צילום: בני גם זו לטובה

לינדזר טורט

רכיבים

תבנית טארט עגולה בקוטר 22×3 ס״מ

 

בצק לינדזר

150 גרם חמאה רכה

120 גרם סוכר

2 ביצים

120 גרם אבקת שקדים

½ מקל וניל // 1 כפית מחית וניל

½ כפית קינמון

125 גרם קמח לבן

לקישוט- 50 גרם שקדים פרוסים לא קלויים

 

ריבת פטל

300 גרם ריבת פטל איכותית

אופן הכנה

 

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד מלבד הקמח לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לאיחודו בתערובת.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 8-10 מ״מ, ומזלפים את הבצק על תחתית ודפנות התבנית בעובי אחיד (הצורה שצריכה להתקבל צריכה להיות בדמות קלתית טארט).  מעבירים להקפאה במשך רבע שעה בפריזר.
  5. מחממים את הריבה במיקרוגל במשך 30 שניות לפחות או עד שהיא מתרככת מעט.
  6. מורחים את הריבה על החלק הפנימי של הבצק ומפזרים על דפנותיו שקדים פרוסים. (ניתן להוסיף בשלב זה על גבי שכבת הריבה רשת של בצק פריך או לזלף בצק לינדזר בצורת שתי-וערב).
  7. אופים במשך 25-35 דקות ועד שבצק הלינדזר מזהיב.
  8. מצננים ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
4 תגובות
כתיבת תגובה
  • שלי לב

    היי אלון , האם יש אפשרות למלית אחרת מלבד הריבה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      אפשר להוסיף קרם שקדים (תוכי למצוא מתכון פה- https://bit.ly/2DpkDAs )
      המון בהצלחה!

  • ענבר

    האם אפשר להפוך את העוגה ללא גלוטן? אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור או אבקת שקדים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ענבר,
      לצערי לא ניסיתי לעשות זאת ולכן אני לא יודע לומר (אבל באופן כללי החלפה של הקמח בקורנפלור או אבקת שקדים לא צפויה להצליח, יכול להיות ששימוש בתערובת קמחים ללא גלוטן תעבוד טוב).

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות