240 גרם מחית ליצי
60 גרם מחית פטל
18 גרם אבקת פקטין
50 גרם סוכר
250 גרם סוכר
50 גרם גלוקוזה
לאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עודשמרים: השלב הבא. המאפים המורכבים ביותר שתוכלו להכין מהבצק שכולם אוהבים.
קראו עוד
אצלנו בבית משוגעים על מרמלדות, הכנתי לפי המתכון ויצא מושלם. תודה!
הי רונית,
תודה רבה איזה כיף לשמוע!
היי האם יש אפשרות לוותר על הליצ׳י? להוסיף עוד מחית פטל במקום?
תודה על המענה
הי חני,
כן בהחלט ניתן לעשות זאת.
המון בהצלחה!
היי,
לא חסרה חומצת לימון במרכיבים? רוצה להכין וזוכרת שצריך…
תודה ויום טוב.
היי אמירה, זה אופציונלי. אבל ממש לא חובה.
אפשר להוסיף גרם של חומצת לימון ממש בסוף הבישול, לפני שיוצקים אותה.
תודה.
היי אלון המקסים!!! רוצה להכין את המרמלדה למשלוח מנות האם אפשר להשתמש בתבנית רגילה מרובעת? צריך לשמן את התבנית? איך ניתן לישר את הקוביות כך שיהיו בגובה זהה?
תודה רבה מראש
מה מלי מה שלומך?
סליחה על העיכוב עם התשובה.
את המרמלדה אפשר להשתמש בתבנית רגילה מרובעת- קחי בחשבון שאם את רוצה צורה מרובעת ישרה לגמרי כדאי להשתמש ברינג מרובע שדפנותיו ישרות.
אין צורך לשמן את התבנית (לאחר התייצבות המרמלדה מחלצים אותה מהתבנית בעזרת סכין חדה או פלטה קטנה).
את הגובה אין צורך לישר- מכיוון שבעת המזיגה של התערובת לתוך הרינג היא חמה ומצליחה להתפלס לגמרי (לכן חשוב להניח את התבנית כך שתהיה ישרה ומפולסת).
המון בהצלחה!
אלון המקסים תודה על ההסבר המפורט!!!! יש לי מסגרת מתכווננת כזו, על מה מניחים אותה? אם אניח על סילפאט איך אחתוך לאחר מכן לריבועים קטנים לא רוצה להשתמש בסכין על הסילפאט.
היי אלון
אני מתכננת להכין את טארט ברטון, פטל, ומסקרפונה שלך האם אתה ממליץ להכין את המרמלדה הנ"ל או להשתמש רק במחית פטל ??
הי רונית!
השילוב מוצלח מאוד בעיני אבל ללא ספק יוצא גם מוצלח רק עם מחית פטל 🙂
המון בהצלחה!
היי אלון, הכנתי את המרמלדה אבל עם מחית של אננס טרי.
התערובת התמצקה טוב אבל אחרי שחתכתי לקוביות וציפיתי בסוכר, המרמלדה נמסה במעט.
מה יכולה להיות הבעיה? אחרי הציפוי בסוכר ישר הכנתי לכלי אטום, אולי זו הבעיה? תודה!
הי הילה!
כן לדעתי זאת הייתה הבעיה.
ממליץ בפעם הבאה לאפשר למרמלדה להתייבש בחוץ יחד עם הסוכר 🙂
היי אלון,
הכנתי את הפאט דה פוי לפסח אחרי שלל ניסיונות (וכישלונות) ויצא מצויין!!
כדי לשחק עם הטעמים בגלגול סוכר בסוף הוספתי citric acid ויצא מושלם! תודה רבה!!
הי לי!
שמח מאוד לשמוע 🙂
ואין ספק שחומצה ציטרית מוספה טעם חמצמץ כיפי!
הי,
אפשר לשים לימון סחוט באותה כמות של המחיות (במקומן) ולהכין מרמלדה לימון? יש לנו מלא לימונים בעץ….:)
אני ככ אוהבת את האתר והמתכונים שלך ככ ברורים פשוט תענוג
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בסלטים במקום פקטין ואם כן האם באותה הכמות
תודה
אני ככ אוהבת את האתר והמתכונים שלך ככ ברורים פשוט תענוג
רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בגלטין
במקום פקטין ואם כן האם באותה הכמות
תודה
היי רות, תודה רבה! כיף לדעת. לצערי לא ניתן משום שג׳לטין יוצר מרקם של ג׳לי ולא של ריבה (כמו פקטין).
היי ניסיתי להכין את מתכון המרמלדה יצא טעים אך לא מאד יציב.
הוצאתי היום מהמקרר כדי שיתייבש .
מה עלי לעשות.
תודה
הי עליזה!
האם אחסנת במקרר? אם כן יכול להיות ששם נעוצה הבעיה- המקרר מלא בלחות שגורמת למרמלדה להרטב.
ממליץ בפעם הבאה לאחסן את המרמלדה בחוץ-ולאפשר לה להתייבש (כלומר אפילו בלי מכסה).
בהצלחה!
היי אלון! אני מעוניינת להכין עם מחית פסיפלורה (בעיקר) עם מה היית משלב? אולי פסיפלורה ומעט פטל יהיה מתאים לדעתך?
הי אדית!
פסיפלורה תהיה נהדרת עם פטל אבל גם עם מנגו וליים.
בהצלחה!
הי אלון, הכנתי מרמלדת פטל לפי המתכון שלך, היא יושבת בתבנית כבר כ20 שעות ועדיין לא יציבה מספיק לחיתוך (נדבקת לסכין ונמתחת). האם לחכות ולנסות לייבש עוד? האם לבשל שוב? האם לאבד תקווה?
הי דנה,
באופן עקרוני אפשר בהחלט להמשיך ליבש את המרמלדה.
לבשל אותה שוב זה פחות אפשרי עם סוג הפקטין הזה, אני ממליץ להמשיך לייבש עוד קצת (יכול להיות שהמקום בו המרמלדה נמצאת מאוד לח וזה מקשה על המרמלדה להתייבש)