סופגניות שוקולד

רכיבים

16-17 סופגניות

 

בצק סופגניות

500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים / 9 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר לבן
3 ביצים
100 גרם חמאה רכה
120 גרם חלב
15 גרם רום בהיר
3 גרם מלח

קרם שוקולד

200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה

ציפוי שוקולד

100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
10 גרם שמן צמחי

קישוטים

אבקת זהב
מקרונים

שמן לטיגון

1.5 ליטר שמן צמחי

אופן הכנה
  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים יחד, במהירות בינונית במשך 12 דקות, עד ליצירת בצק חלק ואחיד.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו במשך כשעה.
  3. במקביל, מכינים את קרם השוקולד וציפוי השוקולד: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה. עבור ציפוי השוקולד מוסיפים שמן צמחי (ליצירת ברק) ומערבבים היטב. מצננים את קרם השוקולד במקרר ואת ציפוי השוקולד משאירים להצטנן בטמפרטורת החדר.
  4. חותכים נייר אפיה לריבועים בגודל 10×10 ס״מ ומשמנים אותם בעזרת שמן צמחי או תרסיס שמן ניטרלי. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם ומכדדרים אותן לכדורים. את הכדורים מניחים על חתיכות נייר האפייה המשומנות(על מנת שיהיה ניתן להעביר אותם בקלות לתוך שמן הטיגון). מתפיחים את כדורי הבצק עד הכפלת נפחם במשך 40-60 דקות.
  5. מחממים שמן צמחי לטמפרטורה של 160-170. מעבירים לתוכו את כדורי הבצק ומטגנים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד ועד להזהבתם.
  6. מעבירים את הסופגניות המטוגנות לנייר סופג ומאפשרים להם להצטנן בטמפרטורת החדר.
  7. לאחר הצינון ממלאים את הסופגניות: מעבירים את קרם השוקולד לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר קטן(5-6 מ״מ) ומזלפים קרם לתוך הסופגניה.
  8. מחממים את ציפוי השוקולד במיקרוגל (יש לוודא שהציפוי איננו חם מדי- אחרת הוא לא ישאר יציב על הסופגניה לאחר הטבילה).
  9. מקשטים בעזרת אבקת זהב ומקרונים. מומלץ לצרוך את הסופגניה סמוך למועד הטיגון.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות