עוגת בריוש גבינה

רכיבים

בשיתוף השף הלבן


עבור 2 עוגות

מלית גבינות

500 גרם מלית למאפים 9% של ׳השף הלבן׳
50 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל

בצק קראמבל

100 גרם חמאה
100 גרם סוכר לבן
100 גרם קמח
100 גרם אבקת שקדים

בצק בריוש

500 גרם קמח
75 גרם סוכר
10 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים
300 גרם ביצים
250 גרם חמאה קרה

אופציונאלי להגשה

אבקת סוכר
פירות טריים

אופן הכנה

בצק קראמבל

  1. במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבלים את כל החומרים עד ליצירת פירורים.
  2. עד לשימוש מעבירים את הבצק למקרר.

מלית גבינות

  1. בקערה מערבבים את כל החומרים עד ליצירת תערובת אחידה.

בצק בריוש

  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את כל החומרים מלבד החמאה עד ליצירת בצק ראשוני.
  2. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומכניסים באופן הדרגתי את החמאה במשך כ-3 דקות.
  3. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-7-10 דקות נוספות ועד להתפתחות רשת גלוטן (מצב בו ניתן למתוח את הבצק לעובי דק מאוד מבלי שיקרע).
  4. מעבירים את הבצק לקופסה אטומה ומציבים בקירור למשך 8 שעות לפחות.

הרכבת העוגה ואפייה

  1. מסדרים רינג בקוטר 20 ס״מ על מגש עם נייר אפייה.
  2. שוקלים כדורי בצק במשקל 35 גרם, פותחים כל כדור בעזרת הידיים לעיגול דק. מעבירים כפית מלית גבינות למרכז הבצק וסוגרים עליה את הבצק. מעבירים את הכדורים לתוך התבנית. חשוב להציב את הכדורים עם מעט מרווח ביניהם (אחרת לבצק לא יהיה לאן לתפוח). בכל תבנית נכנסים 11-12 כדורים.
  3. מעבירים את הבצק להתפחה למשך שעה-שעה וחצי ועד שהבצק תפוח מאוד למגע.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  5. טורפים ביצה ומברישים אותה בעדינות על הבצק. מפזרים שכבת בצק קראמבל ואופים את העוגה במשך 30-35 דקות ועד להשחמה של הקראמבל.
  6. מצננים בטמפרטורת החדר. מפזרים אבקת סוכר ומקשטים בפירות טריים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
6 תגובות
כתיבת תגובה
  • נטלי

    היי אלון, אפשרי להשתמש בשמרים רטובים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נטלי,
      בהחלט אפשר אבל במקרה הזה צריך להכפיל את כמות השמרים פי 3.
      בהצלחה!

  • נופר

    היי אלון,
    ניתן להמיר במלית אחרת ולא קנויה? יש לך רעיון למלית שתתאים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי נופר,
      בהחלט. אפשר לערבב ריקוטה עם אבקת סוכר ו-וניל.

  • שירן

    היי אלון
    המתכון מתאים ל 2 עוגות בכותר 20 סמ

    באיזו תבנית ניתן להכין את כל הכמות?
    או בכמה לחלק עבור תבנית 26? (3/4 מתכון?)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שירן,
      הכמות בכוונה כזאת מכיוון שקשה מאוד להכין במיקסר ביתי כמות קטנה מהכמות הרשומה של בצק בריוש (המיקסר פשוט לא יצליח לערבל אותו).
      לכן אני מציע בכל מקרה להכין את הבצק בכמות הזאת (ואז ניתן להקפיא את הבצק העודף ולהשתמש בו בפעם אחרת או להשתמש בו לדברים).

      בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות