היי אלון 🙂
אוכל לשים ריבה/מחית פירות יער במקום ציפוי שמנת חמוצה?
תודה…
הי רבקה.
בהחלט כן
בהצלחה!
למה כשהוצאתי את העגה מהרינג היא נסדקה
הי בזה,
האם עברת על דפנות הרינג/תבנית לפני שהוצאת אותה?
היי אלון
הכנתי את המתכון הזה כבר הרבה פעמים והוא מדהים! הבעייה היחידה היא שכל פעם העוגה מפרישה יחסית הרבה נוזלים. מה אתה מציע לעשות כדי להמנע מזה?
הי טל!
אם העוגה מפרישה הרבה נוזלים אפשר לנסות לעבוד עם גבינות באחוז שומן גבוה יותר.
כמו כן- יכול להיות שכדאי לאפות את העוגה עוד קצת.
בהצלחה!