מילפיי שוקולד וקוקוס

רכיבים

דפי בצק עלים מקורמלים

250 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם קוקוס טחון לקישוט

מוס שוקולד

160 גרם חלב
40 גרם חלמון
20 גרם סוכר
250 גרם שוקולד מריר
350 גרם שמנת

קרנצ׳ קוקוס

25 גרם שוקולד חלב
50 גרם מחית שקדים (ניתן להחליף במחית נוגט)
40 גרם פייטה (או קרנצ׳ אחר כמו שקדים או אגוזים קצוצים)
10 גרם שבבי קוקוס או קוקוס קלוי

אופן הכנה

בצק עלים מקורמל

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים אותו בין 2 ניירות אפייה ובין 2 מגשי אפייה.
  3. אופים במשך 20-25 דקות.
  4. לאחר שהבצק הזהיב (אך לא השחים) יש להוציא את הבצק מהתנור, להוריד את המגש העליון ולפזר אבקת סוכר בשכבה דקה.
    במקביל מחממים את התנור ל180 מעלות.
  5. ממשיכים לאפות את הבצק (ללא המגש העליון) במדף העליון של התנור עד שנוצר קרמול של אבקת הסוכר- הקרמול נוצר ברגע שבו הבצק נראה מבריק.

מוס שוקולד

  1. מכינים קרם אנגלז- מביאים לרתיחה בסיר חלב. במקביל מערבבים בקערה חלמונים וסוכר ובקערה נוספת מסדרים שוקולד מריר.
  2. שופכים מחצית מהנוזל על תערובת החלמונים וטורפים מיד.
  3. מעבירים בחזרה לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה ל-82-83 מעלות, תוך כדי ערבוב בעזרת לקקן עמיד לחום. תוך כדי הערבוב חשוב כל הזמן ל'גרד' את תחתית הסיר בעזרת הלקקן- הדבר ימנע יצירת גושים של חלמונים שייקרשו.
  4. מורידים מיד את הסיר מהאש ומסננים את התערובת ישירות על השוקולד,  ממתינים דקה להמסת השוקולד וטורפים עד לאיחוד.
  5. מקציפים שמנת מתוקה לקציפה רכה ומקפלים אותה לתערובת.
  6. מקררים את המוס במקרר למשך 4 שעות לפחות ולאחר מכן מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 10-12 מ״מ.

    קרנצ׳ קוקוס

    1. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי שוקולד חלב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

הרכבת הקינוח

  1. חותכים את בצק העלים המקורמל ל-3 מלבנים שווים בגודלם (או למלבנים קטנים בגודל אחר המועדף עליכם).
  2. על המלבן התחתון של הבצק מניחים את קרנץ' הקוקוס ומשטחים אותו בשכבה אחידה.
  3. מזלפים שכבה ראשונה של מוס שוקולד.
  4. מניחים שכבה נוספת של בצק עלים, מזלפים שכבה נוספת של מוס שוקולד ומעליה מניחים את שכבת בצק העלים האחרונה.
  5. מפזרים קוקוס טחון ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
2 תגובות
כתיבת תגובה
  • אנונימי

    אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
    במוס שוקולד

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      במתכון הזה לא כדאי לבצע את ההחלפה מכיוון שאז המרקם של המוס לא יצא מספיק יציב.

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות