רכיבים
16-17 סופגניות
בצק סופגניות
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים / 9 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר לבן
3 ביצים
100 גרם חמאה רכה
120 גרם חלב
15 גרם רום בהיר
3 גרם מלח
קרם שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
ציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה
10 גרם שמן צמחי
קישוטים
אבקת זהב
מקרונים
שמן לטיגון
1.5 ליטר שמן צמחי
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים יחד, במהירות בינונית במשך 12 דקות, עד ליצירת בצק חלק ואחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו במשך כשעה.
- במקביל, מכינים את קרם השוקולד וציפוי השוקולד: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה. עבור ציפוי השוקולד מוסיפים שמן צמחי (ליצירת ברק) ומערבבים היטב. מצננים את קרם השוקולד במקרר ואת ציפוי השוקולד משאירים להצטנן בטמפרטורת החדר.
- חותכים נייר אפיה לריבועים בגודל 10×10 ס״מ ומשמנים אותם בעזרת שמן צמחי או תרסיס שמן ניטרלי. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 50 גרם ומכדדרים אותן לכדורים. את הכדורים מניחים על חתיכות נייר האפייה המשומנות(על מנת שיהיה ניתן להעביר אותם בקלות לתוך שמן הטיגון). מתפיחים את כדורי הבצק עד הכפלת נפחם במשך 40-60 דקות.
- מחממים שמן צמחי לטמפרטורה של 160-170. מעבירים לתוכו את כדורי הבצק ומטגנים אותם במשך 3-4 דקות מכל צד ועד להזהבתם.
- מעבירים את הסופגניות המטוגנות לנייר סופג ומאפשרים להם להצטנן בטמפרטורת החדר.
- לאחר הצינון ממלאים את הסופגניות: מעבירים את קרם השוקולד לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר קטן(5-6 מ״מ) ומזלפים קרם לתוך הסופגניה.
- מחממים את ציפוי השוקולד במיקרוגל (יש לוודא שהציפוי איננו חם מדי- אחרת הוא לא ישאר יציב על הסופגניה לאחר הטבילה).
- מקשטים בעזרת אבקת זהב ומקרונים. מומלץ לצרוך את הסופגניה סמוך למועד הטיגון.
היי אלון, האם אפשר לוותר על הרום?
הי מעיין, כן זה אפשרי- במקום אפשר לשים נוזל אחר (חלב/מים).
בהצלחה!
היי, צריך לתת לשמרים לשבת עם החלב כדי שיבעבעו קודם?
הי יהלי!
אין צורך 🙂
הי אלון נראה מעולה
האם חייב ליצור כדורים ?
האם לא ניתן לשטח את הבצק ולקרוץ עיגולים ?
הי ליאת,
כן זה אפשרי. במצב הזה הסופגניות יוצאות מעט שטוחות יותר אבל התוצאה עדין טובה.
בהצלחה!
הי מתכון מעולה!
דבר אחד, לא יצא לי הפס הבהיר היפה הזה של הטיגון. מה לא עשיתי בסדר?
הי סימה,
דבר כזה בדרך כלל קשור בחוסר דיוק בטמפרטורת הטיגון. ממליץ מאוד להשתמש במדחום.
2 שאלות,
1. אפשר להחליף את הרום באמרטו?
2. יש דרך לאפות את הסופגניות?
תודה
הי עומרי,
1. כן (קח בחשבון שהאמרטו מתוק יותר מרום).
2. כן אפשרות לאפות ב-170 מעלות עד להזהבת הבצק (כמובן שהתוצאה תהיה שונה לחלוטין לעומת סופגניה מטוגנת).
היי:)
אפשר להכין את הבצק ושיתפח במקרר? אם כן, עד כמה שעות יכול להשאר שם?
תודה:)
הי מיה,
בהחלט כן, הוא יחזיק טוב עד 24 שעות 🙂
היי אלון,
אפשר להחליף את הרום באלכוהול אחר?
הי עמית,
לגמרי כן- מה שאוהבים 🙂