עוגיות שקדים ושוקולד חלב

רכיבים

עבור 10-12 עוגיות סנדוויץ׳

 

עוגיות

85 חמאה (1 חבילה פחות כף)
40 אבקת סוכר (1/3 כוס)
5 גרם אבקת שקדים (כפית)
10 גרם שקדים פרוסים קצוצים דק מאוד (כפית)
1 גרם מלח
1 גרם תמצית שקדים (אופציונאלי)
90 גרם קמח (1/2 כוס+2 כפות)

מילוי שוקולד חלב

100 גרם שוקולד חלב
65 מ״ל שמנת מתוקה 38%
1 גרם מלח

אופן הכנה

עוגיות

 

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מקרימים ביחד חמאה רכה עם אבקת סוכר (אפשר להשתמש במזלג או בלקקן).
  3. מוסיפים אבקת שקדים, שקדים פורסים קצוצים דק, מלח ותמצית שקדים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות רק עד שנוצרים פירורים גסים.
  5. מאחדים את הפירורים לבצק ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי 3-4 מ״מ.
  6. מקפיאים למשך 10 דקות.
  7. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס״מ. מניחים תבנית מרופדת במשטח סילפאן או בנייר אפייה.
  8. מציבים משטח סילפאן נוסף על הבצק (במידה ואין אפשר לוותר).
  9. אופים במשך 12-14 דקות ועד להשחמת הבצק. מצננים בטמפרטורת החדר.

קרם שוקולד חלב

  1. במיקרוגל ממיסים ביחד שוקולד חלב ושמנת במשך דקה ועד להמסת השוקולד.
  2. מערבבים היטב ומוסיפים את המלח.
  3. מעבירים לשקית זילוף (אופציונאלי) ומניחים במקרר למשך כשעה ועד להתמצקות הקרם.

הרכבת העוגיות

  1. מזלפים קרם שוקולד (כחצי כפית-כפית) על מחית העוגיות וסוגרים עם עוגיה נוספת. במידה והקרם לא מספיק רך לזילוף ניתן להניח אותו בטמפרטורת החדר למשך כרבע שעה ואז להשתמש. מומלץ לאכול את העוגיות סמוך למועד ההכנה.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
14 תגובות
כתיבת תגובה
  • מור

    היי,
    לגבי התמצית שקדים שבמתכון,במידה ואין האם ניתן לוותר או שזה משמעותי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מור,
      אם אין ניתן לוותר.
      בהצלחה!

  • נעה

    אפשר לשים רק אבקת שקדים ולא גם שקדים קצוצים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נעה,
      כן בהחלט.

  • שני עזריהו

    האם בעיניך חמאה חומה עשויה לשדרג את המתכון ?
    ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני!
      לדעתי אין בה צורך במתכון הזה (היא תטשטש את הטעמים של השקדים) 🙂

  • רלי

    היי אלון, האם אפשר להשתמש בשוקולד לבן במקום שוקולד חלב ? ואם כן מה היחס של השמנת ביחס לשוקולד הלבן ?
    תודה !

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רלי,
      זה אפשרי אבל כדי שהגנאש יהיה יציב הוא צריך להיות ביחס של 2.5:1 לטובת השוקולד, ולכן אני פחות ממליץ להכין עם שוקולד לבן- הוא יהיה מאוד מתוק.

  • אריאל

    היי אלון, נראה מעולה 🙂
    אפשר להקפיא אותן?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אריאל,
      מודה שלא נסיתי אבל מאמין שכן 🙂

  • שיר

    הבצק יצא דביק זה בסדר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי, כן. לכן צריך להקפיא אותו לפני קריצת העיגולים

  • רותי

    היי אלון,
    יש אפשרות להמיר את הקמח בקמח נטול גלוטן? מה היית ממליץ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותי!
      מודה שלא ניסיתי ולכן לא אוכל להמליץ במקרה הזה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות