רכיבים
2 תבניות מדלנים ממתכת
2 ביצים בגודל m
100 גרם סוכר
45 גרם חלב
130 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
120 גרם חמאה מומסת
50 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
אופן הכנה
- מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (כ-5 דקות).
- מוסיפים חלב ומערבבים רק עד לאיחוד.
- ממיסים חמאה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב. מוסיפים אותם לתוך התערובת ומקפלים עד לאיחוד.
- מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומקפלים אותם לתוך התערובת.
- מעבירים את התערובת לתוך שקית זילוף ומניחים לקירור של 3 שעות לפחות במקרר.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מזלפים את תערובת העוגיות לתוך שקעי התבניות כך שיגיעו ל3/4 מגובה השקעים.
(אם משתמשים בתבניות מתכת יש לשמן אותן עם חמאה רכה). - אופים כ- 15 דקות ועד להזהבה של העוגיות.
- מומלץ לצרוך את העוגיות עד יום מרגע האפיה.
היי,
ממיסים את החמאה ומערבבים עם מחית הפיסטוק – ואז מוסיפים לתערובת? או שמוסיפים כל אחת בנפרד?
הי!
ממיסים חמאה, מוסיפים לה את הפיסטוק ומערבבים היטב.
אח״כ מקפלים אותם בזהירות לתוך התערובת של הביצים המוקצפות.
היי אלון.
עוקבת אחריך כל הזמן ומאוד מאוד אוהבת את הצבעוניות שיש בקינוחים שלך.
שאלה: אם רוצים להכין מדלן קלאסיות, במה ממירים את מחית הפיסטוק? מתכננת להכין מדלן עם טאץ' ערבי של צנוברים והל..
הי אלומה!
קודם כל תודה רבה על המילים המקסימות!
לגבי השאלה שלך- ניתן להשמיט את המחית ולהוסיף פשוט עוד 30 גרם חמאה.
בהצלחה זה נשמע נהדר עם הצנוברים וההל 🙂
הי! במה אפשר להחליף את מחית הפיסטוק?
הי מור!
אפשר להחליף במחיות אחרות (למשל מחית אגוזי לוז-פרלינה, מחית שקדים וכד'), כמו כן אפשר להחליף בממרחים (למשל ממרח שקדים, חלבה וכד').
בהצלחה!