לימודי קונדיטוריה בישראל

מאות עוקבים פונים אליי בשאלת השאלות: ״אפה כדאי ללמוד קונדיטוריה בישראל?״ התשובה הקבועה (והכנה) שלי היא שלכל אדם יש את בית הספר שיתאים לו במיוחד.

ולמה אני אומר את זה? משום שבסופו של דבר רוב בתי הספר מלמדים נושאים דומים, כולם מחזיקים בסגל מקצועי עם ניסיון עשיר, וכולם באמת ובתמים מתאמצים להוציא בוגרים מוצלחים ומרוצים.

אז מה, בכל זאת, מייחד את בתי הספר השונים? 3 דברים מרכזיים - מיקום (טכני אך חשוב), מבנה בית הספר והאווירה.

גילוי נאות: אני בוגר של בית הספר ׳בישולים׳ ואני בהחלט יכול להמליץ עליו בלב שלם כי החוויה האישית שלי הייתה מעולה. אך גם אני התלבטתי רבות לפני הבחירה. מה גרם לי ללמוד דווקא שם? האופן שבו הרגשתי כשנכנסתי לבית-הספר.

זו גם ההמלצה הכי טובה שלי לכל מי שמתלבט - תבררו על בתי הספר, דברו עם בוגרים, התקשרו וקבעו להיפגש עם יועץ לימודים, לכו להתרשם ממבנה בית הספר והרגישו את המקום. רק לאחר מכן תוכלו לקבל החלטה מושכלת.

הרשימה הבאה נועדה לעשות סדר ולתת מידע אובייקטיבי וראשוני על בתי הספר. המידע הועבר אלי ע״י בתי הספר עצמם וכל מה שאני עשיתי הוא לערוך אותו להציג אותו באופן מרוכז, ללא תוכן שיווקי כלשהו.

שימו לב: הרשימה אינה כוללת את כל בתי הספר בישראל, אלא את המרכזיים והמובילים שבהם.

שיהיה המון בהצלחה!

  • 1
    אסטלה

    בית הספר “אסטלה – כיתת אומן לקונדיטוריה” הוקם בשנת 2003 ע״י אסטלה מ. בלפר. בית הספר מציע קורסי קונדיטוריה, השתלמויות וסטאז׳ים בארץ ובחו״ל.

    • מיקום
    רח׳ הכישור 4 תל-אביב

    • סגל ההוראה
    מיטל נגר, ורדית חיים-טלמור, בני הולצמן, ענבר נגב, ניל ג’ון פוגל, מיכל מילרד, מהנדס המזון דיויד קראוס.

    • מסלולי הלימוד

    קורס קונדיטוריה בינלאומי
    735 שעות (485 שעות לימוד + 250 שעות סטאז’ אופציונאלי)


    תוכנית לימודים בינלאומית, המשותפת לשלושה בתי ספר לקונדיטוריה ושוקולד בעולם: אסטלה – כיתת אומן לקונדיטוריה, בית הספר הבינלאומי לקונדיטוריה של אוליבייה בז’אר בצרפת והאקדמיה לשוקולד של חברת בארי-קאליבו בבלגיה, יצרנית השוקולד הגדולה בעולם.

    הקורס כולל שבוע לימודים בצרפת בבית הספר הבינלאומי לקונדיטוריה של אוליבייה בז’אר, סדנת לחם בהדרכת מאסטר בייקר מגרמניה, סדנת שוקולד בהדרכת שוקליטייר מהאקדמיה הבלגית לשוקולד, 3 סדנאות מתקדמות בהדרכת אסטלה ו-11 מפגשים עם מהנדס מזון מהטכניון, בנושא טכנולוגיית אפיה. בוגרי התוכנית זכאים לתעודת גמר בינלאומית, המוענקת על-ידי שלושת בתי הספר. לבוגרי הקורס המצטיינים ניתנת האפשרות לסטאז’ בלונדון או בישראל.

    קורס קונדיטוריה רב תחומי מורחב
    680 שעות אקדמיות (430 שעות לימוד + 250 שעות סטאז’ אופציונאלי)


    הקורס מתאים למעוניינים ללמוד באופן מעמיק ולהתנסות בעבודה בקונדיטוריה בליווי מורה. לאחר סיום הלימודים, בוגרים המעוניינים לפתוח קונדיטוריה משלהם זוכים לייעוץ עסקי מטעם בית הספר, לצורך הקמת העסק.

     

    קורס קונדיטוריה רב תחומי
    490 שעות אקדמאיות (240 שעות לימוד + 250 שעות סטאז’ אופציונאלי)


    קורס מקיף של יסודות מקצוע הקונדיטוריה. הקורס מתאים במיוחד למעוניינים ללמוד קונדיטוריה מקצועית אך מוגבלים בזמן הפנוי ללימודים.

     

    קורס אופי לחם
    70 שעות אקדמאיות


    קורס משותף ל”אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה” ולמאסטר בייקר פאלק זוטפלץ מגרמניה. הקורס כולל 2 מפגשים בהנחיית מאסטר בייקר פאלק זוטפלץ.

     

    קורס שוקולטיירים ויצרני ממתקים
    75 שעות אקדמאיות


    קורס שוקולטיירים ויצרני ממתקים (confiserie) בינלאומי, המשותף ל”אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה” ולאקדמיה לשוקולד של חברת קקאו בארי בבלגיה. הקורס כולל 2 מפגשים בהנחיית שוקלטייר מטעם האקדמיה הבלגית לשוקולד.

     

    קראו עוד
  • 2
    בישולים

    בית הספר הוותיק שהוקם בשנת 1997 ע״י יגאל כליפא מציע קורסי קונדיטוריה, השתלמויות וסטאז׳ים בחו״ל

     

    • מיקום
    רח׳ הזרם 10, תל-אביב

    • סגל ההוראה
    ברי סייג, אבי מלמדסון, אסף בייקר, דניאל אנור

    • מסלולי הלימוד

    קורס קונדיטוריה מקצועי
    51 מפגשים, 510 שעות


    קורס זה מיועד לקונדיטורים מתחילים הרוצים להתפתח בעבודה או לפתוח עסק. תרגול מתכוני דגל של הפטיסרי הצרפתי, החל מקלאסיקות ועד מגמות עכשוויות. עיסוק בכל תחומי הקונדיטוריה שוקולד, בצקים, מאפים, קונפיסרי, גלידות וקינוחים.

    תוכנית סטאז’ בקונדיטוריות ומסעדות מובילות בארץ ובחו”ל.

     

    קורס קונדיטוריה בינלאומי
    56 מפגשים, 535 שעות


    קורס זה מיועד לקונדיטורים מתחילים הרוצים להתפתח בעבודה או לפתוח עסק. תרגול מתכוני דגל של הפטיסרי הצרפתי, החל מקלאסיקות ועד מגמות עכשוויות. עיסוק בכל תחומי הקונדיטוריה שוקולד, בצקים, מאפים, קונפיסרי, גלידות וקינוחים.

    במסגרת הקורס יתקיים שבוע הדגמות של בית הספר הצרפתי Bellouet Conseil.

    תוכנית סטאז’ בקונדיטוריות ומסעדות מובילות בארץ ובחו”ל.

     

    קורס קונדיטוריה מתקדם
    22 מפגשים, 147 שעות


    קורס זה מיועד לקונדיטורים בעלי ניסיון של שנתיים לפחות ולבוגרי מסלול  Pastry Chef של בית הספר.

    תרגול כישורים הנחוצים להוביל עמדות מפתח בתחום הפטיסרי. העמקת ידע בתחומי הפטיסרי השונים: טארטים, קונפיסרי, לחם, עוגות ראווה, מאפים ושוקולד.

    קורס קונדיטוריה מורחב
    73 מפגשים, 671 שעות


    קורס זה מיועד לקונדיטורים מתחילים הרוצים לרכוש השכלה גבוהה ולהוביל בעולם הקונדיטוריה.

    תרגול מתכוני דגל של הפטיסרי הצרפתי, החל מקלאסיקות ועד מגמות עכשוויות. עיסוק בכל תחומי הקונדיטוריה שוקולד, בצקים, מאפים, קונפיסרי, גלידות וקינוחים.

