סופגניות שוקולד

רכיבים

16-17 סופגניות

 

בצק סופגניות

500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים / 9 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר לבן
3 ביצים
100 גרם חמאה רכה
120 גרם חלב
15 גרם רום בהיר
3 גרם מלח

קרם שוקולד

200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה

ציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
10 גרם שמן צמחי

קישוטים

אבקת זהב
מקרונים

שמן לטיגון

1.5 ליטר שמן צמחי

אופן הכנה
  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים יחד, במהירות בינונית במשך 12 דקות, עד ליצירת בצק חלק ואחיד.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו במשך כשעה.
  3. במקביל, מכינים את קרם השוקולד וציפוי השוקולד: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה. עבור ציפוי השוקולד מוסיפים שמן צמחי (ליצירת ברק) ומערבבים היטב. מצננים את קרם השוקולד במקרר ואת ציפוי השוקולד משאירים להצטנן בטמפרטורת החדר.
  4. חותכים נייר אפיה לריבועים בגודל 10×10 ס״מ ומשמנים אותם בעזרת שמן צמחי או תרסיס שמן ניטרלי. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם ומכדדרים אותן לכדורים. את הכדורים מניחים על חתיכות נייר האפייה המשומנות(על מנת שיהיה ניתן להעביר אותם בקלות לתוך שמן הטיגון). מתפיחים את כדורי הבצק עד הכפלת נפחם במשך 40-60 דקות.
  5. מחממים שמן צמחי לטמפרטורה של 160-170. מעבירים לתוכו את כדורי הבצק ומטגנים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד ועד להזהבתם.
  6. מעבירים את הסופגניות המטוגנות לנייר סופג ומאפשרים להם להצטנן בטמפרטורת החדר.
  7. לאחר הצינון ממלאים את הסופגניות: מעבירים את קרם השוקולד לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר קטן(5-6 מ״מ) ומזלפים קרם לתוך הסופגניה.
  8. מחממים את ציפוי השוקולד במיקרוגל (יש לוודא שהציפוי איננו חם מדי- אחרת הוא לא ישאר יציב על הסופגניה לאחר הטבילה).
  9. מקשטים בעזרת אבקת זהב ומקרונים. מומלץ לצרוך את הסופגניה סמוך למועד הטיגון.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
14 תגובות
כתיבת תגובה
  • מעין אהרון

    היי אלון, האם אפשר לוותר על הרום?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מעיין, כן זה אפשרי- במקום אפשר לשים נוזל אחר (חלב/מים).
      בהצלחה!

  • יהלי חכמוב

    היי, צריך לתת לשמרים לשבת עם החלב כדי שיבעבעו קודם?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יהלי!
      אין צורך 🙂

  • ליאת

    הי אלון נראה מעולה
    האם חייב ליצור כדורים ?
    האם לא ניתן לשטח את הבצק ולקרוץ עיגולים ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ליאת,
      כן זה אפשרי. במצב הזה הסופגניות יוצאות מעט שטוחות יותר אבל התוצאה עדין טובה.
      בהצלחה!

  • סימה

    הי מתכון מעולה!
    דבר אחד, לא יצא לי הפס הבהיר היפה הזה של הטיגון. מה לא עשיתי בסדר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי סימה,
      דבר כזה בדרך כלל קשור בחוסר דיוק בטמפרטורת הטיגון. ממליץ מאוד להשתמש במדחום.

  • עומרי

    2 שאלות,
    1. אפשר להחליף את הרום באמרטו?
    2. יש דרך לאפות את הסופגניות?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עומרי,

      1. כן (קח בחשבון שהאמרטו מתוק יותר מרום).
      2. כן אפשרות לאפות ב-170 מעלות עד להזהבת הבצק (כמובן שהתוצאה תהיה שונה לחלוטין לעומת סופגניה מטוגנת).

  • מיה

    היי:)
    אפשר להכין את הבצק ושיתפח במקרר? אם כן, עד כמה שעות יכול להשאר שם?
    תודה:)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיה,
      בהחלט כן, הוא יחזיק טוב עד 24 שעות 🙂

  • עמית

    היי אלון,
    אפשר להחליף את הרום באלכוהול אחר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עמית,
      לגמרי כן- מה שאוהבים 🙂

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות