רכיבים
רינג מרובע בגודל 20x20x6
בישקוטים
300 גרם ביצים
200 גרם סוכר לבן
200 גרם קמח לבן
(אפשר גם להשתמש במקום בחבילה גדולה של בישקוטים קנויים)
סירופ קפה
300 גרם סוכר לבן
300 גרם מים
4 מנות אספרסו כפול
15 גרם אמרטו
15 גרם רום כהה
קרם מסקרפונה
300 גרם גבינת מסקרפונה
300 גרם שמנת מתוקה
60 גרם סוכר
½ מקל וניל // 1 כפית מחית וניל
80 גרם ביצה
80 גרם סוכר
30 גרם אבקת קקאו
אופן הכנה
בישקוטים
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומסדרים תבנית עם נייר אפייה.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה עד ליצירת קצף תפוח ובהיר (כ-5 דקות).
- מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח בהדרגה עד לאיחודו בתערובת. יש התערובת לא נותרת אחידה לאחר מכן מקפלים אותה בעדינות עד לאיחוד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומשטחים אותה בעזרת פלטה מדורגת לעובי 1.5-1 ס״מ.
- אופים במשך 10-15 דקות ואז להזהבה קלה.
- מצננים בטמפרטורת החדר, מחלצים בזהירות מנייר האפייה וקורצים 2 ריבועים בעזרת הרינג.
סירופ קפה
- בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים.
- מצננים את הסירופ, מוסיפים אספרסו, אמרטו ורום ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית עמוקה או כלי מרובע אחר במידות הגדולות ממידות הרינג.
קרם מסקרפונה
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, סוכר ווניל לקציפה יציבה. מעבירים את הקציפה לקערה גדולה ומשהים במקרר.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצה עם סוכר לקציפה תפוחה ובהירה (כ-5 דקות). במידה ורוצים לפסטר את הביצים אפשר לחמם אותן יחד עם הסוכר ל-71 מעלות ולהשאיר אותן בחום הזה למשך דקה (חשוב לי להדגיש שלא מדובר במידע רפואי- במידת הצורך מומלץ להיוועץ בעניין עם רופא מוסמך). לאחר מכן להקציף את הביצים.
- מקפלים בזהירות את קציפת הביצים לתוך קציפת המסקרפונה לתערובת אחידה.
הרכבה
- מניחים רינג על משטח ישר ויציב עם נייר אפייה או על כלי ההגשה.
- טובלים בזריזות ריבוע בישוקטים בתוך סירופ קפה משני הצדדים. מעבירים מיד לתוך הרינג.
- מעבירים מחצית מהקרם לתוך הרינג ומפלסים אותו בעזרת פלטה.
- טובלים את ריבוע הבישקוטים השני בתוך סירופ הקפה משני הצדדים ומניחים מיד על שכבת הקרם.
- מעבירים את יתרת הקרם לתוך הרינג ומפלסים בעזרת פלטה.
- לקראת ההגשה מעבירים סכין בדפנות הרינג ומחלצים אותו בזהירות.
- מפזרים אבקת קקאו בנדיבות ומגישים.
נראה מדהים!
היי!
שאלה אולי קצת טיפשית- משנה אם אני משתמשת בשמנת 38% או 32%?
תודה!
הי ספיר!
עדיף להשתמש ב-38%, הוא מקציף הרבה יותר טוב.
בהצלחה!
היי שוב!
יש אפשרות להכין את הקרם בלי הביצה החיה? נגיד להקציף את השמנת בנפרד (אולי להגדיל כמות) ואז לקפל אותה למסקרפונה המוקצפת?
תודה!
הי,
את בהחלט יכולה להכין את הקרם ללא הביצה,
את יכולה להכפיל את כמות השמנה ולהקציף אותה יחד עם המסקפרונה והסוכר (את המסקרפונה והסוכר אין צורך להכפיל).
כמובן שיצא טעם שונה לחלוטין 🙂
המון בהצלחה!
היי שוב!
הבנתי, תודה!
הכנתי את העוגה לפי המתכון המקורי ויצא מדהים!!!!
תודה:)
איזה כיף לשמוע!! כל הכבוד! 🙂
ושיהיה חג שמח!
היי אלון !
יש אפשרות לזלף את הבישקוטים אחד אחד כבודדים ?
או שניתן רק בדרך הזו של שיטוח הבלילה בתבנית ..?
הי,
כן אין בעיה לזלף אותם כבודדים.
בהצלחה!
מעולה !
תודה רבה :))
הי אפשר בבקשה לקבל כמויות בכפות וכוסות ולא בגרמים? אני לא משתמשת, משקל מטבח. תודה
היי זהר. אני מתנצל אבל כל המתכונים שלי נכתבים בגרמים בכוונה. אחרת זה יוצא פחות מדויק, אני מאד ממליץ לקנות משקל, אפשר למצוא במחירים מאד טובים ברשת, למשל כאן: https://www.alonshabo.co.il/%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%A6%D7%90%D7%AA%D7%99-%D7%91-ebay/
היי מאוד נהנית לעקוב אחרייך והכישרון האדיר שלך!
בקשר למסקרפנה אני תמיד מסתבכת עם ההקצפה … לא חשוב אם הגבינה בטמפ החדר או קרה היא תמיד curdled . מאוד אשמח אם יש לך טיפ להצלחה? ובעניין חום התנור איזו טמפ לאפות אם אין טורבו? תודה ענת
הי,
אם אין אורכו ניתן לאפות בחום זהה, רק לא להכניס יותר ממגש אחד לתנור בכל פעם. בהצלחה!
הכישרון שלך והאלגנטיות של כל מה שאתה עושה פשוט מושלם והשראה גדולה.
שאלה בקשר למסקרפונה, לא משנה איך אני מקציפה, בטפמ החדר או קר מהמקרר, הגבינה תמיד curdles ואני מיואשת… יש לך טיפ שיכול להציל אותי ממצבים כאלה? תודה רבה רבה
הי ענת! תודה ענקית על המילים המקסימות!
קודם כל חשוב מאוד לעבוד עם מסקרפונה קרה, מעבר לכך אני מעדיף להקציף את המסקרפונה יחד עם שמנת ביחס של 1:1 כדי לרכך את המרקם הכבד שלה.
ההמלצה שלי היא קודם כל לפתוח אותה במיקסר יחד עם הסוכר (כלומר להקציף לכמה שניות עד שהמרקם שלהם הופך לקרמי) ואז להוסיף את השמנת ולהקציף ביחד עד לקבלת קציפה יציבה.
האם ניתן להכין יום מראש?
בהחלט!
היי. ברגע שאני משחרר תרינג הבלילה נשפכת כמו בתמונה ? או שזה נשטר יציב?
הי ברהום,
זה טיפונת נוזלי- כלומר זה כן יוצא יציב אבל לא ישר לחלוטין.
הי יש אופציה לפסטר את הביצה? יש לי קצת בעיה עם ביצים חיות
הי נועה!
כן, אפשר לחמם אותה על בן מארי עם הסוכר ל70 מעלות ואז להקציף
ראיתי שרשמת שהעוגה יוצאת טיפה נוזלית, אני רוצה פשוט להכין אותה בתור עוגת יומולדת ואני רוצה שהיא תצא טיפה יותר יציבה , חשבתי אולי להוסיף מעט מסה של ג’לטין ?
השאלה היא באיזה שלב אתה חושב שכדאי להוסיף אותה?
חשבתי אולי להמיס ולקפל אותה לתוך המסה של המסקרפונה? השאלה אם לא יווצרו גושים….
הי נועה!
לדעתי יהיה הכי פשוט להוסיף מעט מייצב קצפת/אינסטנט פודינג לתקיפת המסקרפונה (בערך כפית שטוחה תעשה את העבודה)
היי אלון,
תודה על המתכון אם אין לי אמרטו או רום יש משהו שאני יכולה להחליף אותם איזה סוג אחר של אלכוהול? תמצית רום?
הי,
ניתן להחליף בסוג אחר של אלכוהול או להשמיט אותו לחלוטין אם מעדיפים שלא. לגבי התמצית-ניתן להוסיף
היי אלון
אני מעוניינת שהעוגה תיצא לי יותר יציבה, האם כדי לי להוסיף ג’לטין? אם כן כמה בערך ובאיזה שלב?
הי אלונה,
ממליץ במקום ג׳לטין פשוט להשתמש במייצב קצפת/אינסטנט פודינג. להוסיף 2 כפיות בשלב הכנת קציפת המסקרפונה.
בהצלחה!
היי אלון,
במידה ואני מוסיפה פודינג וניל כדי שהעוגה תהייה יציבה יותר, צריך להפחית בכמות הסוכר?
תודה!
היי ספיר, טירמסו לא אמור להיות מאד יציב. המרקם שלו הוא חלק מהכיף והקסם שלו. מעולם לא ניסיתי להוסיף פודינג וניל ולכן קשה לי לענות.
היי אלון, נראה מדהים.
האם הטירמיסו ישרוד נסיעה של כשעה וחצי?
הי ליאה!
תודה רבה 🙂
אם זה יהיה בתוך צידנית זה יישרוד 🙂
היי אלון!
אחד, כל המתכונים שלך פשוט מושלמים וכמו שרבים אמרו לפני, אתה מוכשר בטירוף וכיף לראות אותך עובד (מציצניות באינסטגרם 😉 ושאלה קטנה, כשאתה כותב ״ביצים״ הכוונה לביצה שלמה? חלמון חלבון והכל?
הי רחל,
תודה רבה!
לגבי השאלה שלך- אכן כן 🙂
הגיע בול בזמן 🙂 כמה זמן ניתן לשמור את הבישקוטי לפני הכנת הטירמיסו?
הי גילי,
אפשר לשמור במקפיא כשהוא עטוף למשך חודש
נראה פשוט מעולה!!
לגבי הקקאו, יש לי קקאו פשוט מהסופר וקקאו הולנדי 20%
מה עדיף? שלא ייפגע בטעם?
תודה על המענה🙏🏻
הי חן,
עדיף את ההולנדי 🙂
היי אלון,
במידה ואין לי איך להכין אספרסו במה ניתן להחליף?
תודה רבה
גם קפה נמס יעבוד
זה נראה טעים אני רוצה להכין את זה רק רציתי לשאול אם אפשר להחליף את גבינת מסקרפונה במשהו אחר
הי רחל!
תודה רבה 🙂
לצערי זה אחד המרכיבים החשובים בטירמיסו ולכן לצערי אין לו תחליף ראוי
איך אפשר לעשות את הבישקוטי כשר לפסח?
הי טל,
אפשר להשתמש בתחליף קמח