מקלות גבינה עם פרג

רכיבים

עבור 10 מקלות גבינה

 

בצק עלים

250 גרם בצק עלים מוכן/מופשר על בסיס חמאה

 

מלית גבינות

1 ביצה (עבור הברשה)
200 גרם גבינת גאודה מגורדת (כ-1 כוס)
אופציונאלי- 50 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת (כ-רבע כוס)
3 כפות פרג שלם (ניתן גם להמיר בכמות דומה של שומשום או קצח, או לוותר)

 

 

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומסדרים תבנית עם נייר אפייה.
  2. מרדדים את בצק העלים לצורת מלבנית בעובי 5 מ״מ (הגודל המומלץ לפתיחה- 15×25 ס״מ).
  3. טורפים היטב ביצה ומברישים את בצק העלים. מפזרים מחצית מכמות הגאודה, גבינת הפרמז׳ן  והפרג ומרדדים קלות את הבצק על מנת שהגבינות יצמדו אליו.
  4. חוזרים על הפעולה עם הצד השני של הבצק עם שאר כמות המרכיבים.
  5. מעבירים את הבצק למקפיא למשך 10-15 דקות.
  6. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה לרצועות בעובי 2-2.5 ס״מ ומסלסלים כל רצועה לצורה של בורג.
  7. מציבים את המקלות על תבנית האפייה ואופים למשך כ-20 דקות ועד להזהבת הבצק והגבינות.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות