מאפי בריוש וקינמון (לחם קופים)

רכיבים

לבצק

290 גרם קמח

45 גרם סוכר

6 גרם מלח

4 גרם שמרים יבשים

175 גרם ביצים

145 גרם חמאה קרה

 

לציפוי

200 גרם חמאה רכה מאוד
200 גרם סוכר לבן
45 גרם קינמון טחון
אופציונאלי- תוספת 40 גרם סוכר גבישי

להגשה
אבקת סוכר

אופן הכנה
  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את כל החומרים מלבד החמאה עד ליצירת בצק ראשוני. ברגע שנוצר בצק ראשוני לשים במשך 2 דקות את הבצק.
  2. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומכניסים באופן הדרגתי את החמאה במשך כ-3 דקות.
  3. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-5-7 דקות נוספות ועד ליצירת בצק חלק.
  4. מניחים את הבצק בקופסה סגורה ומעבירים לקירור במקרר למשך 8 שעות לפחות (ועד 24 שעות).
  5. שוקלים כדורים במשקל 15 גרם, מכדררים את הכדורים ומעבירים לפריזר למשך רבע שעה להתייצבות הכדורים.
  6. מכינים את תערובת ציפוי הכדורים: מערבבים בקערה סוכר עם קינמון (ניתן להוסיף גם סוכר גבישי ליצירת טקסטורה נוספת), בקערה נוספת מסדרים חמאה רכה מאוד (אידיאלי שהחמאה תהיה במרקם קרמי וכך תתקבל שכבת חמאה עבה יותר סביב הכדורים שתניב עוגה נימוחה. במידה והחמאה אינה רכה מספיק ניתן לחמם אותה בפולסים קצרים מאוד במיקרוגל- 5 שניות בכל פעם- ולערבב בין הפולסים ליצירת מרקם רך יותר).
  7. מסדרים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס״מ על תבנית תנור. מוציאים את כדורי הבריוש מהפריזר, טובלים בחמאה ולאחר מכן מגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון. מצופפים את הכדורים המצופים בתוך התבנית.
  8. מתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעה וחצי ועד להכפלת נפח הבצק.
  9. מחממים תנור בתכנית טורבו ל-170 מעלות. טורפים ביצה, מברישים את כדורי הבריוש ואופים במשך כ-20-25 דקות ועד להזהבת הבצק.
  10. מצננים ומפזרים אבקת סוכר. מומלץ לצרוך את העוגה טרייה ככל הניתן.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות