עבור 6 מנות
שימוש ברינג בקוטר 10 ס״מ
125 גרם ביצים
75 גרם סוכר
160 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם חמאה
לסירופ סוכר- 55 גרם מים + 50 גרם סוכר
*מומלץ לאכול את העוגה כשהיא בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה.
פטיסרי מודרני הוא התשוקה שלי והוא מוכיח שקינוחים יכולים להיות גם יפים וגם טעימים. סדנה שכולה שילובים של טכניקות, טעמים, צבעים וצורות שמרגש להכין ולאכול.
קראו עודלאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עוד
היי המתכון נראה מעולה ואני ממש מעוניינת להכין אותו ,יש צורך בהפרדת הביצים ? והאם יש כמות ביצים ביח’ ( ל125 גרם)?
יש לך טיפ בשביל שהעוגה תצליח:)
הי גל!
אין צורך בהפרדת ביצים.
125 גרם זה בערך 2.5 ביצים בגודל m
המון בהצלחה!
היי
המתכון מעולה!
אך האם ניתן להכין את העוגה ברינג בקוטר 24?
אם כן האם כמות המצרכים משתנה?
תודה 🙂
הי טל!
אפשר להכפיל את המתכון ולהשתמש ברינג 24.
בהצלחה!
וואי כמה חיכיתי מהסטורי! האם במקום רינג אפשר לעשות בתבנית 24?
הי אפרת!
אפשר להכפיל את המתכון ולהכין בתבנית 24
בהצלחה!
הי אלון נראה מדהים. אפשרי לאפות בתבנית אחת? באיזה גודל אם כן?
הי איתי!
אפשר להכפיל את המתכון ולאפות בתבנית בקוטר 24 ס״מ
בהצלחה!
העוגה מדהימה! אפיתי ואין נימוחות כזאת.. השאלה איך אני שומרת אותה? מקרר/ מקפיא/ טמפ החדר?
היי ספיר, איזה כיף לשמוע! תודה רבה
להגיש מומלץ בטמפ׳ החדר.
לשמור במקרר – עד 4 ימים
לשמור בהקפאה – עד חודש בקופסה סגורה
היי, אני רוצה לעשות ברינג 18 ס”מ, כמה אני צריכה להכין מהבלילה? או שהכמות הזו מתאימה גם לרינג 18?
הי חוה,
אם תכפילי את המתכון פי 1.5 הוא יתאים.
המון בהצלחה!
היי, כמה זמן אפייה צריך בשביל רינג 24? ומהו המרקם הסופי שהעוגה צריכה להגיע אליו?
הי,
בשביל קוטר 24 האפייה תהיה בערך 35-45 דקות.
המרקם הסופי בתם האפייה צריך להיות יציב אך מעט רוטט במרכז
המון בהצלחה!
היי! יש מצב להסבר איך בדיוק לעטוף את הרינגים?
הי בר,
לגבי העטיפה- חותכים ריבוע גדול (שיהיה גדול מהרינג שבו אופים) של נייר אפייה ושל נייר אלומיניום.
מניחים על משטח העבודה את נייר האלומיניום, עליו מניחים את ניייר האפייה ולסיום מניחים את הרינג.
מה שצריך לעשות הוא לקפל ולהדק את הניירות על גבי הרינג כך שהוא יהיה אטום
המון בהצלחה 🙂
הי אלון!
נראה מהמם. יש לי שוקולד 70 אחוז, מה אומר? יהיה קשוח מדי או שזה סבבה?
יהיה נהדר! תהני וספרי איך יצא 🙂
היי
עשיתי את העוגה בתבנית 24 עם שוקולד 70% והיא יצאה מדהים! מתכון מעולה!
מה אפשר לעשות כדי שהיא תיחתך יפה? היא ככ נימוחה שהסכין דיי מחרבת אותה..
הי ליאור!
כיף גדול לשמוע!
כדי שהיא תיחתך יפה הכי טוב להקפיא אותה (אפשר לילה, אבל גם אפשר להקפיא אותה ״חצי דרך״, כלומר שעתיים-שלוש יספיקו),
ואז לחתוך עם סכין גדולה לא משוננת, ולחמם אותה עם מים רותחים לפני כל חיתוך (לא לשכוח לנגב את המים החמים מהסכין לפני החיתוך).
המון בהצלחה!
הי אלון
נראה מהמם
היא יצאה לי עם קרום קשה למעלה לא כמו בתמונה מה הסיבה?
אתה הפכת אותה בתמונה? הקרום למטה?
עשיתי בקוטר 18
הי עידן,
לא הפכתי אותה בתמונה,
אני אפיתי בקוטר קטן יותר ולכן האפייה גם הייתה קצרה בהתאם ולא נוצר קרום,
כנראה שבגלל הקוטר- והאפייה הארוכה יותר נוצר קרום. כדי להמנע מזה ניתן לאפות בחום נמוך יותר או להוסיף אמבט מים (כלומר תבנית עם מים חמים שיושבת בתחתית התנור).
חג שמח!
היי אלון!
אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?
היי יערה – אפשר. אך כמובן שזה פחות טעים בעיניי 🙂
היי האם ניתן להמיר את המתכון לרינג אחד גדול יותר ? במידה וכן לאיזה קוטר?
הי כן זה אפשרי, לאיזה קוטר?
אני יודעת שעניין הקרום בעוגה קשור גם לטמפרטורה הביצים…
הי רוני!
האם תוכלי להסביר ל-מה התכוונת?
היי, רציתי לדעת אם אפשר להכין ברינג גדול ולא כמנות אישיות…
תודה
היי רותי, כן. אין בעיה.
אפשר להכפיל את המתכון ולהשתמש ברינג 24.
בהצלחה!
היוש
רציתי לדעת אם יעבוד עם שמן קוקוס? ומה הכמות שאתה ממליץ במידה וכן?
תודה
הי נועם,
לצערי מעולם לא ניסיתי את המתכון עם שמן קוקוס ולכן לא אוכל לתת תשובה ודאית.
אם תעשו ניסוי עם שמן קוקוס אשמח לשמוע איך יצא.
המון בהצלחה!
היי אלון 🙂
לכמה צריך להכפיל בשביל לעשות ברינג אחד גדול ? נגיד 18 או 22
תודה רבה ! מתכונים מעולים
הי שלי, אפשר להכפיל (עבור רינג 24),
או כפול 1.5 לקוטר 18 או 20.
המון בהצלחה!
אין קמח בעוגה??
נכון מאוד! 🙂
הכנתי… הטעם מדהים אבל היא נוזלית כמו בלילה… ככה זה צריך להיות?
הי איריס,
אחרי האפיה היא צריכה להיות נימוחה מאוד אבל יציבה.
אם אחרי האפייה היא יצאה נוזלית זה אומר שצריך היה להוסיף עוד כמה דקות אפייה
היי אלון,
שתי שאלות-
האחת, האם ניתן לחמם מעט את העוגה בהגשה? או שזה יפגע במרקם?
השניה- תהליך של 20 דק אפייה יספיק לגרום לביצים לעבור פסטור? (עבור נשים בהיריון).
תודה(:
הי דניאל
בהחלט ניתן לחמם את העוגה לפני ההגשה.
לגבי הביצים- העוגה עצמה לא אפויה ב-100% על מנת לאפשר לה להיות במרכז מאוד רך,
כדי לוודא את עניין הפסטור ב-100% הייתי מציע לאפות את העוגה עוד.
המון בהצלחה!
היי אלון,
האם אפשרי להכין את הבלילה ולהשאיר כמה שעות במקרר ואז רק לאפות? או שזה יפגע במרקם?
הי עידן,
לצערי זה בעייתי מכיוון שיש בתערובת קצף ביצים- ואם משאירים את הבלילה כמה שעות במקרר הקצף יהרס.
על מנת שהעוגה תצא במרקם האידיאלי צריך לאפות אותה מיד בתום הכנת הבלילה.
בהצלחה!
היי אלון אתה מדהים המתכונים מעולים לגבי העוגה ניתן לאפות בתור קאפקייסים אישים ולהקפיא? אני רוצה להכין ומעל רוטב,שוקולד אם כן כמה זמן בתנור בבקשה?
הי אתי, תודה רבה!
חייב להודות שלא ניסיתי לאפות בקאפקייק אישיים אבל אני מאמין שלא תהיה בעיה לאפות בהם.
בגלל שהקוטר שלהם קטן יותר אני מאמין האפייה תהיה קצרה יותר, לגבי זמן האפייה המדוייק – אני לצערי לא יודע לומר (גבגלל שלא ניסיתי) אבל הנמסיס יהיה מוכן לאחר שהוא יראה יציב.
המון בהצלחה!
היי אלון
ניסיתי את המתכון ויצא מדהים
שאלה בשביל התעניינות
פעם ראשונה שאני רואה מתכון של עוגה עם סירופ סוכר. במה הוא תורם?
תודה רבה רבה
הי אביב!
מה שלומך?
הסירופ גם מאפשר לסוכר להמס וגם מוסיף המון לחות לעוגה.
בהצלחה!
היי אלון, כשהוספתי את סירופ הסוכר לתערובת השוקולד, החמאה “נשברה”. מתערובת הומוגנית וחלקה הפכה להיות גושית שהשומן נפרד ממנה. כך זה אמור להיות?
אגב, אפיתי ובכל מקרה יצא טעים!
הי אסנת,
קודם כל שמח לשמוע שיצא טעים!
זה לא אמור להיות ככה, יכול להיות שהשוקולד והחמאה חוממו יותר מדי?
היי אלון!
הכנתי אתמול ויצא טעים בטירוף.
בכל זאת רציתי לשאול- לאחר שהעוגה יצאה, היא צנחה מאוד- לא רק במרכז אלא כולה, איבדה כמעט חצי מהנפח. היא הייתה סופר רכה (אבל טעימה), מה שהזכיר פונדנט. האם זה היה צריך להיות ככה? או אולי מרמז על זמן אפייה נמוך?
תודה!
היי יובל, אם היא צנחה הביצים ככל הנראה לא התייצבו עד הסוף. זה דורש עוד זמן אפיה. אבל אני שמח שיצא טעים 🙂
היי,
הייתי שמחה לדעת כדי לאפות את העוגה בתבנית בקוטר 20 מה צריכה להיות הטמפרטורה של התנור ומה זמן האפייה?
בנוסף האם צריך לשים מים חמים בתבנית התנור ?
תודה
הי מור,
תוכלי להכין בקוטר 20, באותה טמפ’. משך האפייה יצטרך משמעותית (בין 25-45 דקות לפי עוצמת התנור שיש לך).
תוכלי להוסיף תבנית עם מים על מנת שהחלק העליון של העוגה ישאר לח.
היי, לחמם ל 125 מעלות? לא נמוך מידי?
הי מורי, לא במתכון הספציפי ובגודל הזה 🙂
היי אלון!
לאחר שיצא טעיםםם לפני כמה ימים, אני מכין את העוגה הזו לליל הסדר 🙂
רציתי לתהות, מדוע לא מפרידים את הביצים ויוצרים קציפה יציבה מהחלבונים? זה יתן תוצאה יציבה יותר, לא? או שזה ישנה את העוגה כולה?
דבר שני- תוכל להציע לי בבקשה רעיון לציפוי\קישוט שייראה קצת יותר חגיגי לכבוד ליל הסדר? חשבתי על זילופי קצפת אך תהיתי אם זה לא יהיה מתוק מדי ואיך זה ישתלב. תודה!!!!!
הכנתי והיא יצאה כל כך טעימה!! הוספתי לצד העוגה כדור גלידה. אין מילים…כל מתכון שלך מושלם ומדויק!
תודה רבה ובהזדמנות זו לומר שאני נהנית מכל רגע ולומדת המון משיעורי האונליין שלך 🙂
הי אתי תודה גדולה על המילים המקסימות!
הי אלון,
מתכננת להכין!
על כמה מעלות יש לחמם התנור אם אין לי אופציה של טורבו?
תודה רבה!
הי סנדי.
פשוט לאפות על אותה טמפרטורה- יכול להיות שזמן האפייה יתארך כמה דקות.
בהצלחה!
היי אלון,
אני מעוניין להכין שליש כמות(2 רינגים של 10 ס”מ)
האם אני יכול לעשות חילוק ב3? ואם כן אותו חישוב לרינג בודד?
תודה
הי אימרי!
בהחלט 🙂
היי אלון 🙂
יש לי רינגים בקוטר 6 וכאלו בקוטר 8
6 מכל סוג
באילו כדאי להשתמש בשביל המתכון במקום הרינגים של ה10?
הי עדי!
ממליץ על הרינגים בקוטר 8 🙂
היי אלון 🙂
למתכון כפול עבור רינג 24 סמ
הבנתי שלוקח בין 35-45 דקות אפיה
האם לשים יותר מ125 מעלות?
או שזה נשאר 125 מעלות?
תודה
הי שני, זה נשאר 🙂
היי תודה על מתכונים מושלמים שתמיד מצליחים!!
אפשר לאפות את הנמסיס גם בתבניות מאפינס נייר? כמה אפיה זה ידרוש אם כן?
הי אפרת,
אפשר לאפות את הבלילה בתבניות אחרות 🙂
לגבי משך האפייה במקרה של התבניות שציינת הוא עשוי להשתנות מעט בגלל צורת הכלי- לצערי אני לא יודע לומר בדיוק כמה זמן צריך כי הדבר דורש ניסוי וטעיה 🙂
באתר foody רשום שלמען הכנה בתבנית 24 יש להכפיל את המרכיבים פי 2.5 וחא להכפיל כפי שרשמת כאן פי 2. אנא מה נכון?
הי אסף,
פי 2.
האם אפשר לזלף מעל העוגה קרם לקישוט ?
הי הדס, בהחלט כן
האם הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק?
הי, אכן כן
היי אלון! תודה על המתכון!
רציתי לשאול האם אני יכולה לאפות את המסיס ברינג בקוטר 16? האם יש צורך להוסיף כמויות?
הי לינוי,
המתכון צפוי להתאים ל-2 עוגות בקוטר 16 🙂
היי אלון
אפשר לאפות באינגליש קייק נמוכה או רגילה? וכמה זמן אפייה באינגליש קייק?
תודה
הי אילנית לצערי לא ניסיתי לאפות באינגליש קייק.
מאמין שזה יעבוד- אבל אני לא יודע לומר מה יהיה זמן האפייה המדוייק
היי!
שאלה לגבי המרת כמויות שלא מסתדרת לי מהתגובות פה –
הכמות היא ל6 רינגים של 10סמ, נכון?
לפי שטח כולל של כל השישה רינגים זה נראה שקול לכמות של תבנית 24סמ…
אז אם אני רוצה להכין רינג 20, זה אומר שאני צריכה לחלק ב1.5 ולא להכפיל פי 1.5, לא? מה פספסתי?
הי יעל!
עבור המרה לתבנית בקוטר 20 תוכלי לחלק ב-1.25.
בהצלחה!
היי אלון, אם אני רוצה לעשות מתכון פרווה איל ניתן לעשות את ההמרה ומה השינוי בכמויות ?
תודה מראש 🙏
הי גיא!
לצערי לא ניסיתי את המתכון בגרסת פרווה ולכן לא אוכל להמליץ. מתנצל
היי אלון! האם ניתן לאפות בתבניות חרס אישיות במקום ברינגים? האם זה ישפיע על אופן האפייה?
הי נועה!
כן זה בהחלט אפשרי (אך יהיה קשה לחלץ את העוגה).
בהצלחה!