בצק בסיסי להכנת סוגים שונים של פחזניות (פחזניות עגולות, אקלרים, קרוקומבוש, פארי ברסט, רליג׳וז, שוקט, גוז׳ר). הבצק עובר בישול בסיר.
ציפוי מבריק לקינוח. הגלסאז׳ יכול להיות עשוי מתערובת של סוכרים וג׳לטין, שוקולד, גנאש, נפאז׳ וכו׳.
מאפה המורכב משכבה דקה של בצק פריך וממולא קרם אפוי או טרי.
צלייה באמצעות הצתה של נוזל בעל אחוז גבוה של אלכוהול. הפלמבה מותיר טעם מעט חרוך ומרכז את טעמו של הנוזל. משמש בעיקר לצליית פירות.