    תוכנית סטאז’ בקונדיטוריות ומסעדות מובילות בארץ ובחו”ל המאפשרת חשיפה ולימוד מקרוב.

     

     

     

    קראו עוד
  • 3
    דנון

    בית-הספר הוקם ע״י שף מאיר דנון בשנת 2015. בית הספר מציע קורסי קונדיטוריה והשתלמויות למקצוענים.

    • מיקום
    נמל תל אביב, רחוב התערוכה 3

    • סגל ההוראה

    ליאור שטייגמן, מיכל פינקלמן, אלכס ברמן והשוקולטיירית איקה כהן. האופה ארז קומרובסקי מרכז את מגמת האפייה ולצדו האופים יובל אלחדף, אורן קמלגארן, ברי יוגב, אסף צירין.

    • מסלולי הלימוד

     

    BASIC – יסודות הקונדיטוריה המקצועית
    21 שעות לימוד, 168 שעות לימוד


    קורס זה מיועד למעוניינים לבחון אפשרויות קריירה בתחומי הקונדיטוריה, יזמים וחובבים המעוניינים לרכוש בסיס מקצועי. הקורס מהווה את חלקו הראשון של קורס ה-PRO  של בית הספר ובסופו ניתן להמשיך למסלול המקצועי המלא.

    PRO – קורס קונדיטוריה רב תחומי
    47 מפגשים, 526 שעות לימוד


    קורס מקצועי מתקדם ועדכני המיועד למעוניינים לעסוק בקונדיטוריה. הוא מתייחס לכלל תחומי הקונדיטוריה ומאפשר לרכוש מקצוע בשישה חודשי למידה מרוכזים.

     

    MASTER – קורס קונדיטוריה מתקדמת
    21 מפגשים, 168 שעות לימוד


    מסלול ארוך המיועד לקונדיטורים המעוניינים להתעדכן ולהתפתח בחידושים הטכנולוגיים בעולם הקונדיטוריה. מסלול זה מעניק את הכלים ליצירה, לפיתוח ולהתאמת מתכונים בהתבסס על שליטה בטכנולוגיה ובחידושים האחרונים בתחומי הקונדיטוריה.

     

    CHEF – השתלמויות מקצועיות בהנחיית אנשי מקצוע מובילים מחו”ל.
    5 מפגשים


    מסלול השתלמויות קצרות וממוקדות נושא המיועדות לקונדיטורים ולאנשי מקצוע בהנחיה של קונדיטורים מובילים מן העולם. ההשתלמויות מאפשרות היכרות עם עולמם היצירתי ושיטות העבודה של  אנשי המקצוע המובילים בעולם.

     

    מסלול לאפיית לחמים


    מסלולי לימוד מקצועיים ארוכים למקצוע האפייה (בולאנג’רי). מגמה זו בראשותו של האופה ארז קומרובסקי מפעילה קורסי אפייה מסדרת BASIC ו PRO.

     

    קראו עוד
  • 4
    דן גורמה

    בית הספר לבישול, אפייה וקונדיטוריה, מייסודם של רשת מלונות דן ורשת אורט. פעל שנים רבות בחיפה ובשנת 2011 עבר לתלאביב. בית הספר מציע לימודים מלאים לצד סדנאות התמחות קצרות (3-1 מפגשים) וסדנאות המשך לקהל המקצועי (10-5 מפגשים). כולל אפשרויות סטאז׳ מגוונות. בית הספר כשר.

    •מיקום

    רחנס לגויים 53, תל אביב

    •סגל ההוראה

    מנהלת המגמה: מאיה רביבו

    מורים: מאיה רביבו, אפרת ליבפרוינד,  ערן שוורצברד, אלון גולדמן, אורגד רואש, סער מור, עינת מזור, תמי בןדוד ועוד.

    •מסלולי הלימוד

    Pro. Pastry Chef


    קורס מקיף ומקצועי המבוסס על הפטיסרי הצרפתי הקלאסי, בשילוב טכניקות עבודה מתקדמות. מסלול לימודים מגוון הכולל את כל תחומי הקונדיטוריה, האפייה והקינוחים. לימוד מעשי עם עמדת עבודה אישית לכל תלמיד  • 62 מפגשים • 372 שעות + 100 שעות סטאז׳ בקונדיטוריות מובילות.

    Pro. Pastry Chef מהדרין


    קורס מקביל לנשים בלבד עם כשרות מהדרין.  38 מפגשים • 228 שעותמתאים לנשים דתיות וחרדיות, הרוצות לפתח את יכולתן לשימושיים ביתיים, למכירת מוצרי גורמה מהבית או לפתיחת עסק עצמאי.

    אמנות הפטיסרי


    קורס לימוד מעשי ליסודות  הפטיסרי הקלאסי, כולל קונפיסרי ובולנז׳רי. הקורס מיועד לחובבים המעוניינים להזניק את הידע שלהם בתחום הקונדיטוריה.

    15 מפגשים 75 שעות

    אמנות הפטיסרי מהדרין


    קורס מקביל לנשים בלבד עם כשרות מהדרין. מתאים לנשים דתיות וחרדיות, המעונינות להפוך תחביב למקצוע.

    10 מפגשים • 50 שעות

    קונדיטוריה למתקדמים


    קורסי התמחות לקונדיטורים ואופים מקצועיים עם הקונדיטורים הטובים בעולם (15-5 מפגשים)

    אפיית לחמים עם ערן שוורצברד


    קורס בסיס עם לימוד מעשי ותירגול לאופה המתחיל, לשידרוג יכולות האפייה הביתיות.

    3 מפגשים 15 שעות

    קראו עוד
סדנאות קרובות
תגובות
13 תגובות
כתיבת תגובה
  • מישל סספורטס

    מעוניין בהשתלמות קצרה של טמפרור שוקולד. קישוטים וגלסס + ריסוס… תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי, אני לא מעביר סדנאות של 1 על 1 אלא רק בקבוצה. מוזמן לבדוק את הסדנאות שלי בעמוד הסדנאות באתר.

  • עדי לוין

    היתרון של קורס קונדטוריה אצל אסטלה, שהוא מקנה תעודת הסמכה בינלאומית עם אפשרות לסטאז בחו”ל!

    הוסיפו תגובה
  • ספיר

    אין על בישולים, הבית ספר ברמה הגבוהה ביותר בארץ!!

    הוסיפו תגובה
  • איב כהן

    אשמח לשמוע על קורס קונדטוריה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      שלום איב, את מוזמנת להתרשם מסדנאות הקונדיטוריה שלי בלינק הזה: https://www.alonshabo.co.il/category/workshops/

  • נעמה אבו ריאש

    אני עשיתי כמה סדנאות בתחום ומאוד אוהבת ללמוד ולהתרחב אבל אין לי אפשרות ללמוד קורסים ושמעתי הרבה על קורס און ליין השאלה שלי האם קורס און ליין יעזור לי להתקדם בתחום ברמה טובה ..אם כן אז זה מה שאני מחפשת !!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי נעמה, מה שלומך? זה מאד תלוי בך ובאופן שבו את אוהבת ללמוד. השיעורים יאפשרו לך ללמוד מתכוני בסיס, מתכונים מתקדמים וטכניקות. אם תרצי, תוכלי לבקר באתר שיעורי האונליין שלי ולהתרשם: https://hands-on.alonshabo.co.il/

  • עירית אלקלעי

    האם מתקיים גם קורס קייץ אינטנסיבי לבוגרים תיכון אשר עשו כבר מספר השתלמויות בתחום בקונדיטוריה ורוצים להתמקצע

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי עירית, אני לא מקיים קורס כזה. אבל יכול להיות שמקיימים במקומות אחרים.

  • ירין בן שושן

    היי אני חיילת משוחררת אשמח לדעת האם ניתן ללמוד על חשבון הפיקדון אני עוסקת בבישול ואפייה שנים רבות ואף מכרתי חלק מיצירותיי מעוניינת להתמקצע בתחום ולהתפתח

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ירין!
      אמליץ ליצור קשר עם בתי הספר ולברר זאת.
      בהצלחה!

  • אלון

    מישהו מכיר את גליה בית ספר לקונדטוריה בירושלים. מכיר ויכול להמליץ או לא להמליץ?

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